Υγεία & Ομορφιά
Λίπος στην κοιλιά
Αδυνάτισμα Διατροφή

Λίπος στην Κοιλιά – Τι Μπορείτε να Καταναλώνετε και τι Όχι

Το κοιλιακό λίπος εκτός από αντιαισθητικό είναι και παράγοντας κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μάλιστα πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι το σπλαχνικό λίπος.

Όσοι έχουν αυξημένο σπλαχνικό λίπος, δηλαδή λίπος γύρω από τα εσωτερικά όργανα είναι πιο πιθανό, σύμφωνα με μελέτες, να παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Έτσι τα άτομα με μεγάλη περιφέρεια μέσης, πάνω από τα φυσιολογικά όρια, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης, αυξημένης κακής χοληστερόλης, σακχαρώδους διαβήτη, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών.

Αν κι εσείς έχετε αυξημένο σπλαχνικό λίπος, δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε, καθώς όταν αυτά καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες ή πολύ συχνά προωθούν τον σχηματισμό του.

Πίτσες και σφολιατοειδήΑρχικά, πρόκειται για τα πολύ λιπαρά τυριά και τα αλλαντικά που ευνοούν τη διατήρηση του κοιλιακού λίπους, αν καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

Δεν είναι όλα τα αλλαντικά ίδια, αλλά τα περισσότερα λιπαρά τα έχει η πάριζα, το μπέικον, τα λουκάνικα, τα σαλάμια και το ζαμπόν.

Στη συνέχεια, τα αναψυκτικά και οι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου καθώς και οι έτοιμες σάλτσες θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.

Τα πρώτα έχουν πολλή ζάχαρη και οι σάλτσες έχουν υπερβολικά υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και ζάχαρη επίσης.

Συντελούν στην αύξηση του κοιλιακού λίπους, ειδικά αν καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

Οι τυρόπιτες, τα κρουασάν, τα ντόνατς και γενικά τα σφολιατοειδή περιέχουν πολλά λιπαρά και έχουν πολλές θερμίδες ανά τεμάχιο.

Αν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής δίνοντας βάση στα παρακάτω τρόφιμα σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με σολομό που περιέχει ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που συμβάλλει στο κάψιμο του συσσωρευμένου κοιλιακού λίπους.

Αν θέλετε να χάσετε λίπος γύρω από την κοιλιά, προτιμήστε τα αυγά.

Περιέχουν πρωτεΐνη που ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, ενώ αυξάνει και τον ρυθμό του μεταβολισμού.

Σε συνδυασμό με τα αυγά μπορείτε να καταναλώνετε αβοκάντο.

Το αβοκάντο συνδυάζεται με όλα και περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά προστατεύοντας και την υγεία της καρδιάς.

Εκμεταλλευτείτε τα αγγούρια στη μάχη σας κατά του κοιλιακού λίπους.

Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό βοηθούν στην πρόληψη των φουσκωμάτων, βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διαχείριση του βάρους.

Αν δεν καταναλώνετε αγκινάρες ξεκινήστε από σήμερα.

Μια αγκινάρα προσφέρει επτά γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες αποτρέπουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά σε βάθος χρόνου.

Επίσης τα σπαράγγια είναι μια καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και των αποβλήτων από τον οργανισμό και δρουν ως φυσικό διουρητικό.

Από ξηρούς καρπούς προτιμήστε τα αμύγδαλα.

Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και να καταπολεμά την πείνα.

Τέλος το γιαούρτι αποτελεί μια καλή πηγή ασβεστίου και επιβραδύνει την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία ενισχύει την αποθήκευση του κοιλιακού λίπους.

Το γιαούρτι περιέχει επίσης αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και είναι πιο εύπεπτο από άλλα γαλακτοκομικά.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφικές Αλλαγές για να Μειώσετε τα Επίπεδα Σακχάρου στο Αίμα σας

d.tsagkrinos

Ο Σημαντικός Ρόλος των Ωμέγα Λιπαρών στην Υγεία μας

yoadmin

Τρόποι για να Τρώμε Σωστά

yoadmin

Ενεργειακά Ποτά – Πόσο Απειλούν Τελικά την Υγεία μας;

d.tsagkrinos

Ποιες Τροφές Μπορούν να Προκαλέσουν Πρόωρη Γήρανση

Οι Τροφές που «Καθαρίζουν» τους Πνεύμονες

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ