Υγεία & Ομορφιά
Βιταμίνη D και Κατάλληλες Τροφές
Διατροφή

Βιταμίνη D και Κατάλληλες Τροφές

Η βιταμίνη D είναι ταυτόχρονα ένα θρεπτικό συστατικό που τρώμε και μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας.

Είναι γνωστό από καιρό ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να συγκρατεί το ασβέστιο και τον φώσφορο.

Και τα δύο είναι κρίσιμα για την οικοδόμηση των οστών.

Επίσης, εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, να βοηθήσει στον έλεγχο των λοιμώξεων και στη μείωση της φλεγμονής.

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σας σύστημα.

Πολλά από τα όργανα και τους ιστούς του σώματος έχουν υποδοχείς για τη βιταμίνη D, που υποδηλώνουν σημαντικούς ρόλους πέρα ​​από την υγεία των οστών.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καλύτερος τρόπος για να λάβουν αρκετή βιταμίνη D είναι να παίρνουν ένα συμπλήρωμα, επειδή είναι δύσκολο μέσω της τροφής.Βιταμίνη D και τρόφιμα

Βέβαια είναι λίγα τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με τη βιταμίνη.

Η βιταμίνη D παράγεται επίσης από το σώμα όταν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως και γι’ αυτό ονομάζεται βιταμίνη του ήλιου.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καλύτερος τρόπος για να λάβουν αρκετή βιταμίνη D είναι να παίρνουν ένα συμπλήρωμα, επειδή είναι δύσκολο μέσω της τροφής.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D διατίθενται σε δύο μορφές, βιταμίνη D2  και βιταμίνη D3.

Η παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα είναι η κύρια φυσική πηγή βιταμίνης D.

Πολλοί άνθρωποι όμως έχουν ανεπαρκή επίπεδα, επειδή ζουν σε μέρη όπου το φως του ήλιου είναι περιορισμένο τον χειμώνα.

Λίγα τρόφιμα είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D3.

Οι καλύτερες πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια και τα έλαια από το συκώτι ψαριών.

Μικρότερες ποσότητες βρίσκονται στους κρόκους των αυγών, στο τυρί και στο μοσχαρίσιο συκώτι.

Επίσης ορισμένα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D2.

Πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά.

Η βιταμίνη D βρίσκεται στον σολομό, τον ξιφία, τον τόνο, αλλά και στον χυμό πορτοκαλιού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανόψωμο – Πόσο Ωφέλιμο Είναι;

Evi Makavelou

Κορυφαίες Τροφές για Μείωση Κυτταρίτιδας

Evi Makavelou

Βήματα για Αποτελεσματική Απώλεια Βάρους

Τροφές που Περιέχουν Βιταμίνη Β6

Evi Makavelou

Οι Τροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από Ένα Σωστό Πρωινό

admin

Υγιεινές Εναλλακτικές στο Πρόχειρο Φαγητό

Evi Makavelou

4 Φυτά για Έναν Καλό Ύπνο

Eleni Giannopoulou

Μεσογειακή Διατροφή – Τι Πρέπει να Κάνουμε για να Πιάσουμε τους Στόχους

admin

Matcha και Πράσινο Τσάι – Όλες οι διαφορές

Evi Makavelou

Τα Οφέλη που Έχουν οι Σπόροι Chia για τον Οργανισμό μας

admin

Hashimoto και ο Ρόλος της Διατροφής

admin

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

admin