Υγεία & Ομορφιά
Βιταμίνη D και Κατάλληλες Τροφές
Διατροφή

Βιταμίνη D και Κατάλληλες Τροφές

Η βιταμίνη D είναι ταυτόχρονα ένα θρεπτικό συστατικό που τρώμε και μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας.

Είναι γνωστό από καιρό ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να συγκρατεί το ασβέστιο και τον φώσφορο.

Και τα δύο είναι κρίσιμα για την οικοδόμηση των οστών.

Επίσης, εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, να βοηθήσει στον έλεγχο των λοιμώξεων και στη μείωση της φλεγμονής.

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σας σύστημα.

Πολλά από τα όργανα και τους ιστούς του σώματος έχουν υποδοχείς για τη βιταμίνη D, που υποδηλώνουν σημαντικούς ρόλους πέρα ​​από την υγεία των οστών.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καλύτερος τρόπος για να λάβουν αρκετή βιταμίνη D είναι να παίρνουν ένα συμπλήρωμα, επειδή είναι δύσκολο μέσω της τροφής.Βιταμίνη D και τρόφιμα

Βέβαια είναι λίγα τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με τη βιταμίνη.

Η βιταμίνη D παράγεται επίσης από το σώμα όταν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως και γι’ αυτό ονομάζεται βιταμίνη του ήλιου.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καλύτερος τρόπος για να λάβουν αρκετή βιταμίνη D είναι να παίρνουν ένα συμπλήρωμα, επειδή είναι δύσκολο μέσω της τροφής.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D διατίθενται σε δύο μορφές, βιταμίνη D2  και βιταμίνη D3.

Η παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα είναι η κύρια φυσική πηγή βιταμίνης D.

Πολλοί άνθρωποι όμως έχουν ανεπαρκή επίπεδα, επειδή ζουν σε μέρη όπου το φως του ήλιου είναι περιορισμένο τον χειμώνα.

Λίγα τρόφιμα είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D3.

Οι καλύτερες πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια και τα έλαια από το συκώτι ψαριών.

Μικρότερες ποσότητες βρίσκονται στους κρόκους των αυγών, στο τυρί και στο μοσχαρίσιο συκώτι.

Επίσης ορισμένα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D2.

Πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά.

Η βιταμίνη D βρίσκεται στον σολομό, τον ξιφία, τον τόνο, αλλά και στον χυμό πορτοκαλιού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προλάβετε τον Καρκίνο Μέσα από τη Διατροφή

admin

Κουνουπίδι – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Επιλογές Πρωινού που Μειώνουν τη Χοληστερίνη

admin

Η Κορυφαία Αντιοξειδωτική Δράση των Κόκκινων Φρούτων στη Διατροφή μας

Eleni Giannopoulou

Διατροφή για Αυξημένη Ενέργεια

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που Παχαίνουν

Evi Makavelou

Κόκκινο Κρασί – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

admin

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Evi Makavelou

Σε τι Κάνει Καλό η Αποτοξίνωση;

admin

Μεσογειακή Διατροφή: Γιατί Είναι η Καλύτερη;

admin

Τα πιο Θρεπτικά Αποξηραμένα Φρούτα

Evi Makavelou