Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας
Διατροφή

Τα Οφέλη της Μαύρης Σοκολάτας για την Υγεία

Σοκολάτα και υγεία δεν πάνε μαζί.

Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας σοκολάτα έχει συνδεθεί με δυσάρεστες συνέπειες, όπως τα παραπανίσια κιλά και τα προβλήματα υγείας.

Η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας σοκολάτα έχει συνδεθεί με δυσάρεστες συνέπειες όπως τα παραπανίσια κιλά και προβλήματα υγείας.Ωστόσο τα παραπάνω είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα που έχει 70% και πάνω περιεκτικότητα σε κακάο, έχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από τα βατόμουρα.

Τα τελευταία θεωρούνται κορυφαία πηγή των πολύτιμων για την υγεία συστατικών.

Μερικά ακόμη οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι τα ακόλουθα.

Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις

Μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 57%.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ιδιότητα αυτή οφείλεται στα φλαβονοειδή που συμβάλλουν στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου.

Η ουσία αυτή προκαλεί χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία – Βελτιώνει τη διάθεση

Η σοκολάτα διεγείρει τη νευρική δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.

Αυτό με τη σειρά του μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση.

Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σε μικρές ποσότητες μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Τα φλαβονοειδή μειώνουν το οξειδωτικό στρες, το οποίο θεωρείται η κύρια αιτία αντίστασης στην ινσουλίνη.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού.

Κατά τη διάρκεια της πέψης, η σοκολάτα συμπεριφέρεται σαν πρεβιοτικό που ευνοεί την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Τα βακτήρια αυτά βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, υποστηρίζοντας έναν υγιή μεταβολισμό.

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Τέλος, τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Είναι τα ασταθή μόρια οξυγόνου που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για τη γήρανση και πολλές χρόνιες παθήσεις.

Η ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών οδηγεί με την πάροδο του χρόνου, σε χρόνια φλεγμονή, καρκίνο, καρδιοπάθειες και Αλτσχάιμερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Οφέλη που Προσφέρει στην Υγεία το Κακάο

Evi Makavelou

Ανισορροπία Ηλεκτρολυτών στο Σώμα

Evi Makavelou

Τι δεν Πρέπει να Καταναλώνετε πριν τον Ύπνο;

Evi Makavelou

Τι Είναι η Συναισθηματική Διατροφή;

Evi Makavelou

Το Μαγνήσιο και η Συμβολή του στον Οργανισμό μας

yoadmin

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Η Βιταμίνη που Καταπολεμά την Τριχόπτωση

Evi Makavelou

Σημάδια ότι δεν Κάνετε Σωστή Διατροφή

Evi Makavelou

Λαχανικά με Χαμηλούς Υδατάνθρακες

Evi Makavelou

Κεράσια – Τα Άγνωστα Οφέλη τους στην Υγεία

Evi Makavelou

Σταφύλια – Όλα τα Οφέλη που Προσφέρουν

Evi Makavelou

Διατροφή για να Μειώσετε το Ουρικό Οξύ

Evi Makavelou