Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας
Διατροφή

Τα Οφέλη της Μαύρης Σοκολάτας για την Υγεία

Σοκολάτα και υγεία δεν πάνε μαζί.

Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας σοκολάτα έχει συνδεθεί με δυσάρεστες συνέπειες, όπως τα παραπανίσια κιλά και τα προβλήματα υγείας.

Η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας σοκολάτα έχει συνδεθεί με δυσάρεστες συνέπειες όπως τα παραπανίσια κιλά και προβλήματα υγείας.Ωστόσο τα παραπάνω είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα που έχει 70% και πάνω περιεκτικότητα σε κακάο, έχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από τα βατόμουρα.

Τα τελευταία θεωρούνται κορυφαία πηγή των πολύτιμων για την υγεία συστατικών.

Μερικά ακόμη οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι τα ακόλουθα.

Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις

Μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 57%.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ιδιότητα αυτή οφείλεται στα φλαβονοειδή που συμβάλλουν στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου.

Η ουσία αυτή προκαλεί χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία – Βελτιώνει τη διάθεση

Η σοκολάτα διεγείρει τη νευρική δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.

Αυτό με τη σειρά του μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση.

Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σε μικρές ποσότητες μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Τα φλαβονοειδή μειώνουν το οξειδωτικό στρες, το οποίο θεωρείται η κύρια αιτία αντίστασης στην ινσουλίνη.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού.

Κατά τη διάρκεια της πέψης, η σοκολάτα συμπεριφέρεται σαν πρεβιοτικό που ευνοεί την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Τα βακτήρια αυτά βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, υποστηρίζοντας έναν υγιή μεταβολισμό.

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Τέλος, τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Είναι τα ασταθή μόρια οξυγόνου που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για τη γήρανση και πολλές χρόνιες παθήσεις.

Η ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών οδηγεί με την πάροδο του χρόνου, σε χρόνια φλεγμονή, καρκίνο, καρδιοπάθειες και Αλτσχάιμερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξι Τροφές για Περισσότερη Ενυδάτωση

Evi Makavelou

Θρεπτικά Συστατικά Κατά της Κατάθλιψης

Evi Makavelou

Τα Φρούτα με τη Λιγότερη Ζάχαρη

Evi Makavelou

Τόφου – Τα Οφέλη που Προσφέρει στην Υγεία

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Προκαλούν και Εντείνουν τη Δυσκοιλιότητα

Evi Makavelou

Ο Καρκίνος και οι Επικίνδυνες Τροφές

yoadmin

Σπανάκι – Πόσο Ωφέλιμο Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Τα πιο Συχνά Διατροφικά Λάθη

Evi Makavelou

Χυμοί και Προβιοτικά Προφυλάσσουν τις Γυναίκες από τις Ουρολοιμώξεις

yoadmin

Μπαχαρικά, Βότανα και Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Οι 5 Τροφές – Εχθροί για την Καρδιά σας

yoadmin

Αναπληρώστε τη Βιταμίνη D Μέσω της Διατροφής

Evi Makavelou