Υγεία & Ομορφιά
Αδυνάτισμα Γυμναστική Δίαιτα Φυσική Κατάσταση

Πώς να Κάψετε Θερμίδες με ή Χωρίς Σωματική Άσκηση

Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες; Αυξάνοντας τον αριθμό των αθλητικών δραστηριοτήτων; Όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο φυσικά!

Πώς να Κάψετε Θερμίδες με ή Χωρίς Σωματική Άσκηση.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, καθώς υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες στην καθημερινότητά σας.

Και χάνοντας λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, θα μετράτε εκατοντάδες «καμένες» θερμίδες στο τέλος της ημέρας!

Πώς να κάψετε θερμίδες με τον αθλητισμό;

Εδώ τα πράγματα είναι απλά! Όσο πιο συχνά και έντονα ασκείστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε.

Συμβουλή: επιλέξτε ένα άθλημα που σας ταιριάζει και που σας αρέσει, προκειμένου να μην το εγκαταλείψετε με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει σταδιακά να αυξάνετε τον ρυθμό και την ένταση στη δραστηριότητα που θα επιλέξετε.

Ας δούμε τις θερμίδες που μπορείτε να κάψετε ανά άθλημα ή δραστηριότητα

• Γιόγκα: 100 θερμίδες / ώρα

• Γκολφ: 130 θερμίδες / ώρα

• Πεζοπορία: 180-200 θερμίδες / ώρα

• Γυμναστήριο: 360 θερμίδες / ώρα

• Aqua gym: 400 θερμίδες / ώρα

• Ποδηλασία: 400-500 θερμίδες / ώρα

• Κολύμβηση: 400 θερμίδες / ώρα

• Τζόκινγκ: 600-700 θερμίδες / ώρα

• Τένις: 600 θερμίδες / ώρα

• Rollerblades: 800 θερμίδες / ώρα

• Σκουός: 900 θερμίδες / ώρα

Πώς αλλιώς μπορείτε να κάψετε θερμίδες;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, πέρα από την άθληση και τη σωματική δραστηριότητα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, πέρα από την άθληση και τη σωματική δραστηριότητα!

Ξεκούραση και χαλάρωση

Συχνά ξεχνάμε ότι και αυτές οι… απλές δραστηριότητες απραγίας, βοηθούν επίσης στην καύση θερμίδων. Και αυτό επειδή ο ίδιος ο οργανισμός μας καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων, για να μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά, π.χ. τα ζωτικά μας όργανα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι, ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε πλήρη κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης, ο οργανισμός μας εξακολουθεί να καίει θερμίδες!

Η διαδικασία της πέψης

Ένας ακόμη τρόπος για να κάψετε θερμίδες, βρίσκεται στη διαδικασία της πέψης και στην αποθήκευση των θρεπτικών συστατικών, καθώς η επονομαζόμενη τροφογενής θερμογένεση καλύπτει περίπου το 10-15% των ημερήσιων ενεργειακών δαπανών.

Η τροφογενής θερμογένεση αντιπροσωπεύει την αύξηση της θερμότητας και αντίστοιχα τη δαπάνη ενέργειας κατά την πρόσληψη τροφής για τις απαιτήσεις της πέψης και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.

Δραστηριότητες της καθημερινότητας

Το υπόλοιπο 20 έως 40% της καύσης οφείλεται στις σωματικές μας δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν φυσικά από το ένα άτομο στο άλλο.

Λέγοντας σωματική δραστηριότητα, δεν εννοούμε απαραίτητα τον αθλητισμό. Με άλλα λόγια, όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε, ακόμη κι αν δεν ασκείστε, γιατί ό,τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλει στο κάψιμο των θερμίδων.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα που φροντίζει τα παιδιά στο σπίτι, εργάζεται καθημερινά, ετοιμάζει το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο, πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, στον φούρνο, στο κρεοπωλείο, ασχολείται με την καθαριότητα του σπιτιού, κ.λπ., καίει… χωρίς κόπο, περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσες θερμίδες θα καταναλώνατε ημερησίως, εντάσσοντας και άλλες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας!

Τα μικρά μυστικά που θα πρέπει να γνωρίζετε για να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Το απλό γεγονός της σκέψης, π.χ. για ένα οποιοδήποτε θέμα ή προβληματισμό, ισοδυναμεί με καύση 64 θερμίδων / ώρα. Περισσότερες δηλαδή θερμίδες από όσες καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας (60 / ώρα).

Ένας 8ωρος ύπνος το βράδυ αντιστοιχεί σε κατανάλωση ενέργειας που ισοδυναμεί με 480 θερμίδες.

Ένας 8ωρος ύπνος το βράδυ αντιστοιχεί σε κατανάλωση ενέργειας που ισοδυναμεί με 480 θερμίδες.

Προσθέστε τα λεπτά που περπατάτε καθημερινά και πιστέψτε μας, στο τέλος της ημέρας θα εκπλαγείτε! 30 λεπτά περπατήματος ισοδυναμούν με κάψιμο 90 θερμίδων. Επιπλέον, όσο πιο γρήγορα περπατάτε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε!

Μην αμελείτε τη συμβολή που έχουν οι δουλειές στο σπίτι: με το σκούπισμα π.χ. καίτε 100 θερμίδες κάθε μισή ώρα. Περισσότερες δηλαδή θερμίδες από όσες θα καταναλώνατε κάνοντας γιόγκα ή παίζοντας γκολφ.

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, μπορεί μερικές φορές να είναι εξαντλητικά. Σκεφτείτε όμως ότι κάθε φορά που πηγαίνετε για τα ψώνια της εβδομάδας, καταναλώνετε 400 περίπου θερμίδες.

Εάν θέλετε πραγματικά να καίτε θερμίδες χωρίς κόπο, εντάξτε τις χειροτεχνίες στη ζωή σας. Μόλις 15 λεπτά ενασχόλησης, μπορούν να κάψουν μέχρι και 50 θερμίδες.

Ας μην παραλείψουμε την πανέμορφη ενασχόληση της κηπουρικής, η οποία μας ανταμείβει, όχι μόνο με τα πανέμορφα λουλούδια, αλλά επιπλέον μας βοηθά να καίμε μέχρι και 400 θερμίδες την ώρα.

Τέλος, εξωτερικεύστε τα συναισθήματά σας αγκαλιάζοντας ανθρώπους και εκδηλώνοντας την αγάπη σας. Οι ενέργειες αυτές είναι ικανές να «κάψουν» 200-300 θερμίδες την ώρα, ανάλογα φυσικά με την περίσταση!

Και μην ξεχνάτε ότι για να χάσετε βάρος και να αδυνατίσετε θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα από όσα καταναλώνετε…

Γι’ αυτό να είστε δραστήριοι και παράλληλα να ελέγχετε τη διατροφή σας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες Είναι οι Αιτίες που δεν Χάνετε το Κοιλιακό σας Λίπος

d.tsagkrinos

Πώς θα Καταλάβετε ότι η Γυμναστική σας Έχει Αποτελέσματα

Τι Πρέπει να Τρώνε Όσοι Γυμνάζονται

yoadmin

Spinning – Γνωρίστε τα Οφέλη του

Τα Λάθη που Σαμποτάρουν μια Δίαιτα

Bάνα Νικολαίδου

Τένις – Για Ποιους Λόγους Αξίζει να το Εντάξετε στο Πρόγραμμα Άσκησής σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ