Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

Τα Οφέλη που Έχει η Πάπρικα για την Υγεία

Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερη γεύση που αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους.

Μπορεί να τη χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίζουμε και να δίνουμε γεύση στα φαγητά μας, ωστόσο καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας τα οφέλη της για την υγεία.

Πάπρικα και οφέλη για την υγείαΗ πάπρικα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες μετάλλων, απαραίτητων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, όπως και πολλά ακόμη μπαχαρικά έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Πάπρικα και οφέλη για την υγεία – Συμβάλλει στην καλή όραση

Τα συστατικά που περιέχει η πάπρικα, όπως η βιταμίνη Ε, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και η βήτα καροτίνη, εμποδίζουν τις βλάβες στα μάτια, δρώντας ως αντιοξειδωτικά.

Γενικώς, η πάπρικα συμβάλλει στο να έχουμε μια καλύτερη και πιο υγιή όραση.

Έχει υψηλή θρεπτική αξία

Σε μια κουταλιά της σούπας αντιστοιχεί κάτι λιγότερο από ένα γραμμάριο πρωτεΐνης και ίση ποσότητα λιπαρών.

Ακόμη περιέχει 3-4 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνη Ε, Α και Β6.

Προστατεύει από τον καρκίνο

Η πάπρικα περιέχει φυτοχημικά συστατικά.

Συγκεκριμένα, περιέχει καροτενοειδή, τη βήτα καροτίνη, τη ζεαξανθίνη και τη λουτεΐνη.

Η δράση τους έγκειται στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, το οποίο συνιστά παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου.

Συνεπώς η πάπρικα μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου.

Πάπρικα και οφέλη για την υγεία – Βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα

Η πάπρικα είναι πλούσια σε σίδηρο και σε βιταμίνη Ε.

Τα δύο αυτά συστατικά είναι μείζονος σημασίας για το αίμα, δηλαδή για το κυκλοφορικό σύστημα.

Καταναλώνοντας λίγη πάπρικα σε πολλά κυρίως γεύματά μας μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό το θετικό της γνώρισμα.

Αυξάνει την καλή και μειώνει την κακή χοληστερόλη

Ένα από τα καροτενοειδή που περιέχει σε μεγάλο βαθμό η πάπρικα συντελεί στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.

Κατά συνέπεια, η κατανάλωση πάπρικας μπορεί να συνδεθεί εν καιρώ με τον μειωμένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Παράλληλα, η ουσία αυτή οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα στη συνολική, αλλά και στην κακή χοληστερόλη.

Μειώνει τις φλεγμονές

Τέλος, μια ακόμη ευεργετική ιδιότητα της πάπρικας είναι ότι συμβάλλει στην μείωση των φλεγμονών.

Οι καυτερές ποικιλίες της πάπρικας περιέχουν την καψαϊκίνη.

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη ουσία, ο ρόλος της οποίας είναι να συνδέεται με τους υποδοχείς των νευρικών κυττάρων και να μειώνεται οποιαδήποτε φλεγμονή υπάρχει στον οργανισμό.

Ως εκ τούτου, τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν να προληφθούν με τη συστηματική κατανάλωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tips για Απώλεια Βάρους το Φθινόπωρο

Evi Makavelou

Πώς να Επιλέξουμε το Κατάλληλο Γιαούρτι;

Evi Makavelou

Γλυκοπατάτα – Τα Οφέλη της

Evi Makavelou

Ακτινίδιο και Οφέλη για την Υγεία

a.alefragkis

Υπερβολική Λήψη Βιταμίνης D – Οι Παρενέργειες

a.alefragkis

Είναι πιο Υγιεινό το Τόφου ή το Κοτόπουλο;

Evi Makavelou

Τσάι Τζίντζερ – Πόσο Ασφαλής Είναι η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou

Υγιεινή Διατροφή για Γυναίκες Μετά τα 30

Evi Makavelou

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Τρώτε Καθημερινά Κάσιους;

a.alefragkis

Χορτοφαγία

yoadmin

Ωφέλιμες και Βλαβερές Τροφές Ανάλογα με την Ηλικία σας

Αυτές Είναι οι Τροφές – Σύμμαχοι Κατά της Αϋπνίας

a.alefragkis