Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

7 Λόγοι για να Εντάξετε την Κινόα στη Διατροφή σας

Η κινόα ή το κινόα είναι μια πολύ δημοφιλής υπερτροφή που κυριαρχεί στις διατροφικές τάσεις του σύγχρονου υγιεινού τρόπου ζωής.

Αποτελεί μια πραγματική υπερτροφή γεμάτη πρωτεΐνες, χαλκό, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο και άλλα συστατικά που σπάνια βρίσκουμε συγκεντρωμένα σε μία και μόνο τροφή.

Τα οφέλη της κινόα στη διατροφήΕάν δεν την έχετε εντάξει ακόμη στη διατροφή σας, σας παρουσιάζουμε επτά καλούς λόγους για να το κάνετε άμεσα.

Κινόα – Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει το θαυματουργό κινόα, οι περισσότερες από τις οποίες ωστόσο είναι αδιάλυτες.

Επιπλέον όμως, περιέχει σημαντικές ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών που μειώνουν τη χοληστερίνη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Δεν περιέχει γλουτένη

Η κινόα είναι ιδανική τροφή για όσους παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, βάζοντας το κινόα στη διατροφή μας αντί για πατάτες, καλαμπόκι και ρυζάλευρο, αναβαθμίζουμε ποιοτικά τη διατροφή μας παρέχοντας στον οργανισμό μας μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Το κινόα είναι πλούσιο σε βασικές πρωτεΐνες, τις οποίες και διαθέτει σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα δημητριακά.

Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα το σάκχαρό μας ανεβαίνει με τα τρόφιμα.

Καταναλώνοντας τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, νιώθουμε διαρκώς πείνα και οδηγούμαστε στην παχυσαρκία.

Τέτοιες τροφές, που είναι τόσο συνηθισμένες στον δυτικό κόσμο, προκαλούν διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Ωστόσο, το κινόα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά αρκετούς υδατάνθρακες, άρα δεν είναι ιδανική τροφή για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Έχει πολλά ιχνοστοιχεία

Πολλές τροφές σήμερα δεν έχουν επαρκή ποσότητα ιχνοστοιχείων.

Το κινόα ωστόσο, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο.

Όμως, περιέχει και ένα υποκατάστατο που λέγεται φυτικό οξύ και εμποδίζει την απορρόφηση αυτών των ιχνοστοιχείων.

Μια λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να μουλιάζετε το κινόα πριν το μαγειρέψετε για να περιορίσετε στο ελάχιστο το φυτικό οξύ.

Κινόα – Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το κινόα λέγεται πως καταπολεμά δεκάδες ασθένειες.

Σε έρευνα για τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ανάμεσα στο κινόα και σε δέκα ακόμη τρόφιμα, το κινόα κατέκτησε την πρώτη θέση.

Είναι ιδανική τροφή σε περιόδους δίαιτας

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε.

Τέλος, το γεμάτο πρωτεΐνες κινόα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κάνοντάς μας να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είδη Τσαγιού για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Πράσινο Τσάι και Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τη Στέβια

Evi Makavelou

Θωρακίστε το Ανοσοποιητικό σας με τα Κατάλληλα Συμπληρώματα Διατροφής

Eleni Giannopoulou

Τα Μήλα Αυξάνουν τα Τριγλυκερίδια;

Evi Makavelou

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

yoadmin

Διατροφή για να Μειώσετε το Ουρικό Οξύ

Evi Makavelou

Γαστρεντερίτιδα- Τι Επιτρέπεται να Φάτε και τι Όχι;

Evi Makavelou

Νέα Χρονιά – Βελτιώστε τη Διατροφή σας

yoadmin

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β – Ποιες Τροφές τις Περιέχουν;

a.alefragkis

Μύθοι για τα Προβιοτικά

Evi Makavelou

Οι Απαραίτητες Συμβουλές Διατροφικής Υγείας

yoadmin