Υγεία & Ομορφιά
Η κάνναβη είναι ένα φυτό που προέρχεται από την κεντρική Ασία.
Διατροφή

Λάδι Κάνναβης – Η Διατροφική του Αξία

Η κάνναβη είναι ένα φυτό που προέρχεται από την κεντρική Ασία.

Είναι περισσότερο γνωστό για τις εφαρμογές του στην ιατρική, στη βιομηχανία των φαρμάκων και των καλλυντικών αλλά και στη διατροφή.

Υπάρχουν διάφορα είδη κάνναβης, όπως η ινδική και η βιομηχανική κάνναβη.

Για όσους δε γνωρίζουν υπάρχει και λάδι κάνναβης που χρησιμοποιείται στα φαγητά και εξάγεται από την κλωστική ήμερη κάνναβη αποτελώντας ένα από τα πιο θρεπτικά φυτικά έλαια.

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και κυρίως χλωροφύλλη, στην οποία οφείλει το πράσινο χρώμα του.

Επίσης περιέχει καροτένιο, φυτοστερόλες, μια σειρά από βιταμίνες, όπως A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, φωσφολιπίδια, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το θείο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος.

Το λάδι κάνναβης είναι μια φυτική τροφή που όμως περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας, μιας και περιλαμβάνει είκοσι αμινοξέα.

Επίσης, είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Το κανναβέλαιο είναι περισσότερο γνωστό για τις εφαρμογές του στην ιατρική, στη βιομηχανία των φαρμάκων και των καλλυντικών αλλά και στη διατροφή.

Η περιεκτικότητά του σε πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα του δίνει αυτήν την ιδιαίτερη διατροφική αξία.

Είναι η πιο πλούσια πηγή ω3 και ω6 λιπαρών οξέων σε ιδανική αναλογία.

Γι’ αυτό προστατεύει από τις φλεγμονές, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ καταπραΰνει διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή.

Η περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι κάτω από 5%.

Τα ωφέλιμα διατροφικά του συστατικά προσφέρουν ενέργεια, τονώνουν τον μεταβολισμό, και βοηθούν τους οργανισμούς που παρουσιάζουν δυσκολία στην πέψη των λιπαρών.

Το κανναβέλαιο μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα με χολολιθίαση.

Το έλαιο κάνναβης στη καθημερινή διατροφή

Το κανναβέλαιο είναι αρκετά λεπτόρρευστο και έχει μια ήπια αλλά ευχάριστη γεύση καρυδιού.

Όσοι θέλουν να το καταναλώσουν πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να θερμαίνεται και να χρησιμοποιείται σε τρόφιμα με θερμοκρασία που ξεπερνά τους 35 βαθμούς γιατί έτσι χάνει ένα μεγάλο μέρος της διατροφικής του αξίας.

Καταναλώνεται ωμό σε ποσότητα συμπληρώματος διατροφής ή μπορεί να μπει σε σαλάτες και πιάτα με λαχανικά ή ρύζι.

Ο συνδυασμός ελαίου κάνναβης και ελαιόλαδου αποτελεί έναν διατροφικά άριστο συνδυασμό όλων των ωμέγα λιπαρών οξέων στην τέλεια αναλογία.

Για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ωφέλεια, καλό είναι να προτιμάται ένα βιολογικό έλαιο κάνναβης ψυχρής έκθλιψης, το οποίο θα περιέχει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων του φυτού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα Συμβεί στον Οργανισμό σας αν Κόψετε τον Καφέ

d.tsagkrinos

Τρανς Λιπαρά και Πρόωρος Θάνατος

yoadmin

«Συναισθηματικό Φαγητό» και Τρόποι για να το Αποφύγετε

d.tsagkrinos

5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας

yoadmin

Οι Τροφές που Προστατεύουν από τους Πολύποδες του Παχέος Εντέρου

d.tsagkrinos

Τα Κεράσια και η Υγεία μας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ