Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια ανισορροπία μεταξύ καλής και κακής χοληστερόλης, συνιστάται να επιφέρετε αλλαγές τόσο στις διατροφικές σας συνήθειες όσο και στον τρόπο ζωής σας.
Ένα υψηλό επίπεδο κακής χοληστερόλης (LDL) αυξάνει τους καρδιαγγειακούς κινδύνους.
Παρακάτω περιγράφονται τρεις φυσικές συμβουλές για τη μείωση της κακής χοληστερόλης.
Καθημερινή σωματική δραστηριότητα
Ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι επιζήμιος για την υγεία.
Όχι μόνο προάγει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, υπερβολικό βάρος, υπέρταση, αλλά έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL).
Έτσι, ένα καθιστικό άτομο έχει διπλάσιες πιθανότητες να υποστεί καρδιακή προσβολή σε σχέση με ένα άτομο που κινείται.
Συνιστάται να κάνετε κατά μέσο όρο 30 λεπτά ήπιας δραστηριότητας την ημέρα:
Περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι, αλλά και κηπουρική ή ήπια γυμναστική, όπως γιόγκα.
Σόγια κατά της κακής χοληστερόλης
Παρόλο που ο μηχανισμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα πλήρως, αρκετές μελέτες έχουν δείξει τις θετικές επιπτώσεις της κατανάλωσης σόγιας στα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
Έτσι, 25 g πρωτεΐνης σόγιας ανά ημέρα, μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα LDL και συνεπώς τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Γι ‘αυτό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κόκκινα κρέατα (πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά) με προϊόντα σόγιας, καθώς και το αγελαδινό γάλα με γάλα σόγιας.
Το σκόρδο για την καταπολέμηση της υψηλής LDL
Το σκόρδο δεν είναι απλώς ένα καρύκευμα για την ενίσχυση της γεύσης, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Μία από αυτές είναι η μείωση των συνολικών επιπέδων χοληστερόλης και πιο συγκεκριμένα των επιπέδων της LDL.
Στην πραγματικότητα, αναστέλλει την παραγωγή χοληστερόλης από το ήπαρ.
Δοκιμάστε να καταναλώνετε 2 ωμές σκελίδες σκόρδο την ημέρα ή 4 εάν είναι μαγειρεμένες.