Υγεία & Ομορφιά
Χωρισμός μετά την καραντίνα
Επικαιρότητα Σχέσεις

Χωρισμός λόγω Καραντίνας – Πότε να το Τολμήσετε

H πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω καραντίνας δημιούργησαν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα σε πολλά σπίτια και πολλά ζευγάρια αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη σχέση τους με τον σύντροφό τους αμέσως μετά.

Σίγουρα μια τέτοια απόφαση ειδικά αν η σχέση είναι μακροχρόνια και υπάρχουν και παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν.

Ένας από τους βασικότερους λόγους που μπορεί να συνέβη αυτό είναι η σταδιακή απώλεια ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλον.

Όταν αυτή η απώλεια ενδιαφέροντος γίνει πιο συνειδητή, το πρώτο που κάνει συνήθως ένα ζευγάρι είναι να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στη σχέση.

Αν η λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί από καμία πλευρά, οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να αναζητούν άλλες επιλογές, ενώ προσπαθούν παράλληλα να δώσουν στη σχέση τους το “φιλί της ζωής”.

Τα συναισθήματα που συνεπάγεται μια πιθανή διάλυση σχέσης περιλαμβάνουν την απογοήτευση, τη λύπη, τη σύγχυση, την ενοχή, τον φόβο για μια λάθος απόφαση, την ταραχή, τον φόβο της αλλαγής.

Διάλυση γάμου ή σχέσηςΣτην ειδική κατάσταση λόγω πανδημίας, η απόφαση του χωρισμού μπορεί να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό συνέβη επειδή τα επίπεδα του άγχους ήταν αυξημένα, υπήρχε απώλεια ελέγχου, φόβος για το μέλλον και για το τι αυτό θα φέρει.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο χαμηλός βαθμός ικανοποίησης από τη σχέση, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια συναισθήματα αγωνίας, κατάθλιψης και απελπισίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να συμβουλεύσει τον άλλο αν θα χωρίσει ή όχι.

Είναι μια απόφαση που την παίρνει ο καθένας για τον εαυτό του, καθώς πρέπει να είναι έτοιμος για τις συνέπειές της.

Όσοι λοιπόν σκέφτονται να χωρίσουν τώρα που έληξε η καραντίνα, κρίνοντας ότι η σχέση τους δεν είναι πλέον ικανοποιητική, χρειάζεται να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους.

Σίγουρα είναι προτιμότερο από το να προσπαθεί κανείς να παραμείνει με έναν άνθρωπο που δεν θέλει πια σε μια σχέση που δεν τον καλύπτει.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς είναι αρχικά να προσπαθήσει να εξετάσει το ενδεχόμενο του χωρισμού και την επόμενη μέρα.

Χρειάζεται να καταγράψει λεπτομερώς τις σκέψεις και τον προβληματισμό του, ώστε να έχει μια πιο καθαρή εικόνα.

Μια ήρεμη κουβέντα με το έτερο ήμισυ στη συνέχεια θα βοηθήσει, ώστε να εκφράσει ο καθένας το πώς νιώθει και πώς θα είναι ένας πιθανός χωρισμός.

Πολλές φορές δεν είναι εύκολο το να βρεθεί ένας νέος τρόπος διαβίωσης, όταν συμβιώνει κανείς αρκετό καιρό με τον άλλο.

Επίσης χρειάζεται κατανόηση και από τις δύο πλευρές, ώστε να προωθήσει ο καθένας την προσωπική του ανάπτυξη.

Αν ο ένας ενοχλείται από κάποια πράγματα που κάνει ο σύντροφός του που δεν είχε παρατηρήσει πριν από την καραντίνα και πρόκειται για αυτά που έχουν προκαλέσει τις σκέψεις περί χωρισμού, ίσως είναι προτιμότερο να περάσει λίγος καιρός μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η καραντίνα ήταν ένα δύσκολο διάστημα για όλους με την πίεση και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου καθημερινά.

Όταν κάτι μας δυσκολεύει ή μας ενοχλεί, είναι φυσικό να θέλουμε να το βγάλουμε από τη ζωή μας, είτε κρατώντας μια στάση άμυνας είτε φεύγοντας μακριά, αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Αν οι σκέψεις περί χωρισμού έχουν γεννηθεί ξαφνικά με τον εκνευρισμό να είναι έκδηλος στην ατμόσφαιρα, χρειάζεται να θυμηθεί κανείς αν ήταν το ίδιο απογοητευμένος από τον σύντροφό του και πριν την πανδημία.

Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθεί αν νιώθει απογοήτευση και από άλλα πράγματα στη ζωή του.

Αν υπάρχει μια γενικότερη απογοήτευση ή εκνευρισμός, τότε πιθανόν είναι τα αρνητικά συναισθήματα που μετατοπίζονται στον σύντροφο.

Αν όμως η απομόνωση οδήγησε κάποιον στο να ανακαλύψει ασυμβατότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον ίδιο και στον σύντροφό του, κακές και απότομες συμπεριφορές, επικρίσεις, ακόμα και βαθιές διαφορές στις αξίες ζωής, ίσως ο χωρισμός να είναι προτιμότερος, ιδιαίτερα τώρα που η καραντίνα τελείωσε.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Ζευγάρια που Κοιμούνται στο Ίδιο Κρεβάτι Συγχρονίζουν τις Συνήθειες του Ύπνου τους

yoadmin

COVID-19: Πέντε Αναπάντητα Ερωτήματα για τη Λοίμωξη

yoadmin

Η Σοβαρή COVID-19 Μπορεί να Βλάψει τον Εγκέφαλο

yoadmin

Πάνω από 100 χρόνια στην Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

yoadmin

Η Επιβολή Νέων Lockdown στην Ευρώπη Μπορεί να Αποφευχθεί

Πότε θα Είναι Υποχρεωτικός ο Εμβολιασμός

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ