Υγεία & Ομορφιά
Βοηθάει το Πρωινό στη Μείωση του Βάρους;
Δίαιτα

Βοηθάει το Πρωινό στη Μείωση του Βάρους;

Νέα επιστημονική έρευνα άλλαξε τα δεδομένα, η οποία έρχεται να αμφισβητήσει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το πρωινό βοηθάει όσους θέλουν να ελέγξουν το σωματικό βάρος τους.

Βοηθάει το Πρωινό στη Μείωση του Βάρους;
Αν και από τους περισσότερους ειδικούς το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, η μελέτη συμπέρανε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στο αδυνάτισμα, ούτε όμως ότι η αποφυγή του πρωινού οδηγεί σε αύξηση του βάρους.

Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη στους ανθρώπους που τρώνε πρωινό και ότι το να μην τρώει κανείς πρωινό, δεν του ανοίγει περισσότερο την όρεξη αργότερα μέσα στη μέρα, ώστε να βάλει παραπανίσια κιλά.

Έπειτα από τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, η μετα-ανάλυση βρήκε ότι η συνολική κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη σε όσους τρώνε πρωινό (κατά μέσο όρο 260 περισσότερες θερμίδες τη μέρα), σε σχέση με όσους δεν τρώνε.

H συνολική κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη σε όσους τρώνε πρωινό.

Παράλληλα υπολογίζεται ότι όσοι δεν τρώνε πρωινό, έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν μισό κιλό μικρότερο βάρος σε σχέση με όσους τρώνε καθημερινά.

Βέβαια ακόμη δεν βρέθηκε να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο ρυθμό μεταβολισμού ανάμεσα σε όσους τρώνε πρωινό και σε όσους το αποφεύγουν.

Ωστόσο νέα σχετική μελέτη αμφισβητεί τη παραπάνω έρευνα υποστηρίζοντας ότι όσοι τρώνε πρωινό δεν νιώθουν συνήθως πιο πεινασμένοι το μεσημέρι.

Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την τροποποίηση της διατροφής των ενηλίκων, ώστε να περιλαμβάνει την ως μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές μολονότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί συχνά να έχει άλλες σημαντικές επιπτώσεις, πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός στο να συμβουλεύσει το πρωινό ως μέθοδο απώλειας βάρους για τους ενήλικες, καθώς μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: amna.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κετογονική Δίαιτα – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Bάνα Νικολαίδου

Κάστανα – Γνωρίστε τα Οφέλη της Ελληνικής Υπερτροφής

d.tsagkrinos

Πώς θα Χάσετε το Λίπος στην Κοιλιά Μέχρι το Καλοκαίρι

Bάνα Νικολαίδου

Το Πρωινό που Διώχνει το Στρες και σας Βοηθά να Ξεκινήσετε Δυναμικά την Ημέρα

d.tsagkrinos

Πόσα Γεύματα να Επιλέξω;

yoadmin

Πώς θα Αποφύγετε τη Γλουτένη – Video

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ