Υγεία & Ομορφιά
Image default
Τριχοφυΐα

Τριχοφυΐα

Στο άκουσμα της λέξης τριχοφυΐα ο νους μας πηγαίνει εύλογα στα σημεία που το ανθρώπινο σώμα έχει από τη φύση του τρίχες.

Η τριχοφυΐα μπορεί να είναι φυσιολογική, οπότε και αντιμετωπίζεται είτε με τις παραδοσιακές, είτε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αποτρίχωσης όπως είναι το λέιζερ, αλλά μπορεί να είναι και ανεπιθύμητη.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς παράγοντες είτε σε ορισμένες παθήσεις που την έχουν ως σύμπτωμά τους.

Ορμονικές ανωμαλίες, όπως είναι τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, οι διαταραχές στην περίοδο, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ακμή, το αυξημένο σωματικό βάρος και η αυξημένη περίμετρος της κοιλιάς, μπορεί να συνεπάγονται μια πέρα του φυσιολογικού τριχοφυΐα.

Σε αυτό το σημείο σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα ώστε να εντοπιστεί τι είναι αυτό που την προκαλεί.

Η αυξημένη τριχοφυΐα που συνήθως είναι και έντονη, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους παραδοσιακούς τρόπους αποτρίχωσης, όπως το ξυράφι, το κερί και η χαλάουα.

Η αυξημένη τριχοφυΐα που συνήθως είναι και έντονη, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους παραδοσιακούς τρόπους αποτρίχωσης, όπως το ξυράφι, το κερί και η χαλάουα.

Εμφανίζεται σε σημεία όπως το πηγούνι, το άνω χείλος, οι παρειές, το κάτω μέρος της κοιλιάς, οι θηλές των μαστών, στο σημείο ανάμεσα στους μαστούς και το εσωτερικό των μηρών.

Στα σημεία αυτά συνήθως ένα γυναικείο σώμα έχει το πολύ ένα ελάχιστο χνούδι.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τριχοφυΐα ορισμένου βαθμού στα πόδια, τα χέρια, τις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα, συνήθως ανάλογη του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας.

Όπως και να έχει, η τριχοφυΐα δεν θα πρέπει να είναι κάτι που μας τρομάζει, αλλά ούτε και κάτι που επιτρέπεται να αμελήσουμε.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίχες που Γυρίζουν προς τα Μέσα – Δείτε πώς να τις Αντιμετωπίσετε

d.tsagkrinos

Οι Αποτελεσματικότερες Μέθοδοι Αποτρίχωσης για Κάθε Σημείο του Σώματος

d.tsagkrinos

Ερεθισμοί Μετά το Ξύρισμα – Πώς να τους Αποφύγετε

Bάνα Νικολαίδου

Υπερβολική Τριχοφυΐα – Σε Ποιους Παράγοντες Οφείλεται

d.tsagkrinos

Οι Δημοφιλέστερες Μέθοδοι Αποτρίχωσης

d.tsagkrinos

Αποτρίχωση με Λέιζερ – Οι Κίνδυνοι που Μπορεί να Προκύψουν

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ