Υγεία & Ομορφιά
Image default
Προβλήματα στο Σεξ Φροντίδα για τη Γυναίκα

Τι Προκαλεί στο Γυναικείο Σώμα η Αποχή από το Σεξ

Στους περισσότερους ανθρώπους, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες, τυχαίνει να διανύσουν μια περίοδο που μπορεί να απέχουν από το σεξ συνειδητά ή ασυνείδητα.

Η απουσία συντρόφου ή η έλλειψη διάθεσης ή χρόνου μπορεί να κάνει κάποιον να αποφεύγει τις σεξουαλικές συνευρέσεις.

Όποια κι αν είναι η αιτία, η αποχή από τη σεξουαλική πράξη δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνη όσο νομίζει κανείς.

Συγκεκριμένα στις γυναίκες που δεν κάνουν αρκετό σεξ μπορεί να παρουσιαστούν μια σειρά από επιπτώσεις, όπως η κολπική ατροφία που είναι μια οδυνηρή κατάσταση, γνωστή και ως κολπική ξηρότητα που υπό φυσιολογικές συνθήκες εμφανίζεται κατά την εμμηνόπαυση.

Τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας ή ξηρότητας περιλαμβάνουν κολπικό ερεθισμό, δυσφορία, φαγούρα ή αίσθημα καψίματος στον κόλπο, δυσφορία ή και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ όποτε αυτό συμβαίνει, με συνέπεια την περαιτέρω μείωση της διάθεσης για σεξ.

Επίσης, η γυναίκα που βιώνει μια τέτοια κατάσταση έχει δυσκολία στο να ερεθιστεί και να φτάσει σε οργασμό.

Η απουσία συντρόφου ή η έλλειψη διάθεσης ή χρόνου μπορεί να κάνει κάποιον να αποφεύγει τις σεξουαλικές συνευρέσεις.

Η επιφάνεια του κόλπου της δείχνει ωχρή και λεπτή, ενώ ο κόλπος στενεύει, η ανάγκη για ούρηση γίνεται συχνότερη, ενώ εμφανίζονται επανειλημμένα λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι πιθανό να εμφανιστούν στις περισσότερες γυναίκες κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους, αλλά πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν μετά την εμμηνόπαυση.

Αυτό που κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει είναι να διατηρεί τον κολπικό ιστό της υγιή με τακτικούς οργασμούς, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής ή ξηρότητας.

Επίσης, το ίδιο το σεξ βελτιώνει τη ροή του αίματος στο σώμα, γεμίζοντας με οξυγόνο αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.

Όσες γυναίκες χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για την αποχή τους από το σεξ το γεγονός ότι δεν έχουν σύντροφο είναι σίγουρα κατανοητό και πιθανό να συμβεί.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα πρέπει να μάθουν πως επιβάλλεται να διορθώσουν τη σεξουαλική τους σχέση με τον εαυτό τους, ώστε όταν στην πορεία εμφανιστεί ο κατάλληλος σύντροφος να είναι έτοιμες να απολαύσουν μαζί του μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Το μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή με το απαλό άγγιγμα του ιστού, ώστε να ξεμπλοκάρει και να κυκλοφορεί το αίμα στην περιοχή ομαλά χαρίζοντάς της ελαστικότητα, είναι κάτι που μπορεί κάθε γυναίκα να κάνει μόνη της για να διατηρήσει την υγεία του κόλπου της.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεξουαλική Ζωή και Προβλήματα Υγείας

Bάνα Νικολαίδου

Αποχή από το Σεξ – Γιατί Συμβαίνει

Bάνα Νικολαίδου

Πόνοι Περιόδου και οι Κίνδυνοι που Ελλοχεύουν Ανάλογα με το Είδος τους

d.tsagkrinos

Οι Πόνοι του Πέους

yoadmin

Πώς να Αποφύγετε τη Ρουτίνα στο Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

Πότε και Γιατί Μειώνεται η Σεξουαλική Αντοχή στους Άντρες

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ