Υγεία & Ομορφιά
Αλλαγές στη σεξουαλική προσέγγιση
Επικαιρότητα Σεξ

Τι Άλλαξε στο Σεξ λόγω Πανδημίας

Ο κορωνοϊός μπήκε στις ζωές μας αλλάζοντας δραστικά την καθημερινότητά μας, ενώ δεν άφησε αλώβητη και τη σεξουαλική ζωή, ακόμα και τον τρόπο που κάνουμε σεξ.

Εναλλακτικές στο σεξ

Ως ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα σταγονίδια που εκτοξεύονται από τη μύτη και το στόμα.

Έτσι ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται όταν δυο άνθρωποι βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.

Προκειμένου να μην τους λείψει το σεξ όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που επαναπροσδιόρισαν τον τρόπο που κάνουν σεξ, εντάσσοντας περισσότερες σεξουαλικές στάσεις που δεν απαιτούν μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

Βέβαια ο κίνδυνος μετάδοσης εξακολουθούσε να υπάρχει, γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβούλευαν τον κόσμο να αποφεύγει το σεξ με νέους συντρόφους.

Φλερτ και κορωνοϊόςΗ αυτοϊκανοποίηση προωθήθηκε επίσης αρκετά, ενώ πολλοί ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν σεξουαλικά βοηθήματα.

Η καραντίνα έδωσε την ευκαιρία για πειραματισμούς στο σεξ με πρακτικές και συνήθειες που για πολλούς ήρθαν για να μείνουν.

Η πλήξη της καραντίνας λοιπόν, οδήγησε σε αύξηση της σεξουαλικής δημιουργικότητας.

Επιστροφή στους πρώην

Με την πανδημία να παίρνει διαστάσεις σημειώθηκε και μια τάση επιστροφής στους πρώην συντρόφους με τις επανασυνδέσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Αυτό συνέβη επειδή αυτοί που βρέθηκαν μόνοι στην αρχή της καραντίνας προτίμησαν να επιστρέψουν σε κάποιον που ήδη γνώριζαν για να κάνουν σεξ από το να ενδώσουν σε έναν καινούργιο σύντροφο.

Αλλαγή στις σεξουαλικές φαντασιώσεις

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις άλλαξαν, ενώ οι άνθρωποι αποφάσισαν επιτέλους να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους με τους συντρόφους τους.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι συχνά μια απόδραση από τη σκληρή καθημερινότητα ή ακόμα αποτελούν την ικανοποίηση ορισμένων ανεκπλήρωτων σεξουαλικών και συναισθηματικών αναγκών.

Αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης συντρόφου

Εξαιτίας της καραντίνας το φλερτ μεταφέρθηκε αναγκαστικά στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους εξωτερικούς χώρους και σε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν το σπίτι ή το κρεβάτι.

Έτσι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να συζητούν περισσότερο και να γνωρίζονται καλύτερα.

Το σεξ έπαψε να είναι δεδομένο από την αρχή και το βάρος δόθηκε σε συζητήσεις για το μέλλον σχετικά με την πανδημία και για τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός.

Πιο ασφαλές σεξ

Η πανδημία βοήθησε σημαντικά στη μείωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήθελαν να ρισκάρουν να κάνουν σεξ με καινούργιους συντρόφους που δε γνώριζαν καλά.

Κοινός παρονομαστής σε όλα είναι ότι ο κορωνοϊός κατά κάποιον τρόπο σηματοδότησε μια νέα σεξουαλική επανάσταση με μια αλλαγή που συμβαίνει σταδιακά.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφροδισιακές Τροφές – Με Ποιους Τρόπους Ενισχύουν την Ερωτική μας Επιθυμία

Τονώστε τη Σεξουαλική Ζωή σας μετά την Καραντίνα

Οι Προτάσεις της Διαρκούς Ομάδας Εργασιών του ΙΣΑ και των Συλλόγων Ασθενών για Καλύτερη Πρόσβαση στην Υγεία

yoadmin

Κορωνοϊός – Με SMS στους Πολίτες τα Αποτελέσματα των Rapid Tests

Ποικιλία Εμβολίων Κατά της COVID-19 με Διάφορα Χαρακτηριστικά

Σεξ στην Τρίτη Ηλικία: Καλό για τις Γυναίκες, Επίφοβο για τους Άντρες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ