Υγεία & Ομορφιά
Πρωινό ξύπνημα
Χωρίς κατηγορία

Τα Θετικά του να Ξυπνάτε Νωρίς

Για πολλούς ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο και καθόλου ευχάριστο.

Αν είστε ένας από αυτούς, διαβάστε παρακάτω ορισμένους λόγους για τους οποίους αξίζει να αναθεωρήσετε και να γίνετε πρωινοί τύποι.

Μειώνονται οι πιθανότητες κατάθλιψης και άλλων ψυχικών ασθενειών

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι σηκώνονται νωρίτερα από το κρεβάτι τους είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ψυχικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη, το άγχος και άλλες διαταραχές της διάθεσης από εκείνους που κοιμούνται και ξυπνούν αργότερα.

Αισιόδοξοι οι πρωινοί τύποιΤα οφέλη του ύπνου αντανακλώνται στην ψυχική και τη συναισθηματική υγεία.

Είναι δύσκολο να μην απογοητεύεστε, να μην ενοχλήστε ή να μην αναστατώνεστε όταν νιώθετε εξάντληση.

Δίνετε χρόνο στο σώμα σας να ξυπνήσει πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας

Η αδράνεια στην οποία μπαίνει ο οργανισμός με τον ύπνο που προκαλεί ζαλάδα και θολούρα για λίγο όταν ξυπνάτε μπορεί να διαρκέσει 2-4 ώρες το πρωί.

Αν ξυπνάτε και μέσα σε μισή ώρα βρίσκεστε στο γραφείο σας, πιθανότατα δεν είστε εντελώς έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δουλειά σας.

Το ξύπνημα νωρίς το πρωί δίνει στο σώμα την ευκαιρία να φτάσει στο μέγιστο της ενέργειάς του από μόνο του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πιείτε απανωτούς καφέδες για να ξυπνήσετε.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να βάζετε το ξυπνητήρι νωρίτερα και ίσως δυσκολευτείτε τις πρώτες εβδομάδες, αλλά μόλις το συνηθίσετε θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στα επίπεδα της ενέργειάς σας τα πρωινά.

Θα σας είναι πιο εύκολο να παραμένετε αισιόδοξοι

Όσοι κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς κάνουν λιγότερες αρνητικές σκέψεις από εκείνους που ξυπνούν αργά και κοιμούνται επίσης αργά.

Αυτό ισχύει αν σκεφτείτε πόσοι από εσάς αφήνετε το μυαλό σας να κουράζεται κάνοντας αγχωτικές και απαισιόδοξες σκέψεις όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα.

Αν και είναι δύσκολο να απομακρύνετε εύκολα τις αρνητικές σκέψεις ή να αποφύγετε την αϋπνία, αξίζει να προσπαθήσετε να υιοθετήσετε ορισμένες καλές συνήθειες.

Θα νιώθετε πιο επιτυχημένοι ή περισσότερο ικανοί να γίνετε

Οι πρωινοί τύποι νιώθουν και είναι πολλές φορές περισσότερο επιτυχημένοι, καθώς αποδεικνύονται πιο αποδοτικοί στη δουλειά ή στο σχολείο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε καλύτερες ευκαιρίες και επιλογές στο μέλλον.

Οι πρωινοί τύποι μπορούν να είναι και πιο διορατικοί, να προβλέπουν τα προβλήματα και να προσπαθούν να τα ελαχιστοποιήσουν.

Θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι ξυπνούν νωρίς απολαμβάνουν και καλύτερη ποιότητα ύπνου όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους το βράδυ.

Μάλιστα οι βραδινοί τύποι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν διαταραχές ύπνου και τείνουν να κοιμούνται λιγότερες ώρες συνολικά συγκριτικά με τους πρωινούς τύπους.

Αν βασίζεστε στις λίγες ώρες ύπνου για να ξεκουραστείτε και να βγάλετε την επόμενη μέρα, αυτό στην αρχή ίσως συμβεί αλλά δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ.

Αν ξυπνάτε νωρίς, πιθανότατα θα είστε έτοιμοι πιο νωρίς και για ύπνο, με αποτέλεσμα να έχετε έναν πραγματικά ποιοτικό ύπνο.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεμόνι – Μάθετε τα Απίστευτα Οφέλη του για την Υγεία

Μερικά Ενοχλητικά Συμπτώματα της Εγκυμοσύνης

3 Ασκήσεις για Ονειρεμένους Γοφούς

Yoga – Ποια τα Οφέλη της για τα Παιδιά

Οι Επιδράσεις της Κάνναβης στην Υγεία μας

yoadmin

Επιδείνωση του Μεταποιητικού Τομέα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ