Υγεία & Ομορφιά
Τα Κατοικίδια και τα Οφέλη τους στην Ψυχική και Σωματική Υγεία.
Εναλλακτικές Θεραπείες Υγεία

Τα Κατοικίδια και τα Οφέλη τους στην Ψυχική και Σωματική Υγεία

Αναμφίβολα, η σχέση μεταξύ ενός ζώου και του ιδιοκτήτη του είναι μοναδική!

Εκτός από την προσφορά άνευ όρων αγάπης, το κατοικίδιο ζώο σας προσφέρει αναρίθμητα οφέλη, τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική σας υγεία.

Ας δούμε ορισμένα από τα συγκεκριμένα οφέλη… που θα σας κάνουν να λατρέψετε ακόμη περισσότερο το κατοικίδιό σας! Και σίγουρα, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο κατοικίδιο, μετά από αυτό το άρθρο θα θελήσετε οπωσδήποτε να υιοθετήσετε ένα!

Τα Κατοικίδια και τα Οφέλη τους στην Ψυχική και Σωματική Υγεία.

1. Σας μειώνουν το άγχος και το stress

Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά από αρκετούς ερευνητές ότι τα κατοικίδια ζώα μειώνουν το άγχος και το stress στους ανθρώπους. Η παρουσία τους είναι ήρεμη και ξεκούραστη και ως εκ τούτου αυτό συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της κατεξοχήν ορμόνης του stress, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση.

2. Σας κάνουν πιο δραστήριους

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει ειδικά για όσους από εσάς έχετε σκύλο στο σπίτι… χωρίς φυσικά να εξαιρούνται και ορισμένες γάτες, οι οποίες αρέσκονται στην ιδέα της βόλτας με ειδικό λουρί.
Οι περίπατοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την υγεία του ζώου σας… αλλά και για τη δική σας! Ακόμη και 20 λεπτά πεζοπορίας την ημέρα συμβάλλουν στο καρδιαγγειακό σας σύστημα, τονώνουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη φυσική σας κατάσταση. Συνεπώς, τα κατοικίδια λειτουργούν ως κίνητρο, προκειμένου να ξεφύγετε από τον καθιστικό τρόπο ζωής!

3. Σας κάνουν να γελάτε

Το γέλιο είναι ζωή! Και τα κατοικίδια μπορούν ακόμη και καθημερινά να είναι μια εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας, γέλιου και ευτυχίας. Μερικοί σκύλοι ή γάτες είναι αδέξιοι, μερικά ροχαλίζουν πολύ δυνατά ή κοιμούνται σε περίεργες στάσεις, ενώ άλλα παθαίνουν εμμονές με τα πιο άσχετα πράγματα, όπως π.χ. με μία σκιά ή με ένα παιχνιδάκι για κατοικίδια…!!!

Σκεφτείτε όλα αυτά τα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με γάτες, πουλιά, σκύλους ή ακόμα και κουνέλια που σας κάνουν να γελάτε!

4. Είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου

Πράγματι, υπάρχει ένας πολύ ιδιαίτερος συναισθηματικός δεσμός μεταξύ ανθρώπου και κατοικιδίου.
Ο δεσμός είναι τέτοιος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν τα κατοικίδιά τους σαν μέλη της οικογένειάς τους! Η σχέση που αναπτύσσεται σε βάθος χρόνου είναι απερίγραπτη και το επίπεδο επικοινωνίας μπορεί να φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Σίγουρα θα έχετε δει ή θα έχετε ακούσει για τα μικρά παιδιά που συνομιλούν με το κατοικίδιό τους, τον φίλο τους!

Τα ζώα σας κάνουν να χαμογελάτε, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σας και ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη ή κουραστική ήταν η ημέρα σας.

5. Σας κάνουν να χαμογελάτε

Όπως και το γέλιο, έτσι και το χαμόγελο είναι πηγή ζωής και ευτυχίας! Τα ζώα σας κάνουν να χαμογελάτε, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σας και ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη ή κουραστική ήταν η ημέρα σας. Κάθε πρωί, σας περιμένουν με ανυπομονησία να ξυπνήσετε και μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι χοροπηδάνε από χαρά για την καινούργια ημέρα που ξεκινά! Χαίρονται να σας βλέπουν, επιζητούν την επικοινωνία μαζί σας, ανυπομονούν για το χάδι σας, για τη βόλτα που θα τα πάτε, για το παιχνίδι, κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την επιστροφή σας στο σπίτι, όταν γυρνάτε π.χ. από τη δουλειά.

6. Σας κάνουν πιο κοινωνικούς

Αν και αυτό το όφελος ισχύει περισσότερο για όσους έχουν σκύλους, τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι το στερεότυπο αυτό έχει καταρριφθεί, καθώς όπως προαναφέρθηκε, αρκετοί ιδιοκτήτες γατών δεν χάνουν την οποιαδήποτε ευκαιρία για να τις «βγάλουν βόλτα». Κατά τη βόλτα, λοιπόν, είτε με τον σκύλο είτε με τη γάτα, συναντάτε αρκετούς ανθρώπους, μιλάτε μαζί τους, ανταλλάζετε απόψεις περί κατοικιδίων, τους γνωρίζετε… και συνεπώς αυξάνεται ο κοινωνικός σας περίγυρος και γίνεστε, ακόμη και αν δεν είστε, πιο κοινωνικός. Ακόμη και οι ντροπαλοί που δεν τα πάνε και τόσο καλά με τις κοινωνικές συναναστροφές… θα έχουν το κατοικίδιό τους ως «άσσο στο μανίκι» για να «σπάσει ο πάγος».

7. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Μελέτες δείχνουν ότι τα ζώα μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι μικροοργανισμοί που μεταφέρουν τα ζώα στους εσωτερικούς χώρους (τουλάχιστον όσα κατοικίδια βγαίνουν από το σπίτι) αναγκάζουν κατά κάποιον τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα να κάνει τις σωστές επιλογές όταν έρχεται αντιμέτωπο με κάποιον ιό.

8. Δεν θα αισθάνεστε ποτέ μόνοι

Τα κατοικίδια έχουν το χάρισμα να σας κρατούν συντροφιά και να «γεμίζουν» τον χώρο του σπιτιού σας δίνοντάς του μία ιδιαίτερα ζωντανή ατμόσφαιρα, ενώ ακόμη και αν είστε μόνος στο σπίτι τα κατοικίδια έχουν την ικανότητα να σας κάνουν να νιώθετε ασφαλής. Είναι μία υπέροχη συντροφιά και πιστέψτε μας, όταν τους μιλάτε σας καταλαβαίνουν, σας κοιτούν στα μάτια, χαίρονται με τη χαρά σας και ξέρουν πώς να σας παρηγορήσουν με τα χάδια τους όταν η διάθεσή σας είναι πεσμένη.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομοιοπαθητική – Κανόνες για μια Αποτελεσματική Θεραπεία

yoadmin

10 Απλές Ιδέες για να Καταπολεμήσετε το Στρες

Editor6 pharma

Τι Είναι και σε τι Ωφελεί η Κρυοσάουνα

Editor6 pharma

Ιριδολογία: Όταν το Μάτι Προβλέπει

Editor6 pharma

Κακή Χοληστερόλη – Ποια Είναι τα Συμπτώματα; – Video

Αλόη το Φάρμακο της Φύσης ή Απλά μια Μόδα

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ