Υγεία & Ομορφιά
Συντροφική σχέση
Επικαιρότητα Σχέσεις

Συντροφική Σχέση – Η Ευκαιρία να Έρθετε πιο κοντά μετά την Καραντίνα

Η καραντίνα έφερε πιο κοντά τους συντρόφους, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν τώρα που έληξε να έρθουν πιο κοντά και να δυναμώσουν τη σχέση τους.

Σίγουρα η λίμπιντο επηρεάστηκε με μη αναμενόμενους και διαφορετικούς τρόπους όλους τους προηγούμενους μήνες και ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν έφερε απαραίτητα τα ζευγάρια πιο κοντά.

Σε περιόδους που τα ζευγάρια βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους, σίγουρα πολλά μπορούν να συμβούν.

Ο κορωνοϊός και η καραντίνα υπήρξαν στρεσογόνα και τραυματικά γεγονότα, τα οποία μπόρεσαν να φέρουν κάποια ζευγάρια πιο κοντά έστω και προσωρινά, μιας και δινόταν η μάχη για τη δημόσια αλλά και την προσωπική υγεία.

Κάποια ζευγάρια οδηγήθηκαν σε εντάσεις, συγκρούσεις ή ακόμα και σε διάσταση, στην αποκάλυψη σημείων της προσωπικότητας της άλλης πλευράς που δε γνώριζαν ή απλά σε διαφορετικές μορφές αντιμετώπισης του άγχους.

Αγάπη και κατανόησηΚαι μόνο από ψυχολογική άποψη αν το δει κανείς, η απομόνωση είχε ως συνέπεια την καταθλιπτική διάθεση, μια γενικευμένη ανησυχία, την απόσυρση ακόμα και τις απότομες αντιδράσεις.

Αγάπη και κατανόησηΗ στέρηση της ελευθερίας δημιούργησε συναισθήματα αδυναμίας, φόβου ακόμα και θυμού.

Η πανδημία μπορεί να ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά σηματοδότησε μια εξέλιξη των σχέσεων προς κάθε κατεύθυνση.

Ενώ τέτοιου είδους κρίσεις ασκούν μεγάλες πιέσεις στα ζευγάρια, μπορούν ταυτόχρονα να οδηγήσουν στη θετική τους ανάπτυξη αν και οι δύο πλευρές τις εκμεταλλευτούν σωστά.

Αυτό ισχύει κυρίως για ζευγάρια των οποίων η σχέση βασίζεται σε γερά θεμέλια.

Ζευγάρια με τέτοιο υπόβαθρο σχέσης που φροντίζουν να δημιουργούν ευκαιρίες, να δείχνουν ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον και να εκφράζουν κατανόηση, στοργή, ευγνωμοσύνη και αγάπη πάντα κερδίζουν.

Αυτό σημαίνει ότι βρίσκουν πάντα τρόπους να συμφωνήσουν σεβόμενοι ο ένας τις επιθυμίες και την προσωπικότητα του άλλου.

Είναι σημαντικό λοιπόν, ακόμα και τώρα που η καραντίνα έληξε να μην πιέζετε τον σύντροφό σας και να σέβεστε τον ιδιωτικό του χώρο και χρόνο.

Μπορεί κι εσείς να βιώνετε μια μείωση στη διάθεσή σας για σεξ λόγω άγχους, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται να εξηγήσετε στον σύντροφό σας για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις.

Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτιμήσετε τις στιγμές που θα επιλέξετε να περάσετε μαζί.

Πάντα είναι καλό στις κοινές σας δραστηριότητες να αγγίζετε τον σύντροφό σας, να κάνετε τρυφερές χειρονομίες και πράξεις, όπως στην αρχή της σχέσης σας, να τον αγκαλιάζετε με τρόπο γλυκό και όχι πιεστικό.

Χρειάζεται να δείξετε προσοχή στη διαχείριση των συναισθημάτων σας ακόμα και τώρα, μιας και τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά.

Τέλος, τις στιγμές που πιέζεστε, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ό,τι συμβαίνει καταφεύγοντας σε εξωτερικές δραστηριότητες, άλλα έχετε υποχρέωση να λύσετε συζητώντας τις διαφορές σας και να γεφυρώσετε όσες από αυτές μπορείτε.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μείωση της Θνησιμότητας που Συνδέεται με τον Καρκίνο

yoadmin

Λήξη Καραντίνας – Πώς να Φροντίσετε τη Σχέση σας

53 Νεκροί από τη Γρίπη – 169 Άτομα Νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός και Φυματίωση

yoadmin

Στη Μάχη για την Υγεία οι Ιδιωτικές Κλινικές

yoadmin

ΙΣΑ – Κρατήστε Ανοικτά τα Ιατρεία για να Προστατέψετε τους Ασθενείς

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ