Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Ξεπεράσετε τις Κακές Συνήθειες της Πανδημίας.
Επικαιρότητα

Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Ξεπεράσετε τις Κακές Συνήθειες της Πανδημίας

Όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID-19 και τα κράτη θέσπισαν μέτρα παραμονής στο σπίτι, πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους στο σπίτι θετικά, μαθαίνοντας νέες δεξιότητες και υιοθετώντας νέες συνήθειες.

Τώρα, περισσότερο από ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας, πολλά από αυτά τα σχέδια για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας έχουν αφεθεί και οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει λιγότερο υγιείς συνήθειες ως απάντηση στο συνεχές άγχος και την αβεβαιότητα.

Αυτές οι κακές συνήθειες που μας άφησε η πανδημία επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική και σωματική μας υγεία. Η πανδημία μείωσε επίσης τον χρόνο που πολλοί άνθρωποι αφιέρωσαν σε υγιείς συμπεριφορές, όπως η άσκηση.

Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Ξεπεράσετε τις Κακές Συνήθειες της Πανδημίας.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ξανά υγιείς συνήθειες

Συνήθως χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να ξαναχτίσετε μια συνήθεια, οπότε μην απογοητευτείτε εάν η συμπεριφορά σας δεν αλλάξει άμεσα. Αυτές οι στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να ανανεώνετε τις συνήθειές σας και να διατηρήσετε μακροχρόνιες υγιείς συμπεριφορές.

Σκεφτείτε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε

Μόλις μία συμπεριφορά γίνει συνήθεια, το κάνουμε χωρίς να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τι κάνουμε ή γιατί.

Για να «σπάσετε» τη συνήθεια, πριν γεμίσετε ένα ποτήρι με κρασί ή γεμίσετε ένα μπολ με τσιπς, σταματήστε συνειδητά και σκεφτείτε τι σας παρακινεί.

Τσιμπολογάτε συνέχεια λόγω άγχους ή το κάνετε ως ανταμοιβή; Πίνετε για να χαλαρώσετε τα συναισθήματα άγχους ή θλίψης ή για να ηρεμήσετε το πολυάσχολο μυαλό σας; Παραλείπετε την άσκηση επειδή είστε συγκλονισμένοι ή αντιμετωπίζετε περισσότερες απαιτήσεις στον χρόνο σας από την οικογένεια και την εργασία;

Μην προσπαθήσετε να επαναφέρετε όλες τις παλιές καλές σας συνήθειες ταυτόχρονα

Ξεκινήστε επιλέγοντας μία συμπεριφορά, όπως να τρώτε γεύματα στον καναπέ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση ή βίντεο και επιλέξτε μια μικρή δράση που θα μετακινήσει τη συμπεριφορά αυτή σε μια πιο υγιή κατεύθυνση.

Θα μπορούσατε να φάτε ένα φαγητό στο τραπέζι τουλάχιστον τρία βράδια την εβδομάδα, για παράδειγμα.

Να βάλετε στόχους

Η εργασία από το σπίτι έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να αναπτύξουν ανθυγιεινές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς εργασίας επιπλέον ωρών, επειδή δεν υπάρχει σαφές τέλος της εργάσιμης ημέρας και να μην κάνουν διαλείμματα για φαγητό ή για μία βόλτα.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτήν την ασάφεια ανάμεσα στον χρόνο εργασίας και στον ελεύθερο χρόνο και το άγχος που προκαλεί σκοπίμως, ακολουθώντας ένα νέο σχέδιο.

Ορίστε μια κανονική ώρα έναρξης και διακοπής για την ημέρα εργασίας σας. Αφιερώστε μισή ώρα μακριά από τον υπολογιστή σας για να απολαύσετε το γεύμα σας. Προγραμματίστε σύντομα διαλείμματα για να κινηθείτε κάνοντας έναν σύντομο περίπατο ή κάνοντας κάποιες ασκήσεις.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Ελληνόπουλα Συγκαταλέγονται στα πιο Παχύσαρκα Παιδιά στην Ευρώπη

yoadmin

Ο Κορωνοϊός Ακυρώνει Εκατομμύρια Χειρουργεία Παγκοσμίως

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός και τι Είναι Απαραίτητο να Προσέχουμε

d.tsagkrinos

Επιστήμονες Ανακάλυψαν Βιοδείκτες-Κλειδιά που Προβλέπουν ποιος Ασθενής Κινδυνεύει να Πεθάνει από τον Νέο Κορωνοϊό

d.tsagkrinos

Η Δράση του ΣΦΕΕ σε Συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

yoadmin

Στο 0,1% ο Πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ