Υγεία & Ομορφιά
Το σπανάκι και το καλό που κάνει στην υγεία
Διατροφή

Σπανάκι – Λόγοι που Θεωρείται Υπερτροφή

Το σπανάκι θεωρείται από καιρό ως το φυτό που μπορεί να αποκαταστήσει την ενέργεια, να αυξήσει τη ζωτικότητα και να βελτιώσει την ποιότητα του αίματος.

Θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κι έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο για εσάς, να εντάξετε το σπανάκι στη διατροφή σας.

σπανάκι και οφέλη για την υγείαΣπάνακι και οφέλη για την υγεία

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα φυτά, όπως το σπανάκι, είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.

Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα.

Το σπανάκι έχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α.

Η βιταμίνη αυτή μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών για να ενυδατώσει το δέρμα και τα μαλλιά.

Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι καθοριστικής σημασίας για την παραγωγή και τη συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει δομή στο δέρμα και τα μαλλιά.

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια κοινή κατάσταση, η οποία μπορεί να προληφθεί με την επαρκή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

Φροντίστε να συνδυάσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, με φυτικό σίδηρο και το σπανάκι για να βελτιώσετε την απορρόφησή του.

Το σπανάκι είναι μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικού καλίου και μαγνησίου.

Σπανάκι και διατροφή

Μπορείτε να προσθέσετε το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή, είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό.

Επίσης διατίθεται φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε περισσότερο σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Προσθέστε σπανάκι σε ζυμαρικά και σούπες.

Για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι σε μικρή ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Στο τέλος καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι σε σάντουιτς ή τοστ.

Κάντε ένα ντιπ με σπανάκι, όπως ντιπ σπανάκι και αγκινάρας ή ντιπ σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Τέλος, προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​σπανάκι σε μια ομελέτα ή ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο smoothie σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσάι Χαμομηλιού – Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Σταφύλια – Όλα τα Οφέλη που Προσφέρουν

Evi Makavelou

Συμβουλές για τη Διατροφή Pure Eating

Evi Makavelou

Είναι πιο Υγιεινό το Τόφου ή το Κοτόπουλο;

Evi Makavelou

Ζωμός των Οστών – Γιατί Είναι Superfood;

Evi Makavelou

Αναπληρώστε τη Βιταμίνη D Μέσω της Διατροφής

Evi Makavelou

Η Βελτίωση των Διατροφικών Συνηθειών

yoadmin

5 Λόγοι για να Τρώτε πιο Αργά

yoadmin

Τι να μην Καταναλώνετε Μετά την Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Συμβουλές για Ισορροπημένη Διατροφή

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Δίαιτες για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Συμπτώματα Ανεπάρκειας της Βιταμίνης C

Evi Makavelou