Υγεία & Ομορφιά
Το σπανάκι και το καλό που κάνει στην υγεία
Διατροφή

Σπανάκι – Λόγοι που Θεωρείται Υπερτροφή

Το σπανάκι θεωρείται από καιρό ως το φυτό που μπορεί να αποκαταστήσει την ενέργεια, να αυξήσει τη ζωτικότητα και να βελτιώσει την ποιότητα του αίματος.

Θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κι έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο για εσάς, να εντάξετε το σπανάκι στη διατροφή σας.

σπανάκι και οφέλη για την υγείαΣπάνακι και οφέλη για την υγεία

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα φυτά, όπως το σπανάκι, είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.

Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα.

Το σπανάκι έχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α.

Η βιταμίνη αυτή μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών για να ενυδατώσει το δέρμα και τα μαλλιά.

Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι καθοριστικής σημασίας για την παραγωγή και τη συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει δομή στο δέρμα και τα μαλλιά.

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια κοινή κατάσταση, η οποία μπορεί να προληφθεί με την επαρκή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

Φροντίστε να συνδυάσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, με φυτικό σίδηρο και το σπανάκι για να βελτιώσετε την απορρόφησή του.

Το σπανάκι είναι μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικού καλίου και μαγνησίου.

Σπανάκι και διατροφή

Μπορείτε να προσθέσετε το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή, είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό.

Επίσης διατίθεται φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε περισσότερο σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Προσθέστε σπανάκι σε ζυμαρικά και σούπες.

Για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι σε μικρή ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Στο τέλος καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι σε σάντουιτς ή τοστ.

Κάντε ένα ντιπ με σπανάκι, όπως ντιπ σπανάκι και αγκινάρας ή ντιπ σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Τέλος, προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​σπανάκι σε μια ομελέτα ή ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο smoothie σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αγκινάρα και τα Οφέλη της για την Υγεία

admin

Δες γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν από πλαστικά μπουκάλια

Akis Karamanos

Φθινοπωρινή Επανεκκίνηση για Ισορροπημένη Διατροφή

Evi Makavelou

Ανεβάστε τη Διάθεσή σας με την Κατάλληλη Διατροφή!

Γιατί Είναι Σημαντικό να Καταναλώνετε Πρωτεΐνη;

Evi Makavelou

Το Μαγνήσιο και τα Οφέλη του

Τα Λάθη στην Κατανάλωση Βρώμης

Evi Makavelou

Η Κορυφαία Αντιοξειδωτική Δράση των Κόκκινων Φρούτων στη Διατροφή μας

Eleni Giannopoulou

Ανακαλύψτε τις Ευεργετικές Ιδιότητες του Κερασιού

admin

Οι Λόγοι για να Πίνετε Τσάι Καθημερινά

Evi Makavelou

Η Συνεισφορά των Φυτών στην Υγεία της Γυναίκας

admin

Εναλλακτικές Επιλογές Αντί Γλυκού

Evi Makavelou