Υγεία & Ομορφιά
Το σπανάκι και το καλό που κάνει στην υγεία
Διατροφή

Σπανάκι – Λόγοι που Θεωρείται Υπερτροφή

Το σπανάκι θεωρείται από καιρό ως το φυτό που μπορεί να αποκαταστήσει την ενέργεια, να αυξήσει τη ζωτικότητα και να βελτιώσει την ποιότητα του αίματος.

Θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κι έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο για εσάς, να εντάξετε το σπανάκι στη διατροφή σας.

σπανάκι και οφέλη για την υγείαΣπάνακι και οφέλη για την υγεία

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα φυτά, όπως το σπανάκι, είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.

Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα.

Το σπανάκι έχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α.

Η βιταμίνη αυτή μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών για να ενυδατώσει το δέρμα και τα μαλλιά.

Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι καθοριστικής σημασίας για την παραγωγή και τη συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει δομή στο δέρμα και τα μαλλιά.

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια κοινή κατάσταση, η οποία μπορεί να προληφθεί με την επαρκή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

Φροντίστε να συνδυάσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, με φυτικό σίδηρο και το σπανάκι για να βελτιώσετε την απορρόφησή του.

Το σπανάκι είναι μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικού καλίου και μαγνησίου.

Σπανάκι και διατροφή

Μπορείτε να προσθέσετε το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή, είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό.

Επίσης διατίθεται φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε περισσότερο σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Προσθέστε σπανάκι σε ζυμαρικά και σούπες.

Για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι σε μικρή ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Στο τέλος καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι σε σάντουιτς ή τοστ.

Κάντε ένα ντιπ με σπανάκι, όπως ντιπ σπανάκι και αγκινάρας ή ντιπ σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Τέλος, προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​σπανάκι σε μια ομελέτα ή ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο smoothie σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Καλύτερα Πρωινά με Πρωτεΐνη

Evi Makavelou

Τα Κατάλληλα Βότανα για Αποτοξίνωση

Evi Makavelou

Υπερβολική Λήψη Βιταμίνης D – Οι Παρενέργειες

admin

Μαύρο Τσάι και Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Φαγητό και Ύπνος

admin

Βιταμίνη D – Τι να Τρώτε αν Έχετε Έλλειψη

Evi Makavelou

Βασικές Συμβουλές Διατροφής

admin

5 Τρόφιμα που Περιέχουν Φυσικά Προβιοτικά

admin

Πώς θα Καταλάβετε ότι δεν Τρώτε Ισορροπημένα;

Evi Makavelou

Πώς θα Κάνετε τη Διατροφή σας πιο Μεσογειακή;

Evi Makavelou

Φθινοπωρινά Τρόφιμα για Απώλεια Βάρους

Οι 5 Τροφές – Εχθροί για την Καρδιά σας

admin