Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Σεξ στην Τρίτη Ηλικία: Καλό για τις Γυναίκες, Επίφοβο για τους Άντρες

Οι τακτικές σεξουαλικές επαφές μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής στους ηλικιωμένους άνδρες, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις γυναίκες.

Σεξ στην Τρίτη Ηλικία

Αντιθέτως, το σεξ και ο οργασμός μπορεί να είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία των ηλικιωμένων γυναικών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο «Journal of Health and Social Behavior» (JHSB).

«Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να αμφισβητήσουν την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι σεξουαλικές επαφές μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμες και για τα δύο φύλα» σημειώνει ο Liu Hui επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα του από μια μεγάλη εθνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.204 άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας 57 έως 85 ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που διεξαχθεί ποτέ σχετικά με το θέμα.

Οι μελέτη έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες, που έκαναν σεξ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είδαν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου να διπλασιάζεται μέσα σε πέντε χρονιά, σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές.

Παρόμοιος κίνδυνος δεν παρατηρήθηκε στις γυναίκες.

Αντιθέτως, οι ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές στις γυναίκες μειώνουν τον κίνδυνο υπέρτασης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τον γυναικείο οργασμό έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία τους.

Σεξ στην Τρίτη Ηλικία: Καλό για τις Γυναίκες, Επίφοβο για τους Άντρες

Τα παραπάνω αποτελέσματα φανερώνουν ότι οι σεξουαλικές σχέσεις, μετά από κάποια ηλικία, απαιτούν όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια από τους άντρες, ενώ μπορεί να αποτελεί και πηγή άγχους γι’ αυτούς, καθώς είναι πιο δύσκολο να έχουν στύση και οργασμό.

Οι ερευνητές πάντως τονίζουν ότι η μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης σε συνδυασμό με τη χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Κληρονομιά από τους Νεάντερταλ ένα Τμήμα του Ανθρώπινου DNA που Αυξάνει τον Κίνδυνο

yoadmin

Κορωνοϊός – Τα πιο Συχνά Συμπτώματα των Ασθενών με Ήπια Μορφή της Νόσου

yoadmin

Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός – Νέα Έρευνα Ανιχνεύει τη Διασπορά του στον Πληθυσμό

yoadmin

Στοματική Υγιεινή – Ο Δεκάλογος του Καλοκαιριού

yoadmin

Πάντα ένα Βήμα Μπροστά, με Ασφάλεια σε κάθε Καινοτόμο Υπηρεσία!

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ