Υγεία & Ομορφιά
Δόντια Οικογένεια

Πότε να Επισκεφθείτε τον Οδοντίατρο για τα Πρώτα Δοντάκια του Μωρού σας;

Τα πρώτα δόντια ενός μωρού ή αλλιώς τα νεογιλά δόντια, ακόμη και αν γνωρίζετε ότι σύντομα θα αντικατασταθούν, εντούτοις δεν θα πρέπει να παραμελούνται.

Ποια όμως είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο;

Από ποια ηλικία και μετά θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δοντάκια του μωρού σας;

Διαβάστε στη συνέχεια ορισμένες συμβουλές…

Ποια Είναι η Κατάλληλη Στιγμή να Επισκεφθείτε Έναν Οδοντίατρο για τα Πρώτα Δοντάκια του Μωρού σας;

Το πρώτο δόντι ενός μωρού εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία έξι μηνών. Μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών, εμφανίζονται και τα υπόλοιπα 19 δοντάκια.

Τα δόντια αυτά στο μωρό σας, παρά το γεγονός ότι είναι νεογιλά, χρήζουν ιδιαίτερη φροντίδας, όπως συμβουλεύουν οι οδοντίατροι. Μην επαναπαύεστε λοιπόν στην ιδέα ότι επειδή θα αντικατασταθούν, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Επίσκεψη στον οδοντίατρο από τον πρώτο κιόλας χρόνο

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά το πρώτο έτος του μωρού.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη περιλαμβάνει συμβουλές στοματικής υγιεινής και εξοικείωση του παιδιού σας με τον οδοντίατρο.

Η έγκαιρη επίσκεψη του παιδιού σας πριν δημιουργηθούν οδοντιατρικά προβλήματα τα οποία θα χρειάζονται θεραπεία, θα οδηγήσει στην καλή εμπειρία του παιδιού και σε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον οδοντίατρο. Θα πρέπει λοιπόν να τηρούνται πιστά οι επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Πολλές φορές οι γονείς, σκεπτόμενοι τις αντιδράσεις του μωρού τους κατά την επίσκεψη στον οδοντίατρο, διστάζουν να κάνουν τη θεωρία πράξη και να επισκεφθούν έναν ειδικό.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι γονείς αμφιβάλλουν για την καταλληλότητα της οδοντιατρικής πρακτικής στα παιδιά τους. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα!

Οι οδοντίατροι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να φροντίζουν την υγεία των δοντιών του μωρού σας. Στην πράξη, αρκεί να καθίσει ένας από τους γονείς στην καρέκλα του οδοντίατρου, έχοντας το παιδί στα πόδια του.

Αυτή η ξεχωριστή στιγμή θα είναι επίσης μια ευκαιρία να δώσει ο οδοντίατρος συμβουλές στους γονείς, να παρακολουθήσει πιθανές κακές συνήθειες του μωρού με την πιπίλα, να μάθει εάν το μωρό αποκοιμάται με το μπιμπερό στο στόμα, κ.λπ. και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις και να δώσει συμβουλές!

Βούρτσισμα... από το πρώτο κιόλας δόντι!

Βούρτσισμα… από το πρώτο κιόλας δόντι!

Εκτός από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στον οδοντίατρο, θυμηθείτε επίσης να βουρτσίζετε τα δόντια του μωρού σας, και αυτό ισχύει από το πρώτο κιόλας δόντι, επισημαίνουν οι ειδικοί!

Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια πολύ μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας φθορίου -κατάλληλη για την ηλικία του μωρού σας- στο ειδικό γάντι-οδοντόβουρτσα ή στην ειδική παιδική οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε απαλά.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί φυσικά, καθώς σε αυτήν την ηλικία το μωρό σας, εύλογα, δεν έχει μάθει ακόμα πώς να φτύσει.

Όταν το παιδί σας μεγαλώσει και μάθει να φτύνει, αγοράστε του μια δικιά του παιδική οδοντόβουρτσα, την οποία θα χρησιμοποιεί ο ίδιος ή η ίδια!

Αφιερώστε χρόνο στο παιδί σας και μάθετέ το τα πάντα για τη σημαντικότητα της στοματικής υγιεινής!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Συμπεριφορά του Μωρού σας λίγο πριν τα Πρώτα του Γενέθλια

Bάνα Νικολαίδου

Αδέλφια που Ζηλεύουν – Πώς να Διαχειριστείτε την Κατάσταση

Συμβουλές για Υγιή Δόντια για Εσάς και την Οικογένειά σας

Ψείρες και Κόνιδες – Πρόληψη και Ολική Εξόντωση

Πώς θα Κάνετε το Παιδί σας να Αγαπήσει την Άσκηση

Ανασφάλεια Mε το Σώμα Σας;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ