Υγεία & Ομορφιά
Image default
Διατροφή Πρόληψη

Οι Τροφές που Μπορεί να Προκαλέσουν Καρκίνο

Η πρόληψη του καρκίνου είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Η διατροφή φαίνεται να διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Δείτε ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγετε καθώς περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν ενοχοποιηθεί από την επιστημονική κοινότητα ως καρκινογόνες.

Επεξεργασμένη ζάχαρη 

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο. 

Επομένως, μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά του εμπορίου και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, καλό είναι να τα αποφεύγετε ή έστω να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Προϊόντα τύπου κόλα 

Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Οξύνουν το pH του σώματος και «ταΐζουν» τα καρκινικά κύτταρα επειδή είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικές ουσίες.

Κάποιες από αυτές μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης

Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως βλάπτουν ακόμα περισσότερο. 

Η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο γνωστά γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου.

Τα γλυκαντικά, όπως σουκραλόζη, σακχαρίνη και άλλα, έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Ποπ κορν

Τα έτοιμα σακουλάκια ποπ κορν είναι γεμάτα χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.

Μια ουσία που περιέχεται στο ποπ κορν είναι μάλλον ο κύριος υπαίτιος και έχει χαρακτηριστεί καρκινογόνα ή απλώς σχετίζεται με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Μη βιολογικά φρούτα

Αν τα φρούτα δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα, επομένως η επιλογή μη πιστοποιημένων προϊόντων ακυρώνει αυτόματα την προσπάθεια μιας υγιεινής διατροφής.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τους δίνουν μεν γεύση, αλλά προκαλούν και καρκίνο όταν καταναλώνονται χωρίς μέτρο.

Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και για άλλες μορφές καρκίνου.

Τα κρέατα που αγοράζουμε θα πρέπει να είναι μη επεξεργασμένα ή ελευθέρας βοσκής.

Trans λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου.

Κάποιοι έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Επεξεργασμένο αλεύρι 

Η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νερό με Τζίντζερ – Για Ποιους Λόγους να το Πίνετε με Άδειο Στομάχι

d.tsagkrinos

Τα Κρυφά Οφέλη της Σοκολάτας Υγείας στον Οργανισμό μας

d.tsagkrinos

Υδράργυρος – Η Αρνητική Πλευρά των Ψαριών

d.tsagkrinos

Οι Μεγαλύτεροι Μύθοι για τον Ύπνο

Οι Παράγοντες που Αυξάνουν τον Κίνδυνο Άνοιας

Editor6 pharma

Η «Άγνωστη» Βιταμίνη F και τα Οφέλη της για τον Οργανισμό

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ