Υγεία & Ομορφιά
Κάψιμο λίπους
Αδυνάτισμα

Οι Συνήθειες που Πρέπει να Υιοθετήσετε για να Κάψετε Λίπος

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος, ο μόνος τρόπος για να έχει η προσπάθειά σας διάρκεια είναι να γίνει με υγιεινό τρόπο και χωρίς ανυπομονησία.

Αν εστιάζετε μόνο στο να φτιάξετε την εικόνα του σώματός σας και όχι στην υγεία σας συνολικά, τότε χάνετε τη μεγάλη εικόνα.

Οι στερητικές δίαιτες και η σκληρή γυμναστική αποτελούν παγίδες, στις οποίες μπορεί να πέσετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος γρήγορα.

Υιοθετώντας τις παρακάτω συνήθειες όμως μπορείτε να κάψετε λίπος και αυτό να έχει και αποτέλεσμα.

Κάντε αερόβια και αναερόβια άσκηση

Επειδή το κάψιμο λίπους πρέπει να συνοδεύεται και από σωματική δραστηριότητα, μην αμελείτε την αερόβια και την αναερόβια άσκηση.

Αερόβια άσκηση και κάψιμο λίπουςΤο να κάνετε ατελείωτες ώρες αερόβια άσκηση δεν θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Σίγουρα η αερόβια άσκηση είναι αποτελεσματική για την καύση του λίπους και μάλιστα του κοιλιακού, αλλά και η αναερόβια άσκηση, δηλαδή η άσκηση με αντιστάσεις, έχει κι αυτή καλά αποτελέσματα, συν το γεγονός ότι αυξάνει τη μυϊκή μάζα κάνοντας το σώμα να δείχνει γυμνασμένο.

Παρόλο που και οι δύο μορφές άσκησης έχουν η καθεμιά τα οφέλη της, ο συνδυασμός τους θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε αυτά τα οφέλη.

Καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική όταν γίνεται λόγος για καύση λίπους και αύξηση της μυϊκής μάζας.

Η πρωτεΐνη βοηθά τους μύες να αποκαθίστανται και να αυξάνουν σε όγκο.

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κοιλιακού λίπους.

Πρωτεΐνη υπάρχει σε πολλά τρόφιμα, όπως οι ξηροί καρποί, οι φακές, τα φασόλια, το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά.

Περιορίστε την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων

Αν θέλετε να κάψετε λίπος αποτελεσματικά, θα πρέπει να περιορίσετε δραστικά την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που μπορεί να προκαλέσει απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου, οδηγώντας σε μεγαλύτερες κρίσεις πείνας.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη έχει βλαβερές επιδράσεις στη μεταβολική υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του λίπους γύρω από τη μέση και το συκώτι.

Καταναλώστε μεγάλες ποσότητες από ορισμένα τρόφιμα

Μια άλλη συνήθεια που θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος αποτελεσματικά είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σας βοηθά να προσφέρετε στο σώμα σας σημαντικά συστατικά και καλύπτει τις ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

Δώστε βάση στον ύπνο

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία του καλού ύπνου στη συνολική υγεία.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται αρκετά είναι λιγότερο πιθανό να παχύνουν από αυτούς που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτό δεν είναι παράλογο, εφόσον η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες της πείνας ανοίγοντας μάλιστα την όρεξη.

Επομένως, η προτεραιότητα του ύπνου είναι ένα ακόμα κρίσιμο κομμάτι που συμβάλλει στην απώλεια λίπους και στην καλή σωματική κατάσταση.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δεκάλογος της Διατροφής Αδυνατίσματος

yoadmin

Κανόνες Αδυνατίσματος

Υγιεινοί Υδατάνθρακες – Πώς θα τους Εντάξετε στη Διατροφή σας

Bάνα Νικολαίδου

Οι Κορυφαίες Τροφές που θα Σας Βοηθήσουν να Κάψετε το Λίπος στην Κοιλιά

d.tsagkrinos

Πώς θα Χάσετε το Λίπος στην Κοιλιά Μέχρι το Καλοκαίρι

Bάνα Νικολαίδου

Συμπληρώματα Διατροφής και Απώλεια Βάρους

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ