Υγεία & Ομορφιά
Διάφορες Παθήσεις Υγεία

Οι Πιθανές Λοιμώξεις από τις Δημόσιες Τουαλέτες

Αχ αυτές οι δημόσιες τουαλέτες… Είτε είναι επιφανειακά καθαρές είτε όχι, πάντα επικρατεί ο φόβος ότι κρύβουν εκατομμύρια μικρόβια… έτοιμα να σας επιτεθούν και να προκαλέσουν κάθε λογής λοίμωξη, γαστρεντερίτιδα, κ.λπ.

Η ειρωνεία είναι ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι… δεν είναι απαραίτητα αυτοί που νομίζετε!

Οι Πιθανές Λοιμώξεις από τις Δημόσιες Τουαλέτες.

Γαστρεντερίτιδα μπορείς να «κολλήσεις» από τις τουαλέτες, σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία!

Ο ιός υπάρχει στα κόπρανα… και το να μην λερώσετε τα χέρια σας είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Επιπλέον, όταν τραβάτε το καζανάκι χωρίς να έχετε κλείσει το καπάκι της τουαλέτας, τα μικρόβια εξαπλώνονται στην ατμόσφαιρα έως και 25 εκατοστά πάνω από τη λεκάνη.

Ως αποτέλεσμα, το μικρόβιο μπορεί να προσγειωθεί πάνω στη βρύση, στο πόμολο, στο καπάκι της τουαλέτας, στο χαρτί υγείας, κ.λπ., ανάλογα με τη διάταξη του χώρου.

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Η πιθανότητα μετάδοσης ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος (ΣΜΝ) από τις δημόσιες τουαλέτες είναι ο φόβος και ο τρόμος για μερικούς ανθρώπους.

Εύλογα, αν σκεφτεί κανείς την επαφή των ανθρώπων με το κάθισμα της τουαλέτας.

Ωστόσο, μπορείτε να καθίσετε χωρίς φόβο. Οι ιοί και τα βακτήρια που προκαλούν ΣΜΝ μεταδίδονται από τον βλεννογόνο στον βλεννογόνο.

Επομένως, θα πρέπει να έχετε άμεση και στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο για να νοσήσετε. Με άλλα λόγια: διείσδυση, στοματικό σεξ και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις αιδοιολειξία.

Επιπλέον, για εκείνους που χρειάζονται περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, μάθετε ότι τα μικρόβια που σχετίζονται με αυτές τις λοιμώξεις δεν είναι πολύ ανθεκτικά στην ατμόσφαιρα και στον αέρα.

Μπορούν να επιβιώσουν μόνο λίγα λεπτά έξω από το ανθρώπινο σώμα. Επομένως, είναι πρακτικά αδύνατο να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ από το κάθισμα της τουαλέτας.

Αλλεργία που να προέρχεται από το κάθισμα τουαλέτας; Κι όμως, μπορεί κανείς να μην το σκέφτεται... αλλά υπάρχει!

Αλλεργίες στην τουαλέτα

Αλλεργία που να προέρχεται από το κάθισμα τουαλέτας; Κι όμως, μπορεί κανείς να μην το σκέφτεται… αλλά υπάρχει!

Πρόκειται για μία δερματίτιδα που προκαλείται από την επαφή των μηρών με ορισμένα πλαστικά καπάκια πολυουρεθάνης ή από εξωτικά ξύλα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, οι δημόσιες τουαλέτες, τις οποίες χρησιμοποιούμε περιστασιακά, είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις τουαλέτες που χρησιμοποιείτε στα σπίτια σας.

Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί, όταν αγοράζετε καπάκια για τις τουαλέτες, λάβετε υπόψη τις αλλεργίες σας και αυτές των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι σας!

Οι κίνδυνοι όταν αποφεύγετε τη χρήση της δημόσιας τουαλέτας

Πηγαίνοντας σε μία δημόσια τουαλέτα… σίγουρα δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία. Αλλά σίγουρα μπορεί να σας γλιτώσει από άλλα κακά!

Καλό είναι λοιπόν να επισκέπτεστε την τουαλέτα όταν αισθάνεστε την επιθυμία για κένωση, δημόσια ή μη. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσετε ακινησία του εντέρου και συνεπώς δυσκοιλιότητα. Όσον αφορά την ούρηση, θα πρέπει να πράττετε κατά τον ίδιο τρόπο.

Το να «κρατιέστε» ή να ουρείτε λίγο (αυτό συμβαίνει συχνά από τις γυναίκες που προσπαθούν να ουρήσουν χωρίς να αγγίξουν το κάθισμα της λεκάνης) είναι μία από τις αιτίες της ουρολοίμωξης.

Γι’ αυτό μην φοβάστε τις δημόσιες τουαλέτες… αρκεί να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την επίσκεψή σας!

Πηγαίνοντας σε μία δημόσια τουαλέτα… σίγουρα δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία. Αλλά σίγουρα μπορεί να σας γλιτώσει από άλλα κακά!

Πώς να αποφύγετε την οποιαδήποτε λοίμωξη από δημόσια τουαλέτα;

Ευτυχώς, μπορείτε πάντοτε να απαλλαγείτε από τους ιούς, προτού σας κάνουν να αρρωστήσετε για τα καλά!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: αρκεί να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την τουαλέτα για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα, με τρεχούμενο νερό και σαπούνι.

Υιοθετήστε σωστούς κανόνες υγιεινής στην τουαλέτα:

  • Αποφύγετε την επαφή με το κάθισμα της λεκάνης: καλύψτε το με χαρτί υγείας πριν από τη χρήση, χωρίς να το αγγίξετε με γυμνά χέρια.
  • Σκουπίστε τα χέρια σας, εάν είναι δυνατόν, με χαρτί μίας χρήσης. Εάν υπάρχει μόνο μία επαναχρησιμοποιήσιμη πετσέτα, αφήστε τα χέρια σας να στεγνώσουν φυσικά.
  • Αποφύγετε να ακουμπάτε πολύ βρώμικες επιφάνειες, όπως τη βάνα (χερούλι) της βρύσης ή το πόμολο της πόρτας. Χρησιμοποιήστε καλύτερα χαρτί υγείας για να αποφύγετε την επαφή με τα πιθανά μικρόβια!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Απίθανες Αιτίες που Προκαλούν Πονοκέφαλο

d.tsagkrinos

Ηλίαση – Συμπτώματα και Σωστή Αντιμετώπιση

Editor6 pharma

Αλλεργία ή Κρυολόγημα – Πώς θα τα Ξεχωρίσετε; – Video

Νερό σε Πλαστικό Μπουκάλι – Οι Κίνδυνοι που Κρύβει για την Υγεία

Τι Είναι οι Ομφαλοκήλες Ενηλικων;

yoadmin

Απλοί Τρόποι για να Ξεκουράσετε τα Μάτια σας

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ