Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη του αβοκάντο
Διατροφή

Αβοκάντο – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο νόστιμους καρπούς που υπάρχουν.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτος, καθώς η γεύση του ταιριάζει σε πολλά πιάτα, γλυκά και αλμυρά.

Το αβοκάντο στη διατροφήΠρόκειται για μία τροφή πλούσια σε κάλιο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και πολλά καλά λιπαρά.

Παράλληλα, μελέτες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή του βοηθάει το σώμα μας να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα.

 

Επίσης βοηθάει ώστε οι σωματικές λειτουργίες να πραγματοποιούνται ομαλά.

Πιο αναλυτικά, οι λόγοι που πρέπει να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας είναι οι ακόλουθοι:

Αβοκάντο – Προστατεύει την καρδιά

Το αβοκάντο είναι γεμάτο μονοακόρεστα, πολυακόρεστα και ω3 λιπαρά.

Πρόκειται για λιπαρά που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, διαθέτει βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ που ρυθμίζουν τη συγκέντρωση του αμινοξέος ομοκυστεΐνη στον οργανισμό, το οποίο σε υψηλές ποσότητες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νόσων.

Αβοκάντο – Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τα φρέσκα αβοκάντο περιέχουν λυκοπένιο και β-καροτένιο, τα οποία είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την υγεία των κυττάρων.

Επιπλέον, είναι μία καλή πηγή γλουταθειόνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού και ειδικά, των λεμφοκυττάρων.

Περιέχει βιταμίνες

Ο καρπός του αβοκάντο περιέχει πάνω από είκοσι σημαντικές για τον οργανισμό μας βιταμίνες, κυρίως από τις οικογένειες K, C, B, και E.

Συγκεκριμένα, είναι καλή πηγή βιταμίνης Β5 και βιταμίνης Κ αλλά και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, ο φώσφορος και ο σίδηρος.

Κάτι ακόμη σημαντικό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως αυτή η υπερτροφή περιέχει περισσότερο κάλιο από τη διάσημη για αυτόν τον λόγο, μπανάνα.

Σε αντίθεση με πολλά φρούτα, το αβοκάντο είναι καρπός πλούσιος σε πρωτεΐνη.

Αβοκάντο – Πηγή πρωτεΐνης

Σε αντίθεση με πολλά φρούτα, το αβοκάντο είναι καρπός πλούσιος σε πρωτεΐνη.

Και μάλιστα μιλάμε για “καλής ποιότητας” φυτική πρωτεΐνη.

Σε αντίθεση με τη ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη, η φυτική πρωτεΐνη είναι έτοιμη για χρήση από τον οργανισμό στην ολότητά της, από τη στιγμή της κατανάλωσης.

Είναι το ιδανικό υποκατάστατο του βουτύρου

Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το βούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο λιπαρό συστατικό που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική.

Αυτό διότι χάρη στην κρεμώδη υφή του κάνει τα πιάτα μας εξίσου νόστιμα αλλά περισσότερο υγιεινά.

Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει επάξια διάφορες σάλτσες και ντιπ, προσφέροντας πολύ λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη.

Αβοκάντο – Φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά

Το αβοκάντο μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα ομορφιάς.

Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες Ε και C και τα έλαια που περιέχει, βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών, την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη μείωση των ρυτίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Μέλι και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες

Evi Makavelou

Αγαπημένα Γεύματα – Κόψτε Θερμίδες όχι Γεύση

a.alefragkis

Πρωινό Γεύμα Κατά του Άγχους

a.alefragkis

Πώς θα Καταναλώνετε Λιγότερη Ζάχαρη;

Evi Makavelou

Θωρακίστε το Ανοσοποιητικό σας με τα Κατάλληλα Συμπληρώματα Διατροφής

Eleni Giannopoulou

Γιατί να Τρώτε Δημητριακά Ολικής Άλεσης;

yoadmin

Μαϊντανός – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Σε Ποιες Τροφές θα Βρείτε Ω3 Λιπαρά Οξέα και Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

a.alefragkis

Σοκολάτα Γάλακτος vs Μαύρη Σοκολάτα

Vasiliki Tsantila

Οι Τροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από Ένα Σωστό Πρωινό

a.alefragkis

Νερό Μαζί με το Φαγητό;

yoadmin

4 Λόγοι για να Φάτε Ταχίνι

Evi Makavelou