Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Οι Γυναίκες δεν Είναι Ικανοποιημένες με το Μέγεθος του Στήθους τους

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα “Breast Size Satisfaction Survey” (BSSS), του βρετανικού Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Body Image”, οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους.

Οι Γυναίκες δεν Είναι Ικανοποιημένες με το Μέγεθος του Στήθους τους.

Επτά στις δέκα γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το στήθος τους, κάτι που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει σημαντικές επιπτώσεις από άποψης δημόσιας υγείας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 40 χώρες, σε δείγμα 18.541 γυναικών με μέση ηλικία 34 ετών και αφορούσε τον τρόπο που οι γυναίκες βλέπουν το σώμα τους.

Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες που συμμετείχαν, θα ήθελαν μεγαλύτερο στήθος, σχεδόν μια τέσσερις μικρότερο, ενώ μόνο το 29% των γυναικών δήλωσαν ικανοποιημένες από το μέγεθος του στήθους τους.

Στην Ελλάδα το 47% των γυναικών εμφανίζονται ανικανοποίητες από το στήθος τους και θα ήθελαν μεγαλύτερο, το 23% θα ήθελαν μικρότερο, ενώ το 30% νιώθουν ικανοποιημένες με το στήθος που έχουν.

Οι γυναίκες που δήλωσαν ανικανοποίητες, παραδέχτηκαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να εξετάσουν το στήθος τους για τυχόν πρόβλημα υγείας.

Επίσης, οι γυναίκες που θα ήθελαν διαφορετικού μεγέθους στήθος, ανέφεραν μικρότερο βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους, όπως και μικρότερη αυτοεκτίμηση και ευτυχία.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύξηση Παραγωγής Προστατευτικού Υλικού Ζητά ο ΠΟΥ

yoadmin

Κικίλιας: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος Εφαρμόζεται Επιτυχώς

a.alefragkis

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού Μέσω των Τροφίμων

a.alefragkis

Μεγάλο Μέρος του Πληθυσμού Χωρίς Κανένα Σύμπτωμα της Νόσου Covid-19

yoadmin

Η Πανδημία Τριπλασίασε τον Αριθμό των Νεκρών στις ΗΠΑ

yoadmin

Εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία» – Οι Δηλώσεις του Πρωθυπουργού

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ