Υγεία & Ομορφιά
Γιαούρτι και οφέλη
Διατροφή

5 Σημαντικά Οφέλη του Γιαουρτιού

Το γιαούρτι είναι η τροφή που έχει υποστεί ζύμωση και παράγεται από την καλλιέργεια γάλακτος, πρόβειου ή κατσικίσιου.

Είναι μια πλούσια διατροφική επιλογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς ευέλικτους τρόπους.

Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγείαΕδώ θα μάθετε ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή του και τους λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Είναι χορταστικό

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, γεγονός που το καθιστά ένα πολύ χορταστικό πρωινό ή σνακ.

Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι τρώνε γιαούρτι όταν ξυπνήσουν το πρωί και το συνδυάζουν συχνά με φρούτα ή και μέλι.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός ελληνικού γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ως απογευματινό σνακ είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη πείνα, αυξημένο κορεσμό και καθυστερούσε την ανάγκη για βραδινό.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το γιαούρτι μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Το γιαούρτι περιέχει μοναδικές ιδιότητες, όπως η περιεκτικότητά του σε βακτήρια γαλακτικού οξέος, που μπορεί να επηρεάσουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και να έχουν πιθανό ρόλο στη μείωση της γλυκαιμικής μεταβλητότητας.

Οφέλη του γιαουρτιού – Η υγεία των οστών

Το γιαούρτι περιέχει επίσης ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών.

Το ασβέστιο βοηθά τα οστά να παραμείνουν πιο δυνατά αυξάνοντας την πυκνότητά τους.

Αυτό μπορεί να αποτρέψει και την οστεοπόρωση, που είναι συχνή στις γυναίκες.

Είναι επίσης απαραίτητο για την αγγειακή σύσπαση, τη μυϊκή λειτουργία, τη μετάδοση των νεύρων και την κυτταρική σηματοδότηση.

Ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι, μακροπρόθεσμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Οφέλη του γιαουρτιού – Κάνει καλό στο έντερό σας

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επίσης, βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος διατηρώντας τα επίπεδα των «καλών βακτηρίων» στο έντερο.

Αυτό το καλό βακτήριο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης και βελτιώνει επίσης τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι, το οποίο έχει περισσότερο γεύση τάρτας, είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές είδος γιαουρτιού και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.

Συνήθως έχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από το κανονικό γιαούρτι.

Επίσης είναι χαμηλότερο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες από το κανονικό γιαούρτι.

Σε αντίθεση με το κανονικό γιαούρτι, το ελληνικό γιαούρτι στραγγίζει τον υγρό ορό γάλακτος.

Έτσι γίνεται πιο πηχτό, ενώ παράλληλα μειώνεται η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες και ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Κρυμμένη Ζάχαρη

a.alefragkis

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto και Θρεπτικά Συστατικά

Evi Makavelou

Δίαιτα Golo – Πόσο Υγιής Είναι;

Evi Makavelou

Κουρκουμάς – Το Μπαχαρικό της Υγείας

yoadmin

Καφές για να… Δαμάσετε τον Διαβήτη!

yoadmin

Ακόρεστα Λιπαρά – Σύμμαχοι Ομορφιάς

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Διατροφή

a.alefragkis

6 Τροφές που Ενυδατώνουν τον Οργανισμό

yoadmin

Σεροτονίνη – Ποιες Τροφές Αυξάνουν την Ορμόνη της Χαράς;

a.alefragkis

Σνακ πριν τον Ύπνο – Τι Επιτρέπεται και τι Όχι;

Evi Makavelou

Τροφές για Λαμπερό Δέρμα

Evi Makavelou

Τραυματισμοί και Διατροφή για Ταχεία Ανάρρωση

Evi Makavelou