Υγεία & Ομορφιά
Μυστικά ξεκούρασης
Φυσική Κατάσταση Ψυχολογία

Μυστικά για Σωστή Ξεκούραση

Ενώ οι ρυθμοί της ζωής τρέχουν ασταμάτητα, η απόλαυση της πραγματικής ξεκούρασης έχει εκλείψει από την καθημερινότητα των περισσότερων.

Όμως η καθημερινή ξεκούραση είναι εξαιρετικά σημαντική.

Αν νιώθετε λοιπόν ότι έχετε φτάσει στα όρια της εξάντλησης ή ότι ξεκουράζεστε μεν αλλά όχι σωστά, διαβάστε τα παρακάτω μυστικά για να μπορείτε να ξεκουράζεστε πραγματικά.

Προγραμματίστε την ξεκούρασή σας

Πρέπει να αποφασίσετε συνειδητά ότι θέλετε και πρέπει να ξεκουραστείτε.

Το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να συμμετέχετε στην ξεκούρασή σας και όχι απλώς να κάθεστε αλλά να σκέφτεστε τι έχετε να κάνετε αργότερα.

Διάλειμμα για ξεκούρασηΚαθορίστε μόνοι σας μια ώρα κατά την οποία θα σταματήσετε το οτιδήποτε, έτσι ώστε να ασχοληθείτε με το αγαπημένο σας χόμπι, να κάνετε μια βόλτα στην ήλιο ή απλώς να ξαπλώσετε με τα μάτια κλειστά χωρίς να κάνετε τίποτα.

Κάντε πρώτα τα πιο δύσκολα

Όποτε έχετε μια μεγάλη λίστα από υποχρεώσεις, είτε αυτές αφορούν το σπίτι είτε την εργασία σας, ίσως επιλέγετε να ξεκινάτε από τα πιο εύκολα, ώστε να αρχίσετε να τα σβήνετε πιο γρήγορα από τη λίστα σας, νιώθοντας παράλληλα ότι έχετε επιτύχει κάτι.

Αυτό όμως στην ουσία δε λειτουργεί επειδή το υποσυνείδητό σας γνωρίζει ότι το πιο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι που χρειάζεται περισσότερο χρόνο ή προσπάθεια εξακολουθεί να παραμένει εκεί περιμένοντας να ασχοληθείτε μαζί του.

Αναβάλλοντας μια δύσκολη εργασία λοιπόν, υπονομεύετε την αποτελεσματικότητά σας αλλά και την ξεκούραση που επιδιώκετε, επειδή γνωρίζετε ότι αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει πραγματικά να γίνει.

Βάλτε φρένο

Όσο πιο γρήγορα κατανοήσετε ότι δεν είστε μηχανές που μπορούν να εργάζονται 24 ώρες την ημέρα ασταμάτητα σαν ρομπότ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να σκεφτείτε να βάλετε ένα φρένο.

Πιέζοντας συνεχώς τον εαυτό σας να πετύχετε τα πάντα, το μόνο που μπορεί να φέρει σαν αποτέλεσμα είναι προβληματισμός.

Ένας σεβαστός χρόνος διακοπής είναι απαραίτητος για να επιστρέψετε δριμύτεροι.

Μην κάνετε πολλά πράγματα μαζί

Δεν είναι δυνατό να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να περιμένετε να τα κάνετε και καλά.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Από το να γράφετε μια αναφορά και να στέλνετε ένα μήνυμα ταυτόχρονα, μέχρι να οδηγείτε μιλώντας στο τηλέφωνο και πολλά άλλα, η επιστήμη του εγκεφάλου δείχνει ότι ο εγκέφαλος σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε μια λειτουργία τύπου “σταμάτα-ξεκίνα”.

Γι’ αυτό οι εργασίες που γίνονται ταυτόχρονα καταλήγουν αναποτελεσματικές και εσείς επιρρεπείς σε λάθη.

Κάντε μικρά διαλείμματα

Μιλώντας για ενεργή ανάπαυση, τα μικρά διαλείμματα χαλάρωσης μέσα στην ημέρα είναι προτιμότερα από την παρατεταμένη χαλάρωση, αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από τον καθένα και πώς λειτουργεί.

Το πώς ξοδεύετε τον χρόνο της ανάπαυσής σας είναι πιο σημαντικό από το πόση ώρα αναπαύεστε.

Ό,τι κι αν κάνετε, ένα δεκάλεπτο ποιοτικό διάλειμμα θα σας ωφελήσει πολύ περισσότερο από μια ώρα ανάπαυσης κατά την οποία επιλέγετε να παίξετε κάποιο παιχνίδι στο κινητό σας ή να ασχοληθείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποτέ δεν Είναι Αργά για να Γυμνάσετε τους Γλουτούς σας!

«Κήλη των Αθλητών» – Αιτίες, Συμπτώματα και Θεραπεία

Editor7 pharma

Αναβλητικότητα – Πού Οφείλεται και με Ποιους Τρόπους Μπορείτε να την Μετριάσετε

Τι Είναι το Aqua Aerobics και πώς Γυμνάζει το Σώμα

Editor7 pharma

Άσκηση σε Εξωτερικό Χώρο – Γιατί Είναι Απαραίτητη

Για Ένα πιο Εύκολο Πρωινό Ξύπνημα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ