Υγεία & Ομορφιά
Image default
Αδυνάτισμα

Μείωση Πόντων με Τοπικά Αδυνατιστικά

Αν το πρόβλημά σας δεν είναι η εικόνα του σώματός σας στο σύνολό της και το περιττό βάρος, αλλά θέλετε να εστιάσετε σε τοπικά προβλήματα στους γλουτούς, στην κοιλιά ή στην κυτταρίτιδα, οι κρέμες αδυνατίσματος με τοπική εφαρμογή μπορούν να σας βοηθήσουν, χωρίς να προκαλούν μείωση του σωματικού βάρους.

Πριν επιλέξετε λοιπόν, κάποιο προϊόν συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας και αν στα συστατικά του δείτε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω συστατικά, να το προτιμήσετε.

Μείωση Πόντων

Η καφεΐνη είναι η κλασική ουσία αναφοράς, που χρησιμοποιείται ευρέως σε τοπικά αδυνατιστικά προϊόντα.

Μείωση Πόντων με Τοπικά Αδυνατιστικά

Δρα ευνοώντας τη λιπόλυση.

Η καφεΐνη περιέχεται σε διάφορα φυτά, στον καφέ, το τσάι, το τσάι της Βραζιλίας, το κακάο, το γκουαράνα.

Για να έχει αποτέλεσμα η χρήση των τοπικών προϊόντων που την περιέχουν, η περιεκτικότητά τους σε αυτήν πρέπει να είναι 3-5%.

Καθότι αυξάνει η τριχοειδική διαπερατότητα λόγω και άλλων συστατικών που συμπεριλαμβάνονται στα σκευάσματα αυτά, η καφεΐνη μπορεί να ανιχνευτεί σε μη αμελητέες ποσότητες στο αίμα, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των προϊόντων αυτών κατά την εγκυμοσύνη και πιθανότατα κατά τον θηλασμό.

Ανάλογη δράση στη διαδικασία λιπόλυσης έχουν: η θεοβρωμίνη, η φορσκολίνη, τα φύκια, η καρνιτίνη και το εκχύλισμα του λωτού.

Αποσυμφορητικές Ουσίες

Όλα τα προϊόντα που επηρεάζουν τον φλεβικό τόνο και βελτιώνουν την τοπική αιμάτωση, βοηθούν στην αποσυμφόρηση των ιστών.

Φυτά που περιέχουν εσκίνη και εσκιλοσίδη, προκαλούν αγγειοσύσπαση, αύξηση της αγγειακής αντίστασης και μείωση της διαπερατότητας των αγγείων.

Η ρουσκογενίνη ευνοεί επίσης την αποσυμφόρηση, λόγω των αγγειοσυσπαστικών της ιδιοτήτων και της ικανότητάς της να μειώνει την τριχοειδική διαπερατότητα.

Η ρουτίνη, που περιέχεται σε πολλά λαχανικά και φρούτα, όπως το κόκκινο σταφύλι, το Gingkobiloba κ.α., μειώνει και αυτή την τριχοειδική διαπερατότητα.

Ο κισσός έχει αντι-οιδηματικές ιδιότητες και δρα κατά της κατακράτησης υγρών.

Συσφυκτικές – Λειαντικές Ουσίες

Η ουσία ΤΗΡΕ ενεργοποιεί την συνοχή των κερατινοκυττάρων, ώστε να λειάνει η όψη του δέρματος αλλά και να το συσφίξει.

Η καμαρίνη είναι μια ανθοκυανίνη, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βελτιώνει την τονικότητα και το σφρίγος του δέρματος.

Η ρετινόλη διεγείρει τοπικά την σύνθεση ινών κολλαγόνου και έτσι μειώνει τα νεκρά κύτταρα, ευνοώντας την κυτταρική δραστηριότητα.

Το σαλικυλικό οξύ μειώνει τα νεκρά επιφανειακά κύτταρα, λειαίνοντας έτσι το δέρμα και ευνοώντας τη διάχυση αδυνατιστικών ενεργών συστατικών.

Ενεργοποιητές της Μικροκυκλοφορίας

Η μενθόλη, υπό μορφή αιθέριου ελαίου, χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει την μικροκυκλοφορία του αίματος και αφήνει ένα αίσθημα δροσιάς.

Παράγωγο της βιταμίνης ΡΡ, ο νικοτινικός αιθυλεστέρας, περιέχει ουσίες, οι οποίες προκαλούν ερύθημα και τοπική αγγειοδιαστολή, κάτι που βοηθά στην απορρόφηση αδυνατιστικών ενεργών συστατικών.

Μετά την εφαρμογή, μπορεί να αφήσει μια αίσθηση τσιμπήματος και ένα κοκκίνισμα, που όμως εξαφανίζονται το πολύ μετά από μια ώρα.

Μείωση Πόντων

Συμβουλές «Κλειδιά» για Καλύτερη Εφαρμογή

Τα βασικά, αλλά κλασικά, βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βάλετε σωστά μια κρέμα αδυνατίσματος είναι τα εξής:

• Να εφαρμόζετε το προϊόν από κάτω προς τα πάνω, για καλύτερη αποσυμφόρηση.

• Να γίνεται έντονο τοπικό μασάζ, με κυκλικές κινήσεις.

• Να πιέζετε το δέρμα με τα δάχτυλα, σαν να «ζυμώνουμε», με δύναμη, ώστε να κινητοποιηθεί ο λιπώδης ιστός από κάτω.

• Το μασάζ πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 15 λεπτά, ενώ πολλές εταιρείες μαζί με τα προϊόντα τους διαθέτουν και συσκευές μασάζ.

• Τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να έχουμε εμφανές αποτέλεσμα σε 2-4 εβδομάδες.

• Όλο αυτό το σχήμα, καλό θα ήταν να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα.

• Την όλη διαδικασία θα διευκόλυνε μια απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε να διεισδύουν ευκολότερα και πιο βαθιά τα ενεργά συστατικά.

Τα Ρούχα Αδυνατίσματος

Εναλλακτικά, υπάρχουν και τα ρούχα αδυνατίσματος, που φτιάχνονται από ειδικά υφάσματα, ώστε να προσφέρουν συσφικτική, λειαντική και αντικυτταριτιδική δράση, πέρα από τη μείωση πόντων, εγχέοντας παράλληλα στο δέρμα ενεργά συστατικά, όπως η καφεΐνη, όσο το άτομο που τα φοράει ασχολείται με τις καθημερινές του ασχολίες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Φτιάξουμε το Προσωπικό μας Πλάνο Αδυνατίσματος

Πώς η Θετική Σκέψη Βοηθά στο Αποτελεσματικό Αδυνάτισμα

a.alefragkis

Τρόποι για να Απαλλαγούμε από το Κοιλιακό Λίπος

a.alefragkis

Πώς Λειτουργεί η Κετογονική Δίαιτα, τα Οφέλη και οι Αδυναμίες της

Φυτά για το Αδυνάτισμα που Αξίζει να Γνωρίζουμε

yoadmin

Αδυνάτισμα Χωρίς Δίαιτα – Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στην Καθημερινότητά σας

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ