Υγεία & Ομορφιά
Image default
Διατροφή

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Το τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσε στοιχεία από  55.500 άτομα 50 έως 64 ετών και συσχετίσε την υγεία με τη διατροφή τους.

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσο περισσότερη μέχρι ενός ορίου σοκολάτα έτρωγε κανείς, τόσο μειωνόταν και η πιθανότητα της κολπικής μαρμαρυγής.

Με δύο έως έξι μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, ο κίνδυνος  ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μία μερίδα την εβδομάδα ήταν 17% μικρότερος, ενώ για μία έως τρεις μερίδες τον μήνα η μείωση του κινδύνου ήταν 10%.

Μερίδα θεωρήθηκε τα 30 γραμμάρια περίπου.

Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή

Για όσους ξεπερνούσαν την μια μερίδα την ημέρα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής μειωνόταν μεν αλλά μόνο κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, σάκχαρα και λίπη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε μεταβολικές διαταραχές.

Όμως, η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφικές Συμβουλές για Καρκινοπαθείς

yoadmin

Τροφές-Βάλσαμο για το Ανήσυχο Στομάχι σας

d.tsagkrinos

4 Τροφές Πλούσιες σε Μαγνήσιο

Οι Συνέπειες της Ζάχαρης στην Υγεία και πώς θα Ελέγξετε τη Λιγούρα σας για Γλυκά

d.tsagkrinos

Πώς να Αποτοξινώσετε τον Οργανισμό σας Ξεκινώντας από τη Διατροφή

d.tsagkrinos

Τραυματισμοί και Διατροφή για Ταχεία Ανάρρωση

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ