Υγεία & Ομορφιά
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Διατροφή

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Το τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσε στοιχεία από  55.500 άτομα 50 έως 64 ετών και συσχετίσε την υγεία με τη διατροφή τους.

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσο περισσότερη μέχρι ενός ορίου σοκολάτα έτρωγε κανείς, τόσο μειωνόταν και η πιθανότητα της κολπικής μαρμαρυγής.

Με δύο έως έξι μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, ο κίνδυνος  ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μία μερίδα την εβδομάδα ήταν 17% μικρότερος, ενώ για μία έως τρεις μερίδες τον μήνα η μείωση του κινδύνου ήταν 10%.

Μερίδα θεωρήθηκε τα 30 γραμμάρια περίπου.

Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή

Για όσους ξεπερνούσαν την μια μερίδα την ημέρα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής μειωνόταν μεν αλλά μόνο κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, σάκχαρα και λίπη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε μεταβολικές διαταραχές.

Όμως, η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Ξηροί Καρποί που Πρέπει να Βάλετε στη Διατροφή σας

a.alefragkis

Προλάβετε τον Καρκίνο Μέσα από τη Διατροφή

a.alefragkis

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Τροφές για Αποτοξίνωση

Evi Makavelou

Food Trends – Οι Τάσεις στη Διατροφή

Evi Makavelou

Το Καρπούζι και τα Απίστευτα Οφέλη του για την Υγεία

a.alefragkis

Τροφές με Υπερβολικό Αλάτι

Evi Makavelou

Συνήθειες που σας Στερούν τις Βιταμίνες Β

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Τροφές με Φυτικές Ίνες για Σωστή Διατροφή

Evi Makavelou

Γλουτένη – Πώς θα την Αποφύγετε Έξυπνα;

Evi Makavelou

Σεροτονίνη – Τα Τρόφιμα που την Ανεβάζουν

Evi Makavelou

Ζάχαρη Καρύδας – Οι Διαφορές από τη Λευκή Ζάχαρη

a.alefragkis