Υγεία & Ομορφιά
Οι λόγοι που είναι καλό να τρώμε φράουλες
Διατροφή

Γιατί Είναι Καλό να Τρώτε Φράουλες;

Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φρούτο είναι η φράουλα που σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης.

Εκτός από τη θρεπτική της αξία, η φράουλα είναι ένα όμορφο φρούτο που στολίζει τα πιάτα σας.

Οι φράουλες στη διατροφήΗ φράουλα κατάγεται από τη Χιλή και ανήκει στην οικογένεια των Ροδιδών που περιλαμβάνει περίπου 15 είδη.

Ήταν γνωστή από τα προϊστορικά χρόνια, οπότε και καταναλωνόταν η μικρή φράουλα που είναι παραλλαγή της μεγάλης φράουλας που καταναλώνουμε σήμερα.

Κατά τον Μεσαίωνα η φράουλα καλλιεργήθηκε στην Αγγλία και τη Γαλλία, ενώ η μεγάλη καρποφόρα φράουλα ήρθε στην Ευρώπη δύο αιώνες μετά.

Στα τέλη του 17ου αιώνα η σημερινή φράουλα καλλιεργήθηκε στην Ολλανδία, μάλλον από διασταύρωση των δύο ποικιλιών που είχαν εισαχθεί από το εξωτερικό.

Στη χώρα μας γίνεται κατανάλωση της ευρωπαϊκής φράουλας, ενώ συχνά συναντάται η αυτοφυής φράουλα σε δάση και λόφους.

Αυτή η μικρή άγρια φράουλα είναι πολύ γλυκιά και νόστιμη.

Φράουλα και θρεπτική αξία

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, πηκτίνη που συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και κυτταρίνη που βοηθά στην πέψη.

Μάλιστα η περιεκτικότητα της φράουλας σε βιταμίνη C είναι υψηλότερη από εκείνη των πορτοκαλιών και γενικότερα των εσπεριδοειδών.

Οι φράουλες περιέχουν επίσης φολικό οξύ που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης, είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Ακόμα, είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες που συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και των παθήσεων της καρδιάς.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αποδίδουν λίγες θερμίδες, μόλις 27 ανά 100 γραμμάρια.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση 200 γραμμαρίων φράουλας ημερησίως καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες ενός ενήλικα με φυσιολογικό βάρος.

Οι φράουλες περιέχουν ελάχιστα σάκχαρα και είναι επίσης πλούσιες σε θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη Β6.

Φράουλες και συντήρηση

Να θυμάστε ότι τις φράουλες δεν μπορείτε να τις κρατήσετε πολλές μέρες στο ψυγείο σας γιατί χαλάνε εύκολα.

Πρέπει να αποθηκεύονται πάντα στο ψυγείο σε πλαστικό σκεύος από όπου θα μπορούν να παίρνουν αέρα.

Είναι προτιμότερο να τις πλένετε πολύ καλά μόνο όταν είναι να τις καταναλώσετε.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να σαπίσουν νωρίτερα, ενώ η επιφάνειά τους ευνοεί τη συσσώρευση σκόνης.

Οι φράουλες θέλουν πολύ καλό πλύσιμο επειδή συσσωρεύουν πάνω τους εύκολα και λιπάσματα.

Τέλος, μην αφαιρέσετε το πράσινο κοτσάνι τους παρά μόνο όταν είναι να τις καταναλώσετε, επειδή αυτό είναι που τις διατηρεί φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φέτος στις Διακοπές δεν θα Πάρω Ούτε Γραμμάριο!

admin

Τα Τρόφιμα που Αποδυναμώνουν τα Οστά

admin

Πόσο Θρεπτικά Είναι τα Φουντούκια;

Evi Makavelou

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Σύκα

Evi Makavelou

Ελαιόλαδο – Πόσο Υγιεινό Είναι;

Evi Makavelou

Απλά και Αποτελεσματικά Γιατροσόφια για να Απαλλαγείτε από το Hangover

admin

Διατροφικά Οφέλη αν Πίνετε Νερό με Λεμόνι

Evi Makavelou

Πώς Μπορεί η Μπίρα να Ωφελήσει τον Οργανισμό;

admin

Πόσα Οφέλη Έχει η Αγκινάρα για την Υγεία;

Evi Makavelou

Λιπαρά – Μειώστε τα «Κακά» και Αυξήστε τα «Καλά»

admin

Τα Οφέλη που Έχουν οι Σπόροι Chia για τον Οργανισμό μας

admin

Πώς θα Εντάξετε τα Λαχανικά στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou