Υγεία & Ομορφιά
Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Επικαιρότητα

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκα επιστήμονες στην Αγγλία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και με μέτρο, σε συνδυασμό με τακτική άθληση, μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι του διαβήτη καθώς και των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, όσο περισσότερα προϊόντα γάλακτος καταναλώνει ένας άντρας τόσο πιο χαμηλός είναι ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο.

Όπως λένε, το μεταβολικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα με μεγάλη περίμετρο κοιλιάς, υψηλή χοληστερόλη και γλυκόζη στο αίμα.

Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο και 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2.

Στην έρευνα αυτή συμπεριέλαβαν πάνω από 2.300 άντρες από 45-59 ετών οι οποίοι όμως δεν είχαν διαβήτη.

Ωστόσο, στην έναρξη της μελέτης ένα ποσοστό 15% είχε ενδείξεις μεταβολικού συνδρόμου ή ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που κατανάλωναν πάνω από 500ml γάλα καθημερινά, είχαν κατά 62% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο ενώ αν κατανάλωναν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν κατά 56% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος άλλων επιστημόνων οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πλήρους περιεκτικότητας λιπαρών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τόσο το γάλα όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε συνδυασμό με μια σωστή υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι η κατάλληλη πρόληψη κατά του διαβήτη, της καρδιακής προσβολής ή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Η συστάσεις που δίδονται από τους επιστήμονες ως προς την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση είναι δύο – τρεις μερίδες, αλλά με προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.

Να σημειωθεί ότι η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 190ml περίπου γάλακτος ή ένα μικρό κεσέ γιαούρτι.

Πηγή: naftemporiki.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτυχημένη η Διάθεση των ΦΥΚ από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία

admin

Κορωνοϊός – Νεότερα Δεδομένα για τις Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις των Οσφρητικών Διαταραχών σε Ασθενείς

admin

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για Επικίνδυνο Συμπλήρωμα Διατροφής

admin

Ποτέ δεν Είναι Αργά για να Κόψεις το Τσιγάρο

admin

Οι Θάνατοι Παιδιών από την COVID-19 Είναι Εξαιρετικά Σπάνιοι

admin

Εμβόλια mRNA – Το Δώρο της Επιστήμης ως Όπλο Ενάντια στην Πανδημία

AstraZeneca – Το Εμβόλιο που δεν Αγαπήθηκε και Τόσο!

Νέο Γρήγορο Τεστ Διάγνωσης της Covid-19 σε 30 Λεπτά

admin

Κορωνοϊός – Ακόμη και Μικρές Εστίες Μολύνσεων Μπορεί να Ξεφύγουν από τον Έλεγχο

admin

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου

Covid-19: Μία Σύντομη Ανασκόπηση των Τεστ Ανίχνευσης του Ιού

admin

Η Υδροξυχλωροκίνη Μακροπρόθεσμα Δεν Προστατεύει από Σοβαρές Μορφές της COVID-19

admin