Υγεία & Ομορφιά
Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Επικαιρότητα

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκα επιστήμονες στην Αγγλία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και με μέτρο, σε συνδυασμό με τακτική άθληση, μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι του διαβήτη καθώς και των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, όσο περισσότερα προϊόντα γάλακτος καταναλώνει ένας άντρας τόσο πιο χαμηλός είναι ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο.

Όπως λένε, το μεταβολικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα με μεγάλη περίμετρο κοιλιάς, υψηλή χοληστερόλη και γλυκόζη στο αίμα.

Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο και 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2.

Στην έρευνα αυτή συμπεριέλαβαν πάνω από 2.300 άντρες από 45-59 ετών οι οποίοι όμως δεν είχαν διαβήτη.

Ωστόσο, στην έναρξη της μελέτης ένα ποσοστό 15% είχε ενδείξεις μεταβολικού συνδρόμου ή ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που κατανάλωναν πάνω από 500ml γάλα καθημερινά, είχαν κατά 62% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο ενώ αν κατανάλωναν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν κατά 56% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος άλλων επιστημόνων οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πλήρους περιεκτικότητας λιπαρών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τόσο το γάλα όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε συνδυασμό με μια σωστή υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι η κατάλληλη πρόληψη κατά του διαβήτη, της καρδιακής προσβολής ή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Η συστάσεις που δίδονται από τους επιστήμονες ως προς την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση είναι δύο – τρεις μερίδες, αλλά με προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.

Να σημειωθεί ότι η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 190ml περίπου γάλακτος ή ένα μικρό κεσέ γιαούρτι.

Πηγή: naftemporiki.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίσω από τις Μάσκες Χάνουμε τη Μοναδικότητά μας

admin

Αντισηπτικό και Ταυτόχρονα Καλλυντικό Σπρέι Χεριών Αδρανοποιεί τον Κορωνοϊό

admin

Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

admin

Platinum Διάκριση για τη Pfizer Hellas και την Ταινία Μικρού Μήκους «41ο C»

Μέχρι το Τέλος Μαρτίου θα Μπορούμε να Έχουμε Εμβολιάσει Ολόκληρη την Ηλικιακή Ομάδα από 70 έως 75 Ετών αλλά και τα Άτομα πολύ Υψηλού Κινδύνου

Evi Makavelou

Πιθανά Νέα Μεγάλα Κύματα της Covid-19 Λόγω των Νέων Υποπαραλλαγών της Όμικρον

Πολύ Αποτελεσματικά Αντισώματα κατά του Κορωνοϊού Απομόνωσαν Κινέζοι Επιστήμονες

admin

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων Αξιολογεί μία Νέα Θεραπεία Κατά του Κορωνοϊού

Συνάντηση του CEO της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Κορωνοϊός – Τι Προτείνουν οι Επιστήμονες για το Ασφαλέστερο Άνοιγμα των Σχολείων

Εντοπίστηκε το Πρώτο Τοπικά Μεταδιδόμενο Κρούσμα Χολέρας Μετά το 1979

Η Δημόσια Υγεία καλείται να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής | Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024

Stelios Resitis