Υγεία & Ομορφιά
Image default
Ευαίσθητη Περιοχή

Ευαίσθητη Περιοχή

Η ευαίσθητη περιοχή όπως φανερώνει και η λέξη είναι το σημείο του γυναικείου σώματος που έχει ανάγκη από προσοχή και εξειδικευμένη φροντίδα για να είναι πάντα σε τέλεια υγεία.

Όμως, είναι αρκετά τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν στην ευαίσθητη περιοχή:

ερεθισμοί, μυκητιάσεις, κυστίτιδες, κολπίτιδες, κολπική ξηρότητα.

Όλα είναι μεν αντιμετωπίσιμα αλλά χρειάζονται πολλές φορές εξειδικευμένη θεραπεία.

Άλλος ένας λόγος που όλα αυτά τα προβλήματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, είναι ότι η ευαίσθητη περιοχή έχει άμεση σχέση και με τη σεξουαλική επαφή.

Ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν καλά την ευαίσθητη περιοχή τους κι αυτό επειδή δεν τολμούν ή αδιαφορούν να την εξερευνήσουν.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να είναι καθαρή, και γι’ αυτόν τον σκοπό υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα.

Ιδιαίτερα μετά από κάθε σεξουαλική επαφή η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι αναγκαία.

Ιδιαίτερα μετά από κάθε σεξουαλική επαφή η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι αναγκαία και αν δεν γίνει, μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί και μυκητιάσεις.

Οι απορίες σχετικά με την ευαίσθητη περιοχή του αιδοίου είναι πάντα θεμιτές και μόνο ένας γυναικολόγος μπορεί να τις λύσει με σαφήνεια.

Οπωσδήποτε η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες, το ίδιο και η ευαίσθητη περιοχή με τις ανάγκες της να αλλάζουν από δεκαετία σε δεκαετία και ανάλογα με τη φάση ζωής της κάθε γυναίκας.

Η έμμηνη ρύση, οι τοκετοί, η εμμηνόπαυση, είναι στάδια κατά τα οποία αλλάζουν πολλά στον γυναικείο κόλπο και στην ευαίσθητη περιοχή.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς πολλά από τα συμπτώματά τους εκδηλώνονται στην περιοχή του αιδοίου και χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να θεραπευτούν.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξηρότητα Κόλπου

yoadmin

Ευαίσθητη Περιοχή: Κρατήστε τις Ισορροπίες

yoadmin

Αποτρίχωση στην Περιοχή Μπικίνι: Γιατί να την Αποφύγετε

yoadmin

Μυκητισιακή Κολπίτιδα και Αιδοιίτιδα

yoadmin

Απαντήσεις σε Απλά Γυναικολογικά Ερωτήματα

Bάνα Νικολαίδου

7 Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες για την Κλειτορίδα που Πιθανότατα δεν Γνωρίζετε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ