Υγεία & Ομορφιά
Ενυδατώστε τα Σκασμένα Χέρια, τα Χείλη και τα Πόδια
Σώμα

Ενυδατώστε τα Σκασμένα Χέρια, τα Χείλη και τα Πόδια

Τον χειμώνα τα ευαίσθητα γυναικεία χέρια υποφέρουν από την αλλαγή της θερμοκρασίας και τον ψυχρό αέρα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να δημιουργούνται σκασίματα.

Το ίδιο γίνεται με τα χείλη μας, αλλά και με τα πόδια μας.

Ας δούμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενυδάτωσης.

Χέρια

Το δέρμα των χεριών γίνεται εξαιρετικά εύθραυστο όταν έρχεται σε επαφή με πολλούς εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες (κρύο, σαπούνια, απορρυπαντικά, αέρας κ.λπ.) με αποτέλεσμα να είναι ξηρό και αφυδατωμένο, καθώς έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες σε σχέση με το πρόσωπο που να μπορούν να αναπληρώνουν την υγρασία.

Ενυδατώστε τα Σκασμένα Χέρια, τα Χείλη και τα Πόδια

Χωρίς λοιπόν την κατάλληλη προστασία, η αφυδάτωση προκαλεί βαθμιαία ξηρότητα που καταλήγει σε σκασίματα.

Η καλύτερη θεραπεία για τα σκασμένα χέρια φυσικά είναι η πρόληψη, με τη τακτική εφαρμογή μιας καλής κρέμας προστασίας μετά από κάθε πλύσιμο καθώς και η χρήση γαντιών όταν χρησιμοποιούμε ισχυρά απορρυπαντικά ή ερεθιστικές ουσίες.

Υπάρχουν κατάλληλες κρέμες χεριών με υφή μη λιπαρή που δεν κολλάει και απορροφάται άμεσα.

Όταν έχουμε όμως σκασμένα χέρια χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για την επούλωσή τους.

Ιδιαίτερα το βράδυ καλό είναι να βάζετε ένα παχύ στρώμα επουλωτικής κρέμας χεριών πριν τον ύπνο και να φοράτε βαμβακερά γάντια όλη τη νύχτα, κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα μέχρι την πλήρη επούλωση των χεριών σας.

Χείλη

Τα χείλη είναι επίσης μια περιοχή πολύ εκτεθειμένη και ευαίσθητη την οποία θα πρέπει να φροντίσουμε ιδιαίτερα, εφαρμόζοντας αρκετές φορές την ημέρα ένα προστατευτικό βάλσαμο, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε το μάσημα των χειλιών και το γλείψιμο με το σάλιο που προσφέρει μεν στιγμιαία ανακούφιση, αλλά προκαλεί εντονότερη αφυδάτωση και σκασίματα.

Πόδια

Τα πόδια επίσης υποφέρουν με το κρύο διότι το αγγειακό σύστημα με στόχο να προστατεύσει τα ζωτικά σημεία στο σώμα (καρδιά), παίρνει θερμότητα από τα άκρα.

Τα πόδια επίσης υποφέρουν με το κρύο διότι το αγγειακό σύστημα με στόχο να προστατεύσει τα ζωτικά σημεία στο σώμα (καρδιά), παίρνει θερμότητα από τα άκρα.

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι η αφυδάτωση στο δέρμα των ποδιών και τα σκασίματα.

Πρέπει να φροντίσουμε να αφαιρούμε τακτικά το νεκρό δέρμα από τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα και να κάνουμε μασάζ στα πόδια με μια ειδική μαλακτική κρέμα ποδιών.

Για τα άτομα με κρύα πόδια προτείνεται μια κρέμα με καμφορά που δημιουργεί υπεραιμία.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Μυστικά Ομορφιάς των Μοντέλων

Βάλτε Ένα Τέλος στο Πεσμένο Στήθος

Κοιμηθείτε Περισσότερο για να Χάσετε Περισσότερο Βάρος

Χρήσιμες Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετε τη Χαλάρωση στο Στήθος

Εύκολα Κόλπα για να Διατηρήσετε Νεανικό το Δέρμα σας στα 40

Τροφές για να Καταπολεμήσετε την Κυτταρίτιδα