Υγεία & Ομορφιά
Image default
Εγκυμοσύνη

Ένατος Μήνας Εγκυμοσύνης – Όλα Όσα Πρέπει να Κάνετε

Ο τελευταίος μήνας μιας εγκυμοσύνης είναι γεμάτος ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ για κάποιες γυναίκες συνεπάγεται και μια δύσκολη καθημερινότητα λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους.

Αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν περιμένετε το μωρό σας από μέρα σε μέρα.

Προετοιμάστε την τσάντα για το μαιευτήριο

Επειδή μπορεί ο τοκετός να σας χτυπήσει την πόρτα από μέρα σε μέρα, προετοιμάστε με την ησυχία σας τα πράγματα που θα πάρετε στο μαιευτήριο για εσάς και το μωρό σας.

Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή γιατί πρώτον, δεν θα προλάβετε και δεύτερον, αν κάποιος άλλος ετοιμάσει την τσάντα σας όλο και κάτι θα λείπει.

Πλύντε όλα τα ρούχα για το μωρό που έχετε αγοράσει για να είναι έτοιμα και βάλτε στην τσάντα του μαιευτηρίου ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.

Κάντε έρευνα αγοράς για τις πάνες του μωρού σας

Οι πάνες και το βρεφικό γάλα θα αποτελέσουν ένα σημαντικό έξοδο στον οικογενειακό προϋπολογισμό, γι’ αυτό καλό είναι να έχετε βρει εγκαίρως από πού μπορείτε να τα αγοράζετε φθηνότερα.

Ακόμα κι αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα ποιες πάνες θα αγοράζετε για το μωρό σας, καλό είναι να έχετε μια γενικότερη εικόνα των τιμών τους στην αγορά.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει για όλα τα βρεφικά είδη, όπως τα καλλυντικά, οι πιπίλες, τα μπιμπερό, τα μωρομάντηλα και πολλά ακόμα.

Παρακολουθήστε σεμινάρια για νέους γονείς

Αν περιμένετε το πρώτο σας μωρό ή αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, μην αμελήσετε να παρακολουθήσετε σεμινάρια για νέους γονείς ή να διαβάσετε σχετικά βιβλία.

Σε όλα αυτά θα βρείτε πολλές απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες σας με το μωρό, κυρίως όσον αφορά τον θηλασμό και τον ύπνο του.

Πολλά σεμινάρια παρέχονται δωρεάν και μπορείτε να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο. 

Μικρές και μεγάλες απολαύσεις

Πλύντε όλα τα ρούχα για το μωρό που έχετε αγοράσει για να είναι έτοιμα και βάλτε στην τσάντα του μαιευτηρίου ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.

Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σας προκειμένου να περάσετε καλά, να ενισχύσετε την ευεξία σας και να νιώσετε όμορφα θα νιώσετε πλήρης πριν τη μεγάλη μέρα.

Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που σας ευχαριστεί κάντε το εφόσον επιτρέπεται.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και δεν θα το μετανιώσετε καθώς οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα σας στερήσουν αυτήν την πολυτέλεια.

Συναναστροφές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

Μετά τον τοκετό, θα κάνετε αρκετό καιρό να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γι’ αυτό συναντήστε όλους εκείνους που θέλετε και περάστε χρόνο μαζί τους όσο είστε ακόμα ανέμελες, έχοντας και την άνεση να ετοιμαστείτε με την ησυχία σας.

Κάντε ψώνια

Είναι η τελευταία σας ευκαιρία για κάποια ξεχασμένα ψώνια που αφορούν όχι μόνο το μωρό, τα ρούχα και το δωμάτιό του, αλλά και εσάς.

Αν παρόλα αυτά δε χρειάζεται απαραίτητα να ψωνίσετε κάτι, βγείτε να δείτε με την ησυχία σας τις βιτρίνες εστιάζοντας σε ρούχα που θα μπορούσατε να φορέσετε μετά τον τοκετό.

Κοιμηθείτε

Κοιμηθείτε τώρα όσο περισσότερο μπορείτε γιατί μετά τον ερχομό του μωρού σας το πιθανότερο είναι ο ύπνος να μετατραπεί για αρκετούς μήνες σε πολυτέλεια, εκτός αν έχετε την τύχη να αποκτήσετε ένα ήσυχο μωρό που δεν θα σας ξυπνάει τις νύχτες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαταραχές του Πεπτικού Συστήματος στην Εγκυμοσύνη

yoadmin

Πώς θα Χάσετε τα Κιλά της Εγκυμοσύνης

yoadmin

Συμπληρώματα Διατροφής στην Εγκυμοσύνη

yoadmin

Πανάδες και Ραγάδες στην Εγκυμοσύνη

yoadmin

Μάθετε τα Πάντα για τις Λιγούρες της Εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη και Τοξικό Περιβάλλον

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ