Υγεία & Ομορφιά
Κακή διατροφή και μαλλιά
ΔερματολογίαΣυμπληρώματα Διατροφής

Κακή Διατροφή – Οι Συνέπειες στα Μαλλιά σας

Οι αλλαγές που μπορεί να παρατηρείτε στα μαλλιά σας ξαφνικά και αφορούν αλλοιώσεις της τρίχας, αλλαγή της ποιότητάς της, σπάσιμο ή απώλεια τριχών, σχεδόν πάντα έχουν βαθύτερες αιτίες που σχετίζονται συνήθως με ελλείψεις του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά.

Τα μαλλιά όπως και τα μάτια και το δέρμα, αντικατοπτρίζουν τη συνολική κατάσταση της υγείας σας.

Οι συνέπειες της κακής διατροφής στα μαλλιάΔιαβάστε τα πιο κοινά συμπτώματα που εμφανίζονται στα μαλλιά σας και τι σημαίνουν.

Τριχόπτωση

Είναι φυσιολογικό να χάνετε μέχρι και εκατό τρίχες την ημέρα.

Όμως όταν παρατηρείτε ξαφνικά ολόκληρες τούφες να φεύγουν με το λούσιμο, το χτένισμα ή γενικά μέσα στην ημέρα, τότε μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου.

Αυτό δεν ισχύει για την εποχική τριχόπτωση.

Πιο σπάνια η τριχόπτωση οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης D.

Κακή διατροφή – Άτονα και ξηρά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα και ξηρά, μάλλον έχετε έλλειψη σε ω3 λιπαρά οξέα.

Για να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη και τη ζωντάνια των μαλλιών σας χρειάζεστε τα συγκεκριμένα ω3 λιπαρά οξέα και τα μονοακόρεστα λιπαρά.

Τα βρίσκετε στον σολομό και σε όλα τα λιπαρά ψάρια, στο αβοκάντο, στον λιναρόσπορο, στο ελαιόλαδο και στους ξηρούς καρπούς.

Σπάσιμο τρίχας

Τα ευαίσθητα και αφυδατωμένα μαλλιά που σπάνε εύκολα θα ανακάμψουν αν λάβετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου και ψευδαργύρου.

Φακές για σίδηροΤα δυο αυτά συστατικά είναι απαραίτητα για την παραγωγή της κερατίνης που είναι η βασική δομική ουσία της τρίχας.

Ο ψευδάργυρος υπάρχει στο κόκκινο κρέας, στους ηλιόσπορους και στις φακές.

Τον σίδηρο θα τον βρείτε άφθονο στο συκώτι, στο κόκκινο κρέας, στις φακές, στα φασόλια, στο σπανάκι και στο κακάο.

Κακή διατροφή – Λέπτυνση της τρίχας

Τα κύτταρα της τρίχας αποτελούνται από αμινοξέα, τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών και γι’ αυτό χρειάζεται επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών για να έχετε δυνατά και υγιή μαλλιά.

Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι τα αυγά, το κοτόπουλο, το μοσχαρίσιο κρέας, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Πρόωρο γκριζάρισμα

Τέλος, το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών οφείλεται συνήθως στην κληρονομικότητα.

Όμως δεν αποκλείεται τα μαλλιά να γκριζάρουν ή να επιδεινώνεται το γκριζάρισμα εξαιτίας μιας πιθανής έλλειψης χαλκού στον οργανισμό.

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός σε μικρές ποσότητες και βρίσκεται στα μανιτάρια, στο σουσάμι, στα οστρακοειδή και στα φασόλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμορφο Δέρμα Όλο τον Χειμώνα

Πώς η Βιταμίνη D Ωφελεί το Δέρμα σας

Evi Makavelou

Τι Μαρτυρούν τα Πόδια και τα Δάχτυλα για την Υγεία σας

Evi Makavelou

Ακμή – Όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Evi Makavelou

Βιταμίνες σε Χρόνια Κόπωση μια Λανθασμένη Πρακτική

admin

Αντιμετωπίστε Φυσικά τα Σπυράκια της Ακμής

Evi Makavelou

Αντιμετωπίζοντας την Έντονη Εφίδρωση

admin

Ήλιος και Δέρμα – Ανασκόπηση Βασικών Γνώσεων

admin

Η Ωχρότητα του Προσώπου

admin

Ο Ρόλος της Βιταμίνης D στη Γυμναστική σας

Πώς να Προστατευτείτε από το Μελάνωμα

admin

Κνίδωση Λόγω Ψύχους – Τι Πρέπει να Κάνετε

Evi Makavelou