Υγεία & Ομορφιά
Απώλεια μαλλιών
Τριχοφυΐα

Απώλεια Μαλλιών που δεν Οφείλεται στην Εποχή

Είναι γεγονός ότι αν δε λαμβάνετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας στις ποσότητες που χρειάζεται ο οργανισμός σας αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα και να πέφτουν ασταμάτητα.

Μια ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια μαλλιών μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή, η οποία επηρεάζει την ανάπτυξη και την υφή των μαλλιών.

Αν αντίθετα φροντίζετε τα μαλλιά σας μέσω της διατροφής, αυτά θα είναι υγιή, δυνατά και λαμπερά.

Τα μαλλιά σας χρειάζονται κι αυτά θρεπτικά συστατικά, όπως και όλο το σώμα σας.

Χτένισμα μαλλιώνΗ τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη καθημερινά, είναι πιθανό τα μαλλιά σας να αρχίσουν να πέφτουν και να αραιώνουν.

Για να πάρετε πρωτεΐνη, καλό είναι να τρώτε κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, όσπρια και προϊόντα σόγιας.

Δεύτερον, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών.

Ο θύλακας και η ρίζα της τρίχας πρέπει να τροφοδοτούνται με αίμα και σίδηρο.

Όταν έχετε έλλειψη σιδήρου, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι, οι φακές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Απαραίτητη για τα μαλλιά σας είναι επίσης η βιοτίνη και τα καλά λιπαρά, όπως τα ω3 λιπαρά οξέα και τα μονοακόρεστα λιπαρά που προλαμβάνουν το σπάσιμο της τρίχας και διατηρούν λεία την υφή της.

Η βιοτίνη παράγεται στο πεπτικό σύστημα και όταν δεν υπάρχει ισορροπία στα βακτήρια του εντέρου, επηρεάζεται η παραγωγή της και η υγεία των μαλλιών.

Για την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου, μπορείτε να λάβετε προβιοτικά.

Ένα ακόμα στοιχείο που αποτρέπει την απώλεια των μαλλιών, ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη των ιστών προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία είναι το σελήνιο, το οποίο θα καλύψετε καταναλώνοντας καθημερινά 2-3 καρύδια Βραζιλίας.

Επομένως, σημαντική για τα μαλλιά είναι αρχικά η πρωτεΐνη, επειδή αποτελούνται από πρωτεΐνη και τη χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Επίσης, ο κάθε οργανισμός χρειάζεται καθημερινά τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που του αναλογούν που βοηθούν στην παραγωγή των πρωτεϊνών στο σώμα.

Ο περιορισμός των θερμίδων ή των υδατανθράκων αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιήσει τις πρωτεΐνες του ως πηγή ενέργειας, η οποία δεν είναι τόσο αποτελεσματική, ενώ έτσι υπονομεύεται η ανάπτυξη των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Τέλος, όσοι κάνουν έντονη σωματική άσκηση και δεν τρώνε αρκετά, ίσως δουν τα μαλλιά τους να αρχίσουν να πέφτουν.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριχοφυΐα

Τριχόπτωση και Συμβουλές για Δυνατά Μαλλιά

Αποφύγετε τους Ερεθισμούς στο Δέρμα μετά το Ξύρισμα

Τρίχες που Γυρίζουν προς τα Μέσα – Δείτε πώς να τις Αντιμετωπίσετε

Ξύρισμα Ποδιών – Πώς θα Έχει Μεγαλύτερη Διάρκεια

Οι Αποτελεσματικότερες Μέθοδοι Αποτρίχωσης για Κάθε Σημείο του Σώματος