Υγεία & Ομορφιά
Antivax και Ανθρωποσοφία
Επικαιρότητα

Antivax και Ανθρωποσοφία

Εκτός λογικής, η διαμάχη των αντιεμβολιαστών, μερικές φορές βασίζεται στην εσωτερική διαμάχη με τον εαυτό τους!

Όταν αναλύουμε τι κινητοποιεί αυτούς που είναι αρνητές στον εμβολιασμό, ανακαλύπτουμε ότι οι ρίζες του κακού μερικές φορές αγκυροβολούνται σε ένα πολιτιστικό έδαφος αναπαραγωγής, με μια κάπως εσωτερική σύνθεση.

Antivax και ΑνθρωποσοφίαΑυτή είναι η υπόθεση που αναπτύχθηκε από αρκετούς ειδικούς που ειδικεύονται στη φιλοσοφία και τη θρησκεία.

Για τους Γερμανούς Michael Blume και Ansgar Martins, ο εμποτισμός της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας από το ρεύμα της ανθρωποσοφίας, θα μπορούσε έτσι να είναι το κοινό σημείο αυτών των αντιεμβολιαστών.

Το φιλοσοφικό και εσωτεριστικό αυτό ρεύμα, που γέννησε τις σχολές Steiner-Waldorf, πρεσβεύει πράγματι ότι «όλα στον κόσμο είναι καλά και έχουν νόημα»… συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών, επομένως και η απροθυμία για εμβολιασμό.

Ωστόσο, όπως η Ομοσπονδία Ανθρωποσοφικών Ιατρών, η διοίκηση των σχολών Steiner, αμφισβητεί έντονα τον ρόλο της στο κίνημα κατά του εμβολιασμού.

Ορισμένοι ανθρωποσοφικοί συνταγογράφοι καταπολεμούν την Covid χρησιμοποιώντας κομπρέσες από τζίντζερ και σίδηρο από μετεωρίτες.

Όσο για τα σχολεία, είναι συχνά, στη Γερμανία, το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών κατά των περιορισμών. «Τα πάντα στον κόσμο είναι καλά και έχουν νόημα», λένε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Εμβολιασμός και η Σημαντική Έννοια της Ατομικής Ευθύνης

Νέο Φάρμακο για την Πρόληψη της Ημικρανίας

Πώς θα Καταλάβετε ότι η Σχέση σας δεν σας Ικανοποιεί μετά την Καραντίνα

Τα Αρχικά Αποτελέσματα της Ρεμντεσιβίρης στη Θεραπεία της Νόσου Covid-19

Κορωνοϊός – Τα Προληπτικά Μέτρα Σήμερα Μπορούν να Αποτρέψουν ένα Lockdown Αύριο

Πρωτογενές Έλλειμμα 7,008 δισ. Ευρώ