Υγεία & Ομορφιά
Image default
Φροντίδα για τη Γυναίκα

Ανακουφιστείτε από τους Πόνους της Περιόδου

Οι πόνοι της περιόδου είναι γνωστοί και ως δυσμηνόρροια.

Υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες κάθε μήνα με πόνους περιόδου μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης.

Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας μπορεί να συνοδεύονται από ενοχλήσεις στην κοιλιά, τη μέση και το στήθος, από κακή διάθεση και ευερεθιστότητα, κυκλοθυμία και έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις.

Δείτε ορισμένους τρόπους για να αποτρέψετε τους πόνους που προκαλεί η επικείμενη περίοδος.

Κάντε γιόγκα

Η συστηματική ενασχόληση με τη γιόγκα μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ψυχολογικά και τα σωματικά συμπτώματα της δυσμηνόρροιας.

Η άσκηση, η χαλάρωση και η διαχείριση του άγχους βοηθούν στα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας και η γιόγκα τα συνδυάζει όλα.

Φάτε έξυπνα σνακ

Οι ορμόνες που προκαλούν τις κράμπες της δυσμηνόρροιας μπορούν να προκαλέσουν και συστολή στα εντερικά τοιχώματα προκαλώντας διάρροια.

Κάποιες γυναίκες όμως γίνονται δυσκοίλιες λίγες μέρες πριν από την περίοδο.

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε διαλυτές ίνες, όπως μαγειρεμένα λαχανικά, μπανάνες και νιφάδες βρώμης για να δώσετε όγκο στα κόπρανα.

Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν εύκολα κορεσμό κι έτσι μειώνουν τις λιγούρες πριν την περίοδο.

Κόψτε το αλάτι

Το σώμα αποθηκεύει νάτριο έτσι ώστε όταν απελευθερωθεί ένα ωάριο και στη συνέχεια γονιμοποιηθεί, το έμβρυο να έχει όλα τα απαραίτητα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεται.

Μην το παρακάνετε όμως σε όλη τη διάρκεια του μήνα με το αλάτι και προσπαθήστε να το αποφύγετε τις μέρες γύρω από την περίοδο που έτσι κι αλλιώς το σώμα κάνει κατακράτηση υγρών.

Η συστηματική ενασχόληση με τη γιόγκα μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ψυχολογικά και τα σωματικά συμπτώματα της δυσμηνόρροιας.

Επιλέξτε γαλακτοκομικά εμπλουτισμένα με βιταμίνη D

Λαμβάνοντας 600mg ασβεστίου δύο φορές την ημέρα, δηλαδή ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο μερίδες γαλακτοκομικών, όπως ένα ποτήρι γάλα και ένα γιαούρτι μειώνονται οι λιγούρες, η κούραση και η κακή διάθεση που νιώθετε πριν την περίοδο.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι προτιμότερο να λαμβάνετε ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά που είναι ενισχυμένα με βιταμίνη D, αλλά αν δεν τα προτιμάτε, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με συμπληρώματα βιταμίνης D.

Κολυμπήστε

Για να αποφύγετε το φούσκωμα και το πρήξιμο που προκαλεί η περίοδος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κολυμπήσετε.

Η πίεση που ασκεί το νερό στο σώμα κάνει τα επιπλέον υγρά να κινηθούν αντίθετα με τη ροή του αίματος μειώνοντας έτσι το πρήξιμο.

Είκοσι λεπτά κολύμπι καθημερινά τις μέρες πριν την περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής βοηθούν και στη μείωση της έντασης των πόνων.

Φάτε πικάντικα φαγητά

Σύμφωνα με έρευνες, οι πικάντικες τροφές συμβάλλουν στη μείωση των ψυχολογικών μεταπτώσεων εξαιτίας της περιόδου γιατί αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης.

Μάλιστα το σαφράν έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης που συνδέεται με την καλή διάθεση.

Πάρτε κάποιο ήπιο σκεύασμα

Αν η διάθεσή σας επηρεάζεται σοβαρά από την περίοδό σας κάθε μήνα, ρωτήστε τον γιατρό σας αν θα μπορούσατε να λαμβάνετε κάποιο αντικαταθλιπτικό κάθε μήνα για λίγες μέρες πριν την περίοδο για να βελτιώνεται η ψυχολογία σας.

Λαμβάνοντάς το μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα θα αποφύγετε και τις παρενέργειες που προκαλούν τα αντικαταθλιπτικά.

Επίσης, οι ημικρανίες και οι κράμπες στην κοιλιά γίνονται ανυπόφορες πριν την περιόδο.

Γι’ αυτήν την περίπτωση, ζητήστε ένα παυσίπονο που δρα ακριβώς σε αυτά τα δύο σημεία.

Πάρτε αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας επίσης αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τους πόνους της περιόδου και να αποφύγετε τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σας.

Ζητήστε από τον γιατρό σας κάποια που πραγματικά έχουν βρεθεί να εξυπηρετούν και αυτούς τους σκοπούς.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πού Οφείλεται ο Πόνος στο Στήθος;

Τραχηλική Βλέννη – Χαρακτηριστικά και Γόνιμες Μέρες

Bάνα Νικολαίδου

Προστατευτείτε από τις Μυκητιάσεις και τις Κολπίτιδες

yoadmin

Καθυστέρηση Περιόδου – Δείτε σε Ποιους Λόγους Μπορεί να Οφείλεται Πλην της Εγκυμοσύνης

d.tsagkrinos

Πολύποδες Μήτρας – Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπεία

Γυναικεία Ακράτεια – Συμπτώματα και Αιτίες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ