Υγεία & Ομορφιά
Τα μαλλιά ιδιαίτερα για μια γυναίκα είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εμφάνισής της.
Μαλλιά

Αναδόμηση Μαλλιών το Φθινόπωρο

Τα μαλλιά ιδιαίτερα για μια γυναίκα είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εμφάνισής της, τα οποία μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα της.

Όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν υγιή και περιποιημένα τα μαλλιά τους και προσπαθούν πάση θυσία να πετύχουν κάτι τέτοιο.

Η έναρξη του φθινοπώρου αποτελεί την πιο κατάλληλη στιγμή για δραστικές αλλαγές που μπορούν να δώσουν στα μαλλιά μια πνοή ανανέωσης.

Μάλιστα το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά κάνοντας το χρώμα τους θαμπό και τις άκρες τους φθαρμένες.

Η θάλασσα ή η πισίνα σε συνδυασμό με το χλώριο και την καθημερινή έκθεση στον ήλιο είναι οι κυριότερες αιτίες για τη φθορά της τρίχας.

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη μετά το τέλος των διακοπών για τη σωστή φροντίδα και αναδόμηση των μαλλιών.

Οι ειδικοί στην περιποίηση των μαλλιών συνιστούν για αρχή μια μικρή ανανέωση που περιλαμβάνει ένα κούρεμα χωρίς απαραίτητα ακραίες αλλαγές και καθάρισμα των άκρων, μάσκες θρέψης και αναδόμησης και για το τέλος βαφή.

Πιο συγκεκριμένα ακολουθούν κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των μαλλιών και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το καθένα.

Τρίχες που σπάνε

Για τις τρίχες που σπάνε το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι οι εντατικές θεραπείες για ενυδάτωση και θρέψη.

Αν έχετε πολύ λεπτά και αδύναμα μαλλιά που σπάνε πρέπει να επενδύσετε σε επαγγελματικά προϊόντα όσον αφορά το σαμπουάν, το μαλακτικό και τη μάσκα μαλλιών.

Θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα ανάλογα με τον τύπο της τρίχας σας, λεπτή ή χοντρή, ξηρή, λιπαρή ή κανονική, ώστε να φανεί διαφορά.

Στη συνέχεια ένα κούρεμα είναι αναγκαίο για να απαλλαγείτε από τις φθαρμένες άκρες και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Χρώμα που έχει ξεθωριάσει

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη μετά το τέλος των διακοπών για τη σωστή φροντίδα και αναδόμηση των μαλλιών.

Η αλλαγή σε μια πολύ σκούρα απόχρωση καλό θα ήταν να γίνει σταδιακά, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι ανοιχτόχρωμα ή έχουν ανοίξει από τον ήλιο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να ανανεωθείτε άμεσα με τον ερχομό του φθινοπώρου είναι να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές για αυτόν τον σκοπό.

Επίσης, επιδοθείτε σε θεραπείες που κάνουν τα μαλλιά να γυαλίζουν και να δείχνουν υγιή.

Μαλλιά που πέφτουν

Χάνετε περίπου 100 τρίχες την ημέρα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, όμως παράγοντες όπως το άγχος μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό τους δραματικά.

Επίσης, η φθινοπωρινή τριχόπτωση είναι ένας από τους λόγους που δε χρήζουν ανησυχίας μιας και πρόκειται για κάτι παροδικό.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης, επενδύστε σε συμπληρώματα διατροφής που διεγείρουν την ανάπτυξη της τρίχας και κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά σε συνδυασμό με έλαια για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Προμηθευτείτε προϊόντα με βιταμίνη Β, Ε, πυρίτιο και ψευδάργυρο που βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για να Ξυπνήσετε με Τέλεια Κυματιστά Μαλλιά

d.tsagkrinos

Συμβουλές για Όμορφα και Υγιή Μαλλιά και το Καλοκαίρι

d.tsagkrinos

Τι Είναι Τελικά η Τριχόπτωση;

yoadmin

Μυστικά για Πλούσια Μαλλιά

Bάνα Νικολαίδου

Πιτυρίδα – Πώς θα την Ξεφορτωθείτε;

yoadmin

Πώς να Λούζεστε αν Έχετε Λιπαρά Μαλλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ