Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Μαλλιά Ομορφιά

Φθινοπωρινή Τριχόπτωση – Δείτε πώς Μπορείτε να την Αντιμετωπίσετε

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι επίπονη καθώς είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι επανερχόμαστε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Ταυτόχρονα όμως είναι και η στιγμή που συνειδητοποιούμε πόση φθορά έχει προκαλέσει πάνω μας ο αγαπημένος μας ήλιος.

Συγκεκριμένα, τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα και περιποίηση καθώς η τρίχα μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την έκθεση στον ήλιο, την επαφή με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο της πισίνας.

Μία δυσάρεστη πραγματικότητα με την οποία μπορεί να έρθετε αντιμέτωπες όταν χτενίζεστε ή μετά το λούσιμο είναι η τριχόπτωση.

Πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό που σας συμβαίνει είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και δεν απειλούνται τα μαλλιά σας.

Η τριχόπτωση του φθινοπώρου διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογική.

Δηλαδή, είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να χάνετε περίπου 100 με 150 τρίχες την ημέρα και η απώλεια αυτή να μην είναι άξια λόγου, διότι κατά μέσο όρο όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν περίπου 100.000 τρίχες.

Ωστόσο, είναι απολύτως κατανοητό να σας ενοχλεί αυτή η και να θέλετε να κάνετε κάτι για να μειώσετε την τριχόπτωση και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την απώλεια των τριχών και να αποκτήσετε δυνατά και υγιή μαλλιά.

Ενισχύστε τη διατροφή σας

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Βήματα για τη Σωστή Φροντίδα του Τριχωτού της Κεφαλής

d.tsagkrinos

Η Σωστή Μέτρηση του Σακχάρου

yoadmin

Οι Αιτίες που σας Πονάνε τα Μαλλιά σας

d.tsagkrinos

Υγιεινές Συνήθειες και η Καλύτερη Ώρα για να τις Εφαρμόσουμε

d.tsagkrinos

Δείκτης Μάζας Σώματος, Βάρος και Φυσική Κατάσταση

yoadmin

Πολύποδες Μήτρας – Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ