Υγεία & Ομορφιά
Image default
Παιδική Διατροφή

5 Λάθη που Κάνει Κάθε Γονέας με τη Διατροφή των Παιδιών του

Οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους της «λιχουδιάς» και πολλά άλλα!

Μία υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά η οποία δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής για τα παιδιά, σε συνδυασμό με την κατανάλωση λιχουδιών με πολλή ζάχαρη σαν επιβράβευση, τους κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές για την υγεία των παιδιών σας…

Μία υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά η οποία δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής για τα παιδιά, σε συνδυασμό με την κατανάλωση λιχουδιών με πολλή ζάχαρη σαν επιβράβευση, τους κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ανεβάστε τα επίπεδα της βιταμίνης C

Πολλοί γονείς δίνουν υψηλές δόσεις βιταμίνης C όταν κυκλοφορεί κάποια ίωση στο σχολείο, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει καούρες στο στομάχι, ενώ δίνοντας μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα, όπως μία πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν προτιμάτε συμπληρώματα με βιταμίνη C, διατηρήστε μέτριες δόσεις, ώστε απλώς να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης.

Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι ίνες δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού, οπότε το παιδί σας θα αναζητά λιγότερο τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, οι οποίες του δίνουν περισσότερη ενέργεια και θερμίδες.

Τα παιδιά χρειάζονται μια καλή ποικιλία φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως, αλλά σε ελεγχόμενες ποσότητες.

Πείτε ΌΧΙ στη ζάχαρη

Είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας, εξηγώντας για ποιον λόγο κάποια τρόφιμα είναι καλύτερα από άλλα, από το να απαγορεύσετε τα γλυκά και τα σάκχαρα εντελώς, καθώς αυτό απλά αυξάνει την πιθανότητα να τραφούν με ό,τι δεν επιτρέπεται.

Αποκαλέστε τα γλυκά με το όνομά τους

Αν αποκαλείτε τα γλυκά «λιχουδιές», ενθαρρύνετε την ιδέα ότι τα τρόφιμα με ζάχαρη είναι καλύτερα και συνεπώς πιο επιθυμητά από τις υγιεινές τροφές.

Προσοχή σε συγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων

Υπάρχουν 6 χρωστικές που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα τροφίμων, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην προσοχή και στη συμπεριφορά του παιδιού σας και αφορούν ιδιαίτερα τα νεότερα παιδιά.

Οι χρωστικές είναι:

– Η πορτοκαλοκίτρινη χρωστική (E110)

– Η Καρμοϊζίνη ή Αζωρουμπίνη (E122),

– Η ταρτραζίνη (E102),

– Το ερυθρό κοχενίλης (Ponceau 4R,E124),

– Η κίτρινη κινολίνη (E104) και

– Το κόκκινο τροφίμων 17 (Allura Red AC) περιέχονται σε πολλές τροφές και χαρακτηρίζονται ως δυνητικά ενοχλητικά και καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξυπνοι Τρόποι για να Βελτιώσετε τη Διατροφή των Παιδιών σας

Πότε Είναι Απαραίτητα τα Συμπληρώματα Διατροφής στα Παιδιά

yoadmin

Η Σωστή Επιλογή Βρεφικού Γάλακτος

yoadmin

Χρειάζεται το Παιδί σας Πολυβιταμινούχα Συμπληρώματα;

yoadmin

Αλήθειες και Ψέματα για τον Μητρικό Θηλασμό

yoadmin

Πώς θα Μάθει το Παιδί να Τρώει Σωστά;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ