Υγεία & Ομορφιά
Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη
Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη
Διατροφή

Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη

Θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη και άλλες χημικές γλυκαντικές ουσίες, γιατί δεν σας αρέσει η γεύση τους ή θέλετε να απαλλαγείτε από τις περιττές θερμίδες που περιλαμβάνονται σε αυτές;

Με τι μπορείτε λοιπόν να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη;

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία με τη σειρά της προάγει τον διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες ασθένειες.

Μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά, με ασφάλεια, από 25 έως 30 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή από 6 έως 8 κουταλάκια του γλυκού. Υπάρχουν άφθονες εναλλακτικές λύσεις για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με πιο υγιεινά προϊόντα.

Μέλι, πιο γλυκό και απ’ τη ζάχαρη

Το μέλι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αποτελούσε τη μοναδική γλυκαντική ουσία που είχαν οι άνθρωποι.

Στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και για τη θεραπεία διάφορων ασθενειών και τραυματισμών.

Πλέον, έχουμε στην διάθεσή μας μια μεγάλη ποικιλία διαφόρων ειδών μελιού.

Το μέλι είναι ένα προϊόν αρκετά σύνθετο.

Αποτελείται από γλυκίδια (76%-80%) και νερό (20% κατά μέσο όρο), ενώ υπάρχουν ίχνη λιπιδίων και πρωτεϊνών.

Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα (0,1 έως 0,5% ), ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Περιέχει τρία διαφορετικά είδη υδατανθράκων, σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη.

Έχει, σε ίσες ποσότητες, λίγο πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη.

Οι μέλισσες έχουν ένα ειδικό ένζυμο, το οποίο διαχωρίζει τη σακχαρόζη από τα δύο άλλα συστατικά, γλυκόζη και φρουκτόζη.

Όσο πιο παλιό είναι το μέλι, τόσο περισσότερη φρουκτόζη περιέχει, άρα και τόσο πιο γλυκό είναι.

Σε όλες σχεδόν τις συνταγές για γλυκά αλλά και παγωτά, μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με το μέλι, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα.

Σίγουρα, θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα μέλι απ’ ότι ζάχαρη.

Η Ζάχαρη Ραπαντούρα

H ζάχαρη ραπαντούρα είναι ο αφυδατωμένος χυμός οργανικής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο.

Έχει τη μορφή μικροσκοπικών κόκκων, μπεζ και γκρι.

Δεν είναι το ίδιο με τη μαύρη ζάχαρη και το μόνο που απομακρύνεται κατά την επεξεργασία της είναι το νερό, καθώς η μελάσα και τα άλλα ιχνοστοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα.

Φυσικά, προκύπτει από βιολογική γεωργία. Είναι μια εξαιρετική θρεπτική γλυκαντική ουσία, ιδανική για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Αντικαταστήσετε την Ζάχαρη με Σιρόπι Σφενδάμου

Σιρόπι Σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου παράγεται από το άμυλο που αποθηκεύεται στον κορμό και τις ρίζες των δέντρων σφενδάμου.

Συλλέγεται σε μεγάλα δοχεία και μετά το βρασμό του συμπυκνώνεται σε σιρόπι.

Διαθέτει μια σειρά από θεραπευτικά συστατικά, ενώ έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που δρουν κατά του καρκίνου, των διάφορων τύπων διαβήτη και των βακτηριολογικών λοιμώξεων.

Επιπλέον, οι πολυφαινόλες του συμβάλλουν καταλυτικά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των διαβητικών και επιπλέον, αποτελεί μια πολύ πλούσια πηγή ψευδάργυρου και μαγνησίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή και Άθληση – Ο Απόλυτος Συνδυασμός Υγείας

Οι Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνετε πριν Λήξουν

Evi Makavelou

Η Συμβολή της Καφεΐνης στην Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Η Βιταμίνη που Καταπολεμά την Τριχόπτωση

Evi Makavelou

Τα Οφέλη της Αντιοξειδωτικής Διατροφής στην Υγεία

Διαλειμματική Νηστεία και Διατροφή

Evi Makavelou

Ξεκινώντας μια Ισορροπημένη Διατροφή Φέτος το Καλοκαίρι

yoadmin

Ζωμός των Οστών – Γιατί Είναι Superfood;

Evi Makavelou

Αχλάδια – Τα Διατροφικά Οφέλη που Έχουν

Evi Makavelou

Επεξεργασμένα Τρόφιμα – Πώς θα τα Μειώσετε;

Evi Makavelou

Τα Οφέλη μιας Διατροφής Χωρίς Γλουτένη

Evi Makavelou

Γιατί μας Κάνει Καλό το Σκανδιναβικό Μοντέλο Διατροφής;

a.alefragkis