Υγεία & Ομορφιά
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Διατροφή

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Το τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσε στοιχεία από  55.500 άτομα 50 έως 64 ετών και συσχετίσε την υγεία με τη διατροφή τους.

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσο περισσότερη μέχρι ενός ορίου σοκολάτα έτρωγε κανείς, τόσο μειωνόταν και η πιθανότητα της κολπικής μαρμαρυγής.

Με δύο έως έξι μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, ο κίνδυνος  ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μία μερίδα την εβδομάδα ήταν 17% μικρότερος, ενώ για μία έως τρεις μερίδες τον μήνα η μείωση του κινδύνου ήταν 10%.

Μερίδα θεωρήθηκε τα 30 γραμμάρια περίπου.

Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή

Για όσους ξεπερνούσαν την μια μερίδα την ημέρα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής μειωνόταν μεν αλλά μόνο κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, σάκχαρα και λίπη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε μεταβολικές διαταραχές.

Όμως, η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Διατροφή που Αυξάνει το Κολλαγόνο στον Οργανισμό

a.alefragkis

Καφές για να… Δαμάσετε τον Διαβήτη!

yoadmin

Κοιλιακό Λίπος – Τι δεν Πρέπει να Τρώτε;

Υγιεινές Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Είστε Άρρωστοι

a.alefragkis

Οι Διαταραχές του Πεπτικού Συστήματος και η Θεραπεία τους με τη Φύση

yoadmin

Υπερθυρεοειδισμός – Ποια Τρόφιμα να Τρώτε και Ποια να Αποφεύγετε

a.alefragkis

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

yoadmin

Πώς θα Αποφύγετε τη Γλουτένη;

Evi Makavelou

Σοκολάτα Γάλακτος vs Μαύρη Σοκολάτα

Vasiliki Tsantila

Διατροφή για Ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα

yoadmin

Μπάρες Δημητριακών – Πώς να τις Επιλέγετε;

Evi Makavelou

Φυτικά Γάλατα και Οφέλη που Έχουν

Evi Makavelou