Υγεία & Ομορφιά
Ζευγάρια με παιδιά
Οικογένεια Σχέσεις

Ζευγάρια με Παιδιά – Πώς Άλλαξε ο Κορωνοϊός τη Σεξουαλική Ζωή τους

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε ανατροπές στη σεξουαλική ζωή δεσμευμένων και μη.

Κι ενώ οι έρευνες ασχολήθηκαν περισσότερο με τις παραπάνω κατηγορίες, υπάρχει άλλη μία κατηγορία, οι σύντροφοι που είναι ταυτόχρονα και γονείς.

Όσον αφορά τη σεξουαλική ζωή αυτών, κατά κανόνα η εύρεση χρόνου για να βρεθούν μόνοι τους ερωτικά όπως και η διάθεση και η ενέργειά τους για σεξ αμφισβητούνται.

Ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, το σεξ για τα ζευγάρια με παιδιά αποτελούσε πολυτέλεια όταν βρισκόταν όλη η οικογένεια στο σπίτι όλη την ημέρα.

Η συνεχής παρουσία των παιδιών στο σπίτι, η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση και οι ευθύνες του νοικοκυριού δυσκόλεψαν πολύ την κατάσταση.

Αναζωπύρωση σχέσηςΔεν είναι λίγα τα ζευγάρια λοιπόν που είδαν τη σεξουαλική τους ζωή να παίρνει την κάτω βόλτα κατά της διάρκεια της καραντίνας.

Κι ενώ η σεξουαλική τους ζωή ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας να αναζωπυρώθηκε ικανοποιητικά, καθώς ξαφνικά και για πρώτη φορά βρήκε ο ένας χρόνο τον άλλο, αυτό δε συνέβη ακριβώς έτσι στη δεύτερη καραντίνα.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας ήταν το αντίδοτό τους στην εικόνα ενός δυσοίωνου μέλλοντος και παρά την παρουσία των παιδιών στο σπίτι, οι ευκαιρίες για σεξ δεν έλειψαν.

Η δεύτερη καραντίνα όμως ήταν πολύ διαφορετική από την πρώτη.

Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική συχνότητα μειώθηκαν, η διάρκεια της καραντίνας ήταν μεγαλύτερη και η κατάσταση είχε γίνει πια κουραστική.

Τη δεύτερη φορά λοιπόν, τα ζευγάρια με παιδιά ενδεχομένως να ήρθαν πιο κοντά ψυχικά και συναισθηματικά, όχι όμως και σωματικά.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν είχαν χάσει την επιθυμία τους ο ένας για τον άλλο.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλούς, ενώ αρκετοί άντρες παραπονέθηκαν για προβλήματα στύσης και έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας.

Η πανδημία επιδείνωσε την κατάθλιψη και τη μελαγχολία σε συνδυασμό με το άγχος.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τη σχέση τους και έχοντας συνειδητοποιήσει τι τους συνέβαινε, πολλά ζευγάρια με παιδιά αποφάσισαν να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους στέλνοντας ερωτικά μηνύματα ο ένας στον άλλο, ακόμα και με τα παιδιά παρόντα μέσα στο σπίτι.

Για πολλούς αυτή ήταν η σπίθα που ζωντάνεψε τη σχέση τους και στη συνέχεια και τη σεξουαλική ζωή τους που είχε φανερά ατονήσει σε σχέση με παλαιότερα.

Η πανδημία επηρέασε κατά πολύ τη σεξουαλική ζωή των παντρεμένων με παιδιά ζευγαριών.

Έφερε πιο κοντά τα ζευγάρια που είχαν ήδη μια υγιή και ποιοτική σχέση, αλλά επιδείνωσε τη σχέση εκείνων των ζευγαριών που έσπρωχναν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, καθρεφτίζοντας τα προβλήματα που ήδη προϋπήρχαν.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εφηβική Κρίση και Πώς να την Χειριστείτε

yoadmin

Πώς Μπορείτε να Αυξήσετε την Ευφυΐα του Παιδιού σας;

Συμβουλές για να Βελτιώσετε τη Διατροφή του Παιδιού σας

Αδέλφια που Ζηλεύουν – Πώς να Διαχειριστείτε την Κατάσταση

Μήπως το Παιδί σας δεν Κοιμάται Αρκετά Καλά;

yoadmin

Έμετος και Βρέφος – Ποια Είναι η Σωστή Αντιμετώπιση;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ