Υγεία & Ομορφιά
Image default
Διάφορες Παθήσεις

Χρόνια Δυσκοιλιότητα – Πώς Μπορείτε να Απαλλαγείτε από Αυτήν

Ως χρόνια δυσκοιλιότητα ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία οι κενώσεις προκαλούν υπερβολική προσπάθεια κατά την αφόδευση, ή ο ασθενής έχει συστηματικά δύο ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα.

Η δυσκοιλιότητα όταν παρατείνεται επιβάλλει ιατρική διερεύνηση, διότι ενδέχεται να οφείλεται σε παθολογικά νοσήματα του οργανισμού ή του εντέρου, που εμποδίζουν την ομαλή δίοδο των κοπράνων από το έντερο.

Παθήσεις του θυρεοειδούς, εγκεφαλικά νοσήματα όπως η νόσος του Parkinson , νεφρικά νοσήματα, μεταβολικές διαταραχές όπως η υποκαλιαιμία και η υπερασβεστιαιμία, νοσήματα όπως ο διαβήτης και ο υποθυρεοειδισμός και η αμυλοείδωση προκαλούν αντανακλαστική δυσλειτουργία του εντέρου.

Όμως υπάρχουν και τοπικές ανωμαλίες που εμποδίζουν την διέλευση των κοπράνων όπως ο καρκίνος του εντέρου, οι ραγάδες, τα αποστήματα, η εκκολπωμάτωση, η ισχαιμία του εντέρου, η νόσος Hirschsprung , η ορθοκήλη, ο εγκολεασμός, η πρόπτωση του ορθού, ο τεινεσμός και το σύνδρομο μονήρους έλκους ορθού.

Ποια μέτρα πρέπει να λάβετε εσείς που πάσχετε από χρόνια λειτουργική δυσκοιλιότητα:

Πίνετε άφθονο νερό

Ένα ποτήρι νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων και τα υπόλοιπα μακριά από τα γεύματα και τον ύπνο βοηθούν στο να μην επιβαρύνεται η διαδικασία της πέψης.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που ευνοούν τις φυσιολογικές κινήσεις του εντέρου.

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που ευνοούν τις φυσιολογικές κινήσεις του εντέρου.

Προτιμήστε να τα τρώμε με τη φλούδα, αφού τα πλύνετε καλά.

Ακόμη, αντικαταστήσετε το άσπρο ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης και τα λευκά ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης ώστε να εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο την διατροφή σας με φυτικές ίνες.

Φτιάξτε ένα «πρόγραμμα» επισκέψεων στην τουαλέτα

Υιοθετείστε την συνήθεια να επισκέπτεστε την τουαλέτα σταθερή ώρα κάθε ημέρα και εάν κατά την διάρκεια της ημέρας, σας παρουσιαστεί τάση για αφόδευση μην αναβάλλετε την χρήση της τουαλέτας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πονόλαιμος – Τι Μπορεί να τον Προκαλέσει

Editor6 pharma

8 Απίθανες Αιτίες που Προκαλούν Πονοκέφαλο

a.alefragkis

Οι Αιτίες Πίσω από τις Βλάβες στις Φωνητικές Χορδές

Editor6 pharma

Η Επίδραση της Υπέρτασης

yoadmin

Λιποθυμία – Αιτίες και Συμπτώματα

Editor6 pharma

Τα Σημάδια του Καρκίνου του Θυρεοειδούς Αδένα

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ