Υγεία & Ομορφιά
Image default
Αλλεργίες

Ξεχωρίστε την Αλλεργία από τη Νόσο Covid-19

Σε αυτήν την ανοιξιάτικη περίοδο έντονης επικονίασης, τα αλλεργικά άτομα αναρωτιούνται για τα συμπτώματά τους:

Σχετίζονται με τη δυσανεξία στη γύρη ή με τη νόσο Covid-19;

Ξεχωρίστε την Αλλεργία από τη Νόσο Covid-19.

Ως αποτέλεσμα, δεν ξέρουν ποια στάση να υιοθετήσουν έναντι της συνήθους θεραπείας τους.

Μεταξύ της Covid-19 και των αλλεργιών, τα ίχνη θολώνουν…

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι κάτι που απασχολεί πολλά άτομα με αλλεργίες που δεν ξέρουν πλέον πώς να ερμηνεύσουν τα αλλεργικά τους σημάδια, φοβούμενοι να αγνοήσουν ποια θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στην αλλεργία, δεν υπάρχει πυρετός, καμία μολυσματική εικόνα, δεν υπάρχουν ρίγη και γενικά οι ασθενείς επίσης δεν έχουν έντονη κόπωση ή απώλεια οσμής, όπως αναφέρεται για τη Covid-19.

Ωστόσο, η λήψη κορτιζόνης σε ασθενείς με σοβαρό άσθμα μπορεί να καλύψει την αύξηση της θερμοκρασίας, ένα από τα συμπτώματα της Covid-19.

Έτσι, σε περίπτωση ασυνήθιστης δύσπνοιας ή δυσκολίας στην αναπνοή, συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας γρήγορα ή να καταφύγετε σε τηλεδιάσκεψη με κάποιον ειδικό.

Πράγματι, ορισμένες αναπνευστικές εκδηλώσεις ειδικά στις αλλεργίες (συριγμός στο στήθος κατά την εκπνοή, κυρίως ξηρός και σπαστικός βήχας, που μπορεί να εμφανιστεί τη νύχτα, με το γέλιο ή την άσκηση…), μπορεί να εκληφθούν λανθασμένα ως συμπτώματα της Covid-19, ειδικά όταν οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί με αλλεργία.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιαλλεργική θεραπεία (αντιισταμινικά κ.λπ.) πρέπει να συνεχιστεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που συνδέονται με την έκθεση σε γύρη, σε συνδυασμό με τη βασική θεραπεία (εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή κ.λπ.) για το αλλεργικό άσθμα.

Επίσης οι έγκυες γυναίκες με αλλεργίες ή άσθμα μπορούν επίσης να λάβουν τη θεραπεία τους.

Η έξαρση άσθματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε κίνδυνο έλλειψης οξυγόνου για το μωρό και επιπλοκών, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με ένα φάρμακο που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν να συμβουλευτούν τον φαρμακοποιό τους.

Επιπλέον, ο περιορισμός στο σπίτι μπορεί να είναι μια περίοδος που ευνοεί τις αλλεργίες με συνήθη αλλεργιογόνα τις τρίχες ζώων, τα ακάρεα, τους μύκητες, τις κατσαρίδες… και κατ΄ επέκταση την επιδείνωση των εκδηλώσεών τους, που σχετίζονται με τις επιδράσεις του αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφικές Αλλεργίες στα Βρέφη

yoadmin

Οι Μισοί απ’ Όσους Πιστεύουν ότι Έχουν Αλλεργία σε κάποια Τροφή, Είναι Πράγματι Αλλεργικοί

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Τροφική Αλλεργία στα Παιδιά

d.tsagkrinos

Πώς να Ξεχωρίσουμε την Αλλεργική Ρινίτιδα από το Κοινό Κρυολόγημα

yoadmin

Αλλεργία: Τα Πρώτα Σημάδια

yoadmin

Οι Αλλεργίες στα Μάτια

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ