Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Βουλή – Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Προαγωγή της Υγείας

Το νομοσχέδιο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Βουλή - Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Προαγωγή της Υγείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε:

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αναδεικνύεται σε βασικό μέσο δημόσιας υγείας.

Με το νομοσχέδιο αναγνωρίζουμε την καθοριστική σημασία που έχουν οι κοινωνικές συνθήκες των οικονομικά ασθενών και στοχεύουμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και επιλογές, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν νόσους και ατυχήματα που ευθύνονται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην κοινωνία μας.

Το νομοσχέδιο αντανακλά την πεποίθηση της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να ανταποκρίνεται ένα δημόσιο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Για πρώτη φορά, μια πολιτική παράταξη στην Ελλάδα δίνει έμφαση στην υγεία των πολιτών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και λαμβάνει σοβαρά την υπόθεση της πρωτοβάθμιας πρόληψης.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αναδεικνύεται σε βασικό μέσο δημόσιας υγείας.

Από το νομοσχέδιο δεν προκύπτει μείωση της κρατικής παρέμβασης αλλά ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους και του ρόλου του ώστε να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό της δημόσιας υγείας.

{module Adsence article}

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες καλούνται να συντονίσουν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και πολυάριθμων τοπικών περιφερειακών και πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων της δημόσιας υγείας.

Με το νομοσχέδιο νομοθετείται ο τρόπος ανάπτυξης των Σχεδίων Δράσης που θα θέτουν στόχους που θα εκφράζονται σε μετρήσιμους δείκτες και θα έχουν προϋπολογισμό ώστε να είναι βιώσιμα σχέδια και όχι ευχολόγια».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για τα Προϊόντα Diet Slim και PowerFite

yoadmin

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού

Ιατρικοί Μύθοι που Πρέπει να μην Πιστεύουμε

yoadmin

Η Χρήση της Μάσκας δεν Έχει Αρνητικές Επιπτώσεις

Το Φάρμακο που Συνεχίζει να Δρα και μετά το Πέρας της Λήψης του

yoadmin

Αύξηση 40% στη Χρήση των Αντιβιοτικών

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ