Υγεία & Ομορφιά
Εναλλακτικές Θεραπείες

Βοτανική Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεία για Γονιμότητα

Τι είναι η βοτανική ολιστική εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας και ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσετε για να δώσετε μια ώθηση στη γονιμότητά σας;

Κατά την διάρκεια της ιατρικής εξέτασης λαμβάνεται λεπτομερές ιστορικό διατροφικών συνηθειών, έκθεσης σε τοξικές ουσίες, συνηθειών της καθημερινότητας, προγραμματίζεται εργαστηριακός έλεγχος και στη συνέχεια γίνονται στοχευόμενες παρεμβάσεις.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι απλές παρεμβάσεις (π.χ. διακοπή καπνού: το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα) και πιο εξελιγμένες παρεμβάσεις (π.χ. εμπλουτισμός της διατροφής με τρόφιμα που προάγουν την γονιμότητα και τροποποίηση διατροφικών συνηθειών).

Στα πλαίσια αυτά χορηγούνται φυσικά φάρμακα και συμπληρώματα, που αμβλύνουν τις συνέπειες των καθημερινών καταχρήσεων.

Η εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας δεν είναι ωστόσο μια απλή διατροφική θεραπεία σε συνδυασμό με ιατρικές συστάσεις (π.χ. διακοπή καπνού, αλκοόλ) και χορήγηση διατροφικών συμπληρωμάτων.

Προστίθενται ανάλογα με το είδος του προβλήματος που εμφανίζει το κάθε ζευγάρι, φόρμουλες ευρωπαϊκών και κινέζικων βοτάνων υψηλής ισχύος (π.χ. AGNUS CASTUS, HACHIMIJIOGAN, LARGININE MACA, TRIBULUS TERRESTRIS), που βάσει μελετών προάγουν τη φυσική ανθρώπινη γονιμότητα.

Πόσο Διαρκεί;

Στις τυπικές περιπτώσεις η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από τρεις μήνες έως και τρία χρόνια.

Σε ορισμένα ζευγάρια η ανταπόκριση μπορεί να είναι βραδεία και να χρειαστούν μεγαλύτερης διάρκειας θεραπείες έως τρία χρόνια.

Δεν Χρησιμοποιούνται Καθόλου Χημικά Φάρμακα;

Εάν το πρόβλημα υπογονιμότητας οφείλεται σε κάποια φλεγμονή (π.χ. χλαμύδια), μπορεί να χρειαστεί εκρίζωση με αντιβιοτικά, που χρησιμοποιούνται για βραχύ χρονικό διάστημα.

Δεν χρησιμοποιούνται ωστόσο ορμόνες και άλλα χημικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Πώς Δρα η Θεραπεία;

Η θεραπεία τονώνει με φυσικό τρόπο τις αναπαραγωγικές εφεδρείες του οργανισμού.

Τι Παρενέργειες Έχει;

Η εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας δεν έχει σοβαρές παρενέργειες.

Είμαι σε Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Γονιμότητας.

Πότε να Περιμένω Αποτελέσματα;

Η εξωσωματική με χημικά φάρμακα προκαλεί την έκλυση πολλών ωαρίων στον οργανισμό της ενδιαφερόμενης ή της δότριας ωαρίων, τα οποία ο γυναικολόγος, στη συνέχεια, επιχειρεί να γονιμοποιήσει εργαστηριακώς και να εμφυτεύσει.

Τα αποτελέσματα αναμένονται άμεσα σε κάθε κύκλο.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι, δρουν με φυσικό τρόπο, πιο βαθμιαία από το χημικό φάρμακο και σε βάθος και απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Η φυσική θεραπεία ομαλοποιεί την φυσιολογική διαδικασία ωορρηξίας και σπερματογένεσης, επιδρώντας συνολικά στον οργανισμό και παράγοντας ολιστικά αποτελέσματα.

Η φυσική αναδόμηση του οργανισμού και η κινητοποίηση της αναπαραγωγικής του εφεδρείας κυμαίνεται από τρεις μήνες έως δύο χρόνια.

Σε ορισμένα ζευγάρια η ανταπόκριση μπορεί να είναι βραδεία έως τρία χρόνια.

Σε Ποιους Ασθενείς Απευθύνεται;

Η εναλλακτική φυσική θεραπεία γονιμότητας έχει εφαρμογή σε όλα τα άτομα που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Κατεξοχήν ωστόσο απευθύνεται σε ζευγάρια, τα οποία:

• Αρχίζουν τώρα την προσπάθεια να κάνουν παιδί και θέλουν να μεγιστοποιήσουν με φυσικό τρόπο τις πιθανότητές τους.

• Σκέπτονται να μπουν σε πρόγραμμα εξωσωματικής, αλλά θέλουν πρώτα να εξαντλήσουν τις πιθανότητες φυσικής σύλληψης που διαθέτουν.

• Έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες αποτυχημένων εξωσωματικών και θέλουν ένα φυσικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, το οποίο παράλληλα θα τους υποστηρίζει αποτελεσματικά αναπαραγωγικώς.

• Έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες αποτυχημένων εξωσωματικών, δεν θέλουν να καταφύγουν σε δωρεά σπέρματος ή ωαρίων και παράλληλα θέλουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αναπαραγωγικής υποστήριξης ή βρίσκονται σε ενδιάμεσο διαδοχικών εξωσωματικών διάστημα.

• Έχουν υπογονιμότητα οφειλόμενη αμιγώς στην ηλικία και σε κακή ποιότητα σπέρματος ή ωαρίων σχετιζόμενη με την ηλικία και επιθυμούν να αποκτήσουν βιολογικό παιδί, κινητοποιώντας τις αναπαραγωγικές εφεδρείες του σώματος.

1 Βοτανική Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεία για Γονιμότητα

Μπορώ να Είμαι σε Πρόγραμμα Εξωσωματικής και Παράλληλα να Κάνω Εναλλακτική Θεραπεία Γονιμότητας;

Η εξωσωματική θεραπεία χρησιμοποιεί υψηλές ποσότητες ορμονών και χημικών φαρμάκων και αποτελεί σημαντική δοκιμασία για το σύνολο των οργανικών συστημάτων.

Οι παρενέργειες από την άθροιση υψηλών ποσοτήτων ορμονών, ο βίαιος εξαναγκασμός των ωοθηκών ή των όρχεων προς παραγωγή ωαρίων ή σπέρματος δεν είναι ανώδυνες (π.χ. κεφαλαλγίες, σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών, ψυχιατρικά προβλήματα, σύνδρομα κόπωσης).

Οι απώτερες επιπλοκές είναι ουσιαστικά άγνωστες, εφόσον οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και δεν συνδέουν τις εξωσωματικές θεραπείες με σοβαρές απώτερες παρενέργειες (π.χ. καρκινογενέσεις, καρδιακά επεισόδια…) γίνονται από ομάδες ή κέντρα που αντλούν σημαντικά οικονομικά οφέλη από τις εξωσωματικές θεραπείες.

Η εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας είναι φυσική θεραπεία, η οποία αυξάνει το επίπεδο ενέργειας του οργανισμού και την αναπαραγωγική του εφεδρεία, με ολιστικό τρόπο.

Τα χημικά φάρμακα με τις τοξίνες που συσσωρεύουν οι εξωσωματικές θεραπείες, αντιδοτούν ουσιαστικά τη δράση των φυσικών φαρμάκων.

Υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί βοτάνων και διατροφικών θεραπειών που χορηγούνται σε άτομα που ευρίσκονται υπό διαδικασία εξωσωματικής για ενίσχυση του αποτελέσματος και μείωση των παρενεργειών, ωστόσο εάν είστε σε διαδικασία εξωσωματικής θεραπείας δεν μπορείτε να αντλήσετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα από τις φυσικές θεραπείες και δεν μπορείτε να λάβετε τους πλήρεις συνδυασμούς βοτανικών αποτελεσματικών φαρμάκων.

Η Εναλλακτική Θεραπεία Γονιμότητας θα με Βοηθήσει σε Άλλα Προβλήματα Υγείας που Έχω;

Η εναλλακτική θεραπεία είναι ολιστική θεραπεία, δρα συνολικά στον οργανισμό, λόγω δράσεων στην ικανότητα άμυνας του οργανισμού.

Κινητοποιεί τις αμυντικές εφεδρείες του οργανισμού σε πολλά επίπεδα.

Είναι σύνηθες κατά την διάρκεια της θεραπείας να αποκαθίστανται με φυσικό τρόπο προβλήματα υγείας, όπως αυξημένο σάκχαρο, υπέρταση, αυξημένη χοληστερόλη κ.λπ.

Είμαι σε Εμμηνόπαυση.

Μπορώ να Κάνω Βιολογικό Παιδί με Εναλλακτική Θεραπεία Γονιμότητας;

Η εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας δεν έχει θέση όταν τα ωάρια της γυναίκας έχουν εξαντληθεί.

Η διακοπή της περιόδου σημαίνει ότι ο οργανισμός της γυναίκας έχει παύσει πλέον να προετοιμάζεται για φυσική τεκνογονία, την οποία ενισχύει η εναλλακτική θεραπεία.

Η δωρεά ωαρίων και η υιοθεσία είναι οι μόνοι τρόποι να αποκτήσετε παιδί.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, www.iatreiomoschovaki.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν το Σώμα Αντιλαμβάνεται και Προειδοποιεί

yoadmin

Βαλεριάνα για το Άγχος και τις Αϋπνίες

yoadmin

Φυτικά και Φυσικά Προϊόντα – Ποιοτικά Οφέλη και Αποτελεσματικότητα

yoadmin

Οξειδωτικό Στρες και Αντιοξειδωτικά: Ζήτημα Ισορροπίας

10 Απλές Ιδέες για να Καταπολεμήσετε το Στρες

Editor6 pharma

Φυσικοί Τρόποι για να Αντιμετωπίσετε την Πιτυρίδα

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ