Υγεία & Ομορφιά
Μακιγιάζ με δείκτη προστασίας
Επιδερμίδα Μακιγιάζ

Βάση Μακιγιάζ με Δείκτη Προστασίας – Πόσο Αποτελεσματική Είναι

Η επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία έχει οδηγήσει πολλές εταιρίες καλλυντικών στην παρασκευή προϊόντων μακιγιάζ με δείκτη προστασίας.

Ένα από αυτά είναι και η βάση για το μέικ απ, ενώ ακολουθούν και ορισμένες πούδρες.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα δύο προϊόντα απλώνονται σε όλο το πρόσωπο και όχι μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, επομένως το καλύπτουν όλο.

Παράλληλα, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ανεξάρτητα από την εποχή.

Γνωρίζουμε ότι ένα ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα ακόμα και τις μέρες με μεγάλη συννεφιά.

Προϊόντα μακιγιάζΕπομένως η εφαρμογή του αντηλιακού δεν θα πρέπει να παραλείπεται ούτε μία μέρα ακόμα και τον χειμώνα.

Αν και στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αντηλιακές κρέμες και πούδρες με χρώμα, πολλές γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες, καθώς αυτές δεν καλύπτουν όλες τις ατέλειες ούτε κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις, όπως οι βάσεις για το μέικ απ.

Επομένως δεν μπορούν και να υποκαταστήσουν τη βάση για το μέικ απ.

Πρώτα από όλα να σημειωθεί ότι αν και ο δείκτης προστασίας σε ένα προϊόν μακιγιάζ ή σε μια ενυδατική κρέμα ενισχύει τη δράση στην καλλυντική του σύνθεση, και πάλι δεν είναι αρκετός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να εφαρμόζεται μια αδιάβροχη, αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, ώστε να εξασφαλίζεται προστασία με μεγάλη διάρκεια και το προϊόν να παραμένει αναλλοίωτο για ώρες.

Έτσι, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο δείκτης προστασίας σε μια βάση μέικ απ δεν είναι αρκετός, αν θέλουμε να επιτύχουμε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα μας και να καμουφλάρουμε τις ατέλειες, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα ή να συνδυάσουμε την αντηλιακή μας κρέμα με τη βάση του μέικ απ που χρησιμοποιούμε κανονικά.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούνται είναι η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας και μετά της βάσης και σε καμία περίπτωση να μην αναμειγνύονται γιατί κάτι τέτοιο θα αραιώσει τη σύνθεσή τους μειώνοντας τελικά τη δράση της αντηλιακής κρέμας.

Τέλος, το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες και αθροίζουν τους δείκτες προστασίας των διάφορων καλλυντικών που χρησιμοποιούν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

Έτσι, αν χρησιμοποιήσουμε μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 20 και ένα μέικ απ με δείκτη προστασίας 15, τα επίπεδα προστασίας δε γίνονται 35 αλλά παραμένουν στο 20, άρα σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν αθροιστικά.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες Συνήθειες Πρέπει να Κόψετε για να Προλάβετε την Κυτταρίτιδα

Τι θα σας Συμβεί αν Σταματήσετε να Μακιγιάρεστε

Bάνα Νικολαίδου

Η Κατάλληλη Καλλυντική Φροντίδα στην Περιοχή των Ματιών

Συνήθειες που Καταστρέφουν το Δέρμα και πώς να τις Αλλάξετε

5 Μυστικά για Ένα Ματ Μακιγιάζ το Καλοκαίρι

yoadmin

Συνήθειες που Προκαλούν Πρόωρη Γήρανση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ